• $32,3695
  • 34,9617
  • 2325.4
  • 9079.97
17 Ağustos 2014 Pazar 02:01 | Son Güncelleme:

Armut dibine düşer, ben köküne indim

Armut dibine düşer, ben köküne indim

Son dönemin en başarılı çıkışlarından birini yakalayan İdo Tatlıses’le müzik dünyasına attığı ilk adımı, projelerini ve ailesini konuştuk. İdo’nun büyük başarısının en önemli mimarı Derya Tuna’yı da unutmadık tabiî…

Oğlunun attığı her adımla gurur duyan Tuna, sorularımızı içtenlikle yanıtladı. İşte size oldukça keyifli bir ana-oğul röportajı….

İdo Tatlıses albüm yapacak haberleri çıktığında açıkçası akıllardaki soru işareti büyüktü. Malum, ailede dünyada eşine zor rastlanır bir ses; İbrahim Tatlıses var… Bu handikapa rağmen bize gör ‘müthiş’ denilebilecek bir başarı yakaladınız. İlk kez şarkısı yayımlanan ve ‘no name’ kabul edilebilecek bir şarkıcı için, listelere girmek, çok indirilmek, çok çalınmak zordur. Bunları nasıl başardınız? 
Çok şanslıyım ki dünyada sayılı seslerden biri olan İbrahim Tatlıses benim babam. Bu benim için hem çok zor hem de müzikle iç içe büyüdüğüm için çok büyük bir avantajdı.Ortadoğu imparatorunun oğlu olmayı ‘Demokles’in kılıcı’ gibi başımın üstünde hissettim ve her zaman hissedeceğim. Bu yüzden bu başarının formülü var gücümle gece gündüz çalışmak, çalışmak, çalışmak….

Peki albüm yapma fikrinin oluşum sürecini anlatır mısın?
Hepinizin de bildiği gibi ben müzikle iç içe büyüdüm. DJ’lik le başladım fakat etrafımda bulunan müzik adamları neden bir albüm yapmayasın diyorlardı. Bu benim de içimde ve aklımda olan bir şeydi. Onların bu teşviki beni cesaretlendirdi  ve projeyi öne aldım.

Her şey iyi gitti, gidiyor... Peki ya şarkı tutmasaydı? Millet acımasızca eleştirseydi?... Bu büyük bir stres değil miydi senin için?
Beni beğenen kadar beğenmeyen de olacaktır. Bu dünyanın dengesi.  Eleştirilere açık bir insanım, bunlar beni ileriye dönük daha az hata yapmaya yönlendiriyor. Ama benim inancım çok çalışan her zaman başarıya ulaşır.

Aslında sadece albümle alakalı değildir eminim Tatlıses soyadını taşımanın zorluğu… Bu soyad sana neler kazandırıyor, nelerden mahrum bırakıyor? Mesela sırf babana laf gelmesin diye istediklerini yapmaktan mahrum kaldığın oldu mu geçmişte?
Tabiî ki zorlukları var ama kolaylıkları da çok fazla. Yaşam tarzım zaten annem ve babamı üzmeme üzerine kurulu. Bunu da sonuna kadar götürmeye azimliyim.

Oldukça extreme bir hayatın olmalı. Anne tanınmış, baba tanınmış, lüks, ün, şöhret, öte yandan kavgalar, patlayan silahlar… Senin pencerenden nasıl görünüyor hayat?
Üzerinde durmamaya özen gösterdim. Bu soruya bireysel değil evrensel olarak bakmamız daha önemli.  Kavgalar, patlayan silahlar şu anda dünyanın içinde bulunduğu çok acı bir geçek..

İLK OYUNCULUK TEKLİFİMİ ALDIM

Eğlence hayatında ne hedefliyorsun? Popstar olmak gibi bir niyetin var mı? Ya da dizi oyunculuğu ?
Önceliğim müzik fakat etrafımda yine babamdan dolayı müzik adamı kadar filmcilerde çok olduğu için bende o yeteneği görmüş olacaklar ki (iyi de oyuncuyumdur hani ) aslında ilk oyunculuk teklifi aldım. Benim en büyük okulum babam. Kendisinden oyunculuk, senaristlik, yönetmenlik biraz bana da bulaşmıştır sanırım. Armut dibine düşermiş ben köküne indim herhalde.

Bu arada prodüktörün annen… Prodüktörü annesi olan çok sanatçı olmasa gerek… Profesyonel hayattaki ilişkiniz nasıl? 
Annemle profesyonellik yolunda daha çok yeniyiz fakat çok büyük bir avantaj. Beni çok iyi tanıdığı için ne yapmak istediğimi çok iyi anlayabiliyor. 

Albümüne talip olmadığı için şimdi pişman olan yapımcılar olduğu konuşuluyor… Sen ne diyeceksin?
Üzülmesinler  çünkü ne dün böyle bir düşüncemiz vardı ne de yarın olacak. Annemden sonra yeni bir yapımcı olsa olsa yurtdışından sağlam bir firma olabilir. Yurtdışı ile görüşmelerimiz de var fakat açıklamak için şu an erken.

İlginç bir sosyal medya yönetimin var ve çok ciddi kadın hayranların… Bu kendini nasıl hissettiriyor?
Sevilmek herkes için çok güzel değil midir? Benim her zaman söylediğim gibi seven sevmeyen herkesten Allah razı olsun. Ben onları çok seviyorum. Benim felsefem; YARADILANI SEVERİM YARADAN’DAN ÖTÜRÜ…

Babanla birlikte şarkı söylemek gibi bir hayalin var mı?
Olmaz mı? Tabiî ki var. Babamdan yeni bir şarkı aldım. Benimde tek hayalim inşallah babamla düet yapmak. Allah’ım duy beni!

Derya Tuna:
Hiç kolay bir hayatım olmadı!

Her anneye çocuğu çok güzel, yakışıklı, başarılı gelir ama İdo bu defa başarısını Türkiye çapında kanıtladı. Hatta çoğu kişiye sürpriz derecede bir başarı oldu bu… Ne hissediyorsunuz?
Tabii ki bir anne olarak onurlanıyorum ve gururlanıyorum. Benim oğlum için her zaman söylediğim bir şey var; Ben ondan razıyım, Allah da ondan razı olsun!

İdo’nun eğlence dünyasına girip bu denli başarılı olacağını hiç düşünmüş müydünüz?
Zaman zaman düşünüyordum. 4 yaşında ritim çalıyordu ama tabii ki hep söylediğim önce okul sonra iş. O gün bu günmüş…

Anne olmanın yanında bir de prodüktör olma durumu söz konusu şimdi… Siz nasıl bir patronsunuz, sanatçınız İdo Tatlıses nasıl bir sanatçı?
Prodüktörlük zor bir iş fakat oğlum olması işimi kolaylaştırdı. Sonuna kadar yanındayım.

Aranızda yazılı bir sözleşme yaptınız mı?
Ömür boyu sözleşmemiz var kendisiyle. 

Hem mesleğiniz hem de İbrahim Bey’le olan geçmişteki ilişkiniz sebebiyle ne yaşadıysanız bizlerin gözü önünde yaşadınız. Bizler sizi, ne kadar zor şartlarda olursanız olun, sağlam duruşunuz ve asaletinizden ödün vermemenizle tanıdık. Ünlü birisiniz, ünlü bir adamla bir hayat paylaştınız, şimdi oğlunuz da mevcut ününün üstüne ün katıyor yaptığı işle… Bu ‘ün’den sıkıldığınız olmuyor mu hiç?
Tabii ki hiç kolay bir hayatım olmadı, sizin de dediğiniz gibi güzel olmasa da bazı şeyleri sizlerle birlikte yaşadık ama yine de onların başarısı benim mutluluğum olur.

Hayatınızın uzun yıllarını İbrahim Tatlıses’le geçirdiniz, İdo doğdu, şimdi de bu hayat bitene kadar başka bir Tatlıses olan İdo var hayatınızda… Bu Tatlıses erkeklerini kısaca bir anlatsanız bize sizin gözünüzden…?
İbrahim Tatlıses ile uzun yıllar birlikteliğimiz oldu. Bu süreçte çok güzel yaşanmışlıklarımız var.Tatsızlıklarımızı dile getirmek istemiyorum. Evet  hayatımın bundan sonrasında bir Tatlıses daha var.

Boynuz kulağı geçer derler, İdo’nun başarısı İbrahim Bey’i geçer mi, geçerse ne hissedersiniz?
Tabii ki bu klasik bir atasözüdür. İdo’nun benim ve herkesin bildiği gibi bir İMPARATOR daha gelmez bu ülkeye. İdo bu başarıyı devam ettirebilirse ne mutlu bize.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı