• $32,3695
  • 35,038
  • 2325.22
  • 9114.42
29 Aralık 2017 Cuma 00:01 | Son Güncelleme:

Wilma Elles: Oyunculuk için kırmızı çizgim yok

Wilma Elles: Oyunculuk için kırmızı çizgim yok

Wilma Elles, Almanya’da ‘Offscreen’ isminde internet dizisinde oynadı. Çekimler nedeniyle bir süredir ülkede bulunan güzel oyuncuyla yeni projeleri üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirdik.

Röportaj: Bilgen BÜLBÜL 

Yeni diziniz ‘Offscreen’den biraz bahseder misiniz? 

‘Offscreen’ dizisi Almanya’nın ikinci devlet kanalı ZDF’de yayımlanan bir prodüksiyon. ZDF’nin ilk internet dizisi olduğu için daha da heyecanlıyız. Dizi medya dünyasının perde arkasını anlatıyor. Sıla Şahin de oynuyor. Eskisi kadar başarılı olmayan birinin tekrar başarılı olmak için neler yaptığı anlatılıyor. Tam bir komedi diyebiliriz. Sıla, Bridget Jones tiplemesinde bir süre komiklikler yapıyor. Ben de onun rakibini oynuyorum. 

Yeni projeniz için saçlarınızı kızıla boyattınız. ‘Rolüm için her şeyi yaparım’ diyenlerden misiniz?

Saçlarımı boyatırım, keserim, kilo alırım ve kaybederim. Eskiden öyle değildi. Uzun saçlarım büyük önem taşırdı ama artık bu kadar takılmıyorum. 

O yüzden benim için kırmızı bir çizgi yok. Önemli olan filmin iyi bir prodüksiyon ve mesaj vermesi gerekiyor. 

İNTERNETTE ÇOĞALACAK

Sizce Türk izleyicisi internette yayımlanan dizilere alışabilir mi?

Kesinlikle internet dizileri gelecekte çoğalacak. Amerika ve Almanya’da internet dizileri oldukça yaygın ve eminim burada da öyle olacak. Çünkü insanlar istediği zaman ve saatte dizileri özgürce izleyebilecek. Hatta ilerleyen zamanlarda seyirci hikayenin nasıl devam edeceğine dair seçimler bile yapabilecek. 

Oyuncular set saatlerinin uzun olmasından yakınıyor. Peki, Almanya’da çalışma saatleri nasıl?

Oyunculuk hayatımın özü… 24 saatimi oyunculukla geçebilirim. Daha önce çalıştığım şirketler disiplinimi bilir. Almanya’da da uzun saatler çalışılıyor ama yapım şirketleri buna pek yanaşmaz. Çünkü ekip her fazla çalıştığı saat için ciddi bir para alır.tehlike her yerde 

İkiz bebeklerinizi de çekimlerin yapıldığı Almanya’ya götürdünüz. İkiz bebek büyütmenin zorlukları nelerdir? 

Almanya’da hem kardeşimin hem de babamın evinde kaldık. Çocukların büyükbabamla olan ilişkisi güçlendi. Bebek büyütmek güzel, eğlenceli ve bir o kadar da keyifli… Ama ikiz olunca hiç o kadar da kolay olmuyor. Annem nasıl tek başına 5 çocuk büyüttü aklım almıyor. Her geçen gün daha çok hayran kalıyorum ona. Hem de hepimiz kendi alanlarımızda başarılıyız. Tehlikeler her yerde. O yüzden çocuklarımı kendini düşünen, kendi ayaklarının üstünde duran insanlar olarak büyütmek istiyorum. 

Eşim çocuklarla ilgili

Eşiniz Kerem Göğüş çocuklarıyla ilgilenebiliyor mu?

Tabii ikizler de mecbur... Onun işleri de yoğun ama akşam eve geldiğinde çocuklarıyla güzel oynuyor. Bir araştırma gösterdi ki; babasız büyüyen çocukların telomerleri çok daha kısa oluyormuş.... O yüzden bir babanın çocuklarla çok zaman geçirmesi lazım.

HAYALLERiM ÇOK FAZLA 

2018 yılından beklentileriniz nelerdir?

Hayallerim çok, o benim ruh pratiklerimden bir yöntem mesela. Kısa, orta ve uzun vade planlarım var. Sadece kendimle, ailemle ve çevremdeki kişilerle ilgili düşüncelerim var. Onları en parlak renklerde hayal ederim ve sonra bu hayalleri geçekleştirmek için çok çalışırım.

Almanya’dan Türkiye’ye gelmeden önce kurduğunuz hayallerinizin ne kadarı gerçek oldu? 

Birçok hayallerim gerçekleşti ama daha yolun başındayım. Caroline, Anita, İdil karakterleri belki olgundu. Çünkü “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” de bir zaman atlama yaptık ama daha çok gencim! Zaten beni canlı gören kişiler her zaman söyler. Vay ne kadar gençsin, ne kadar incesin (gülüyor). Yani daha neler yaparım (gülüyor). 

İKİZLERİM OYUNCU OLABİLİR

Çocuklarınızın da oyunculuk mesleğini yapmasını ister misiniz?

Onların kalbi ne isterse destek veririm. Ama oyuncu olmayı isterlerse ne mutlu bana. Bana göre oyunculuk en iyi meslek. Çünkü sürekli kendini geliştiriyorsun. Sürekli araştırma yaparım. Sağlık, fizik, astroloji, siyaset, tarih, din, kültür v.s. Bir oyuncu dünyayı ne kadar iyi anlarsa o kadar iyidir, ne kadar çok tecrübe edinirse o kadar zengin oynar.

Bir dönem strese girdim

Oyunculuk dünyasında son dönemde ‘Tükenmişlik sendromu’ rahatsızlığı yaşanıyor. Siz hiç bu raddeye geldiniz mi?

Bunun oyunculukla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu tamamen ruhunla alakalı... Ben de bir dönem büyük bir stresin altındaydım. Küçük bir şehirden, İstanbul’a geldim. Hiç Türkçe bilmiyordum. Bir dizide başrol oynadım. Hem de herkesin nefret ettiği bir karakteri! Geliştirdiğim yöntemlerle ruhsal dengemi hep korudum. Herkes ‘kendi vücudunu geliştirmek için neler yapabilirim?’ diye düşünmeli.

 

 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi