• $32,3773
  • 35,096
  • 2325.97
  • 9094.31
7 Mayıs 2017 Pazar 00:01 | Son Güncelleme:

Ufak Şenel: Nazan Öncel’e serenat yaptım!

Ufak Şenel: Nazan Öncel’e serenat yaptım!

Şarkılarıyla yıllardır hayatımıza dokunan Nazan Öncel’in son keşfi Ufuk Şenel… İlk albümü ‘Ufuk Çizgisi’yle müzik dünyasına giriş yaptı. Nazan Öncel’in de desteğini arkasına alan genç yetenekle müzik dolu hoş bir sohbete imza attık.

- Müzik yolculuğunuz nasıl başladı? 

Ortaokul yıllarında ailemin piyano almasıyla müzikle iç içe olmaya başladım. Pamukkale Üniversitesi Fizik Bölümü’nü kazanınca Denizli’ye gittim ve orada birçok mekânda sahne aldım. Aynı zamanda üniversitede  şan eğitimi alıyordum. Ve o günden bugüne müzik yolculuğum devam etti. 

- Albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?  

İçimde her zaman albüm yapma fikri vardı ama müzik piyasasını iyi bilen insanlarla bir çalışma yapmak istiyordum. Sonuç olarak beni tanıyan insanların dışında kimse Ufuk Şenel bir albüm yapsa da dinlesek diye beklemiyordu. Nazan Öncel’le Aksit Togay sayesinde çalışma şansını yakalayınca “Ben bunu yapabilirim” dedim ve albüm çalışmalarına başladım. 

BİR DAHA KOVSANIZ GİTMEM

- Nazan Öncel’le nasıl tanıştınız? 

Ünlülerin menajeri Murat Kankılıç,  Nazan Öncel’in prodüktörüyle tanıştırdı. Albüm için Nazan Hanım’dan şarkı seslendirmeyi çok isterim dedim. O da bana çok zor olduğunu ama bir demo çalışmamla sesimi dinlemesini ve müziğe olan hassasiyetime güvenmesi gerektiğini söyledi. Benim de aklıma bir şey geldi. Bir öğleden sonra evinin önüne postu serdim, aldım gitarı penceresinin altında serenat yapmaya başladım. “Beni bu koca şehirde yalnız bırakma” şarkısını söylüyordum. Bu böyle bir, iki derken sonunda bir gün pencereyi açıp “Hadi o zaman ne duruyorsun, benden günah gitti yan o zaman” diyerek o da bana şarkıyla cevap verince eve bir girdim bir daha kovsanız da gitmem dedim. 

- Albümün ismi neden ‘Ufuk Çizgisi’? 

Albümün isim anneliğini Nazan Öncel yaptı. Nazan Hanım inanılmaz yaratıcı bir sanatçı, her zaman kendine özgün fikirler üretiyor. Mesela Tarkan’a ‘Kuzu Kuzu’ klibinde o zilleri önermesi de büyük bir olaydı. O dönem zil patlaması olmuştu diye hatırlıyorum. Stüdyo günlerinden birinde bana ‘Ufuk Çizgisi’ olsun dediğinde kulaklarıma inanamamıştım. 

- Peki sizin için Nazan Öncel ne ifade ediyor?

Sadece benim için değil. Türkiye için, müzik için, edebiyat ve sanat için başımızın tacı. O olmasaydı müzik de sanat da hep biraz eksik kalırdı. En değerlim, şansım ve hocam. 

TARKAN İLE DÜET İSTİYORUM 

- Nazan Öncel’le ‘Arazi’ parçasına düet yaptınız. Başka düet yapmak istediğiniz sanatçılar var mı?

Belki ütopik olacak Tarkan’ın bir şarkımda nefesi, sesi olma hayali bile bana güzel geliyor. Hani belki diyorum, şimdilik sadece bir düş... 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi