• $32,379
  • 35,0472
  • 2326.2
  • 9104.31
24 Kasım 2017 Cuma 00:01 | Son Güncelleme:

Starlık için 40 fırın ekmek yemem gerekir!

Starlık için 40 fırın ekmek yemem gerekir!

Yoğun bakımda bir süre tedavi gördükten sonra çalışmalarına aralıksız devam eden İrem Derici, sürpriz yapıp ‘Bazı Aşklar Yarım Kalmalı’ isimli şarkısını müzikseverlerin beğenisine sundu. Sözünü esirgemeyen ve dobralığıyla tanınan İrem Derici’yle yeni çalışmaları üzerine keyifli röportaj yaptık.

Röpörtaj: Bilgen BÜLBÜL 

‘Bazı Aşklar Yarım Kalmalı’ derken sizce hangi durumlarda yarım kalmalı?

Saygıyı kaybetmeye 5 kala çekip gitmek lazım. Okuduğumuz bir romanın, izlediğimiz bir filmin başı ve sonu kalır aklımızda. Ciğerim dostum Mustafa Ceceli ne diyor son şarkısında “Sonunu boşver, başı güzeldi...” E sonu da neden güzel olmasın? Belki çok ağır bir süreç geçiyor, belki alışmak çok zor geliyor ama dönüp baktığında yüzünde bir gülümseme oluşuyorsa, ne kıymetliydi diyorsan işte demek karar doğruymuş. Bazı aşklar yarım kalmalıymış. 

Popüler ya da star olmak arasında sizce nasıl bir fark var?

Dönem dönem popüler olduğumu biliyorum. Popülerlik hem iş anlamında hem de haber değeri anlamında tabii ki güzel bir şey. Ama ‘star’lık apayrı. Ne isimler vardı, başka kimseleri konuşmazdık, ama zamanla tarih oldular. Star dediğin zaman aşımına uğramaz. Tarkan 10 yıl albüm yapmasa, sesi soluğu çıkmasa, bir gün bir çıkar, kaldığı yerden devamdır her şey, değerinden yitirmemiştir, hatta özlediğimiz için daha da deli divane oluruz. Ama ben star olmak için muhtemelen 40 fırın ekmek yemeliyim. Ben ve benimle aşağı yukarı aynı zamanda çıkan tüm isimler. 

Müzik dünyasındaki başarı nedir? En çok ben dinlendim yarışı mı yoksa konser sayısı mı?

Hepsi birbiriyle alakalı. Sosyal medya devrinde yaşıyoruz, tabii ki çok izlenmek, dinlenmek çok önemli. Ölmeyen büyük mecra radyodur, oralarda çalınmak mesela dünyanın en önemli şeyi bizim açımızdan. Keza konserde ne kadar talepte olduğunuzu gösterir. Ha şöyle de bir gerçek var, sahne her şeyden daha kutsal. Ne tıklanma, ne indirilmeyi umursamıyorsunuz 100 bin kişiye nakaratta mikrofonu uzattığınızda o inanılmaz yüksek desibeli duyduğunuzda... 

LÜKSTEN UZAK DURUYORUM 

Şöhret hayatınızda neleri değiştirdi? 

Hem her şeyi hem de hiçbir şeyi. Eskisinden daha kırılganım. Çünkü tüm Türkiye nüfusu eline telefonunu alıp hakkımda her şeyi yazıp, atıp tutabilme Iüksüne sahip. Sosyal medyada enteresan şeyler oluyor. Ben aynı İrem’im, aynı şeyleri giyiyorum, lüksten uzak duruyorum, gayet makul bir araba kullanıyorum, param deli gibi müziğe harcıyorum. Tek sıkıntım 20 yıllık yakın bir arkadaşımla dışarı çıkarken yanlış anlaşılmak... 

Marş tadında şarkı

Yeni projeleriniz arasında neler var?

Birkaç aya yeni bir single çıkaracağım, iki şarkıdan oluşuyor. Bir şarkı Onur Özdemir ve Alper Narman’a ait, ismi Sevmek Bizim İşimiz! Evet sevmek benim işim, tüm ruhumla! Stadyum şarkısı olacak. Marş kıvamında bir şarkı! Diğer şarkıda ise ağlamayan taş kalplidir; “Gel Demen de Yeterdi” ismi. Sözleri Gökhan Şahin’e, müziği Buray’a ait. Ben kalp krizi geçiriyordum ilk dinlediğimde. Hem oynatacağım hem de ağlatacağım. 

Fanlarımla tam deliyiz

Sanat dünyası vefasız derler. Bu sektörün içinde olan biri olarak sormak isterim. İşin aslı gerçekten öyle mi?

İnsanoğlu genel olarak vefasız, sırf sanat camiası diye küçültmeyelim mevzuyu. Ben zaten maksimum 3-5 dostu olan bir kızcağızım, gerek yok fazlasına. Nerede çokluk orada türlü türlü talihsizlik Ama şuna eminim; bizim camiada öyle güven diye bir kelime gerçekten yok. Rekabet işin içine girdiğinde lütfen insanlığımızı unutmayalım, sektörde iyi olan herkese ekmek var. 

Hayranlarınıza karşı samimisiniz. Bu durumun avantaj ya da dezavantajları var mıdır?

Ben aşırı samimiyim hatta öyle ki onlara hayran demek hoşuma gitmiyor. Tanıştıktan sonra hayranlıktan çıkıyor iş arkadaşlığa dönüyor. Ben teker teker tüm silah arkadaşlarımın ne yediğini, ne içtiğini, hangi okulu kazandığını biliyorum, tıpkı onların benim her ince detayımı bildiği gibi. Biz fan club değiliz, bizim adımız tımarhane. Deli deriyi görünce çomağını saklar derler ya, bizde herkesin çomağı ortada, çok tatlı delileriz!

SÖZ VE MÜZİK KİMİNSE ASIL BAŞARI ONUNDUR

Bir eser, şarkıcı sayesinde mi yoksa söz-müzikle mi başarı elde eder?

Doğru eserin doğru şarkıcıyla, sesle buluşması önemli. Ama burada her zaman söz-müzik kiminse asıl başarı onundur. ‘Kalbimin Tek Sahibine’ Hüseyin Boncuk’un (o zamanlar daha evli değilken) eşine doğum günü sürprizi amaçlı yaptığı bir şarkıydı. Ve Hüseyin’in eşine duyduğu aşk beni alıp çok başka yerlere götürdü müzik sektöründe. O yüzden evet, söz-müzik ve hatta aranjörlerin emeği bizimkinin yanında sıfır kalır! 

Aşk bir ısdırap

Aşk benim için bir ısdırap (gülüyor). Hayat, nefes, kendinden geçme, kendinden vazgeçme, kendini bulma. Saflık, fedakarlık, gözyaşı, kocaman gülümsemeler... Bazen birine hayran olduğun için bir şeyler öğrenme isteğiyle kendini geliştirme. Karın ağrısı! Ama en güzeli: mutluluk gözyaşı! Mutluluktan ağlamadan kimse ölmemeli.

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı