• $32,4275
  • 35,1057
  • 2326.13
  • 9079.97
10 Nisan 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Sevgilimle ‘Aynı Semtin Çocukları’yız!

Sevgilimle ‘Aynı Semtin Çocukları’yız!

Türk Pop Müziği’nin güçlü seslerinden Tuğba Özerk, hayatımın albümü diye nitelendirdiği yepyeni projesi ‘Aynı Semtin Çocukları’nı görücüye çıkardı. Albümün tamamı Tuğba Özerk imzası taşıyor. Albümün prodüktörlüğünü, müzik yönetmenliğini, tüm şarkıların söz ve müziklerini kendisi yapan Özerk, ilk kez yönetmen koltuğuna da oturarak video klibini çekti.

Küçük yaştan itibaren Minik Serçe’nin kanatları altındaydınız. Bu sürecin müzik hayatında önemli bir rolü oldu mutlaka. Bununla ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Erken yaşta başlayan müzik eğitimim ve tabii Sezen Aksu sayesinde sahnelere adım atışımla bugünlere geldim. Minik Serçe, kocaman tecrübesiyle söz yazarlığımı ve besteciliğimi de geliştirmem için kariyerimde önemli adımlar atmamı sağladı.

Yeni albümünüzden bahseder misiniz? Kimlerle yol aldınız?

Yeni albümde söz ve müzikler bana ait bir tane cover şarkım var. Düzenlemeler Onur Betin’e ait. İlk video klibin yönetmenliğini ben üstlendim. Albümle aynı adı taşıyan ‘Aynı Semtin Çocukları’nı çıkış parçası seçtik. Şimdiden satışlardan ve beğenilerden çok memnunuz. İnşallah böyle de devam eder.

ESKİYE ÖZLEMİM HİÇ BİTMİYOR

‘Aynı Semtin Çocukları’ nasıl ortaya çıktı? Hangi duygularla yazdınız bu şarkıyı?

Ben bizim semtin hep delikanlı kızıydım. Böyle olmayı da çok seviyorum zaten. İzmir’deki çocukluğum ve yaşadığım o samimi ilk gençlik yıllarımı yansıtıyor diyebilirim. Hep o günlere bir özlem var içimde. Sanki eskiden her şey daha bir güzeldi daha dokunaklı ve samimiydi. Şarkıyı yazarken de tüm samimiyetimi yansıtmaya çalıştım. Zaten tüm şarkılarımda samimiyet var benim… Çünkü gerçeği anlatıyorum.

ÇOCUK ŞARKISI GİBİ ŞARKILAR VAR 

‘Aynı Semtin Çocukları’, nostaljiyi anlatan bir şarkı. Peki yeni şarkılardan beğendikleriniz var mı piyasada?  

Çocuk şarkısı gibi şarkılar var, çocukları çok seviyoruz. Onlara da şarkılar yazalım ama büyüklere yazılanlar ayrı olmalı. Çocuklar için yazılanlar ayrı… Çok sabun köpüğü gibi şarkılar var. Tabii ki onlara da ihtiyaç var ama artık çok olmaya başladı ki artık gerçek şarkı çıkmıyor. Ve buna ben çok üzülür haldeyim.

İYİ SÖYLEYEN, BİR ELİN PARMAĞINI GEÇMEZ

Son dönemde müzik sektörünün fotoğrafını çekseydiniz, neler söylerdiniz?

Çok fazla şarkıcı var ama iyi şarkı söyleyenler bir elin 5 parmağını geçmez. Yani benimle birlikte şarkı söyleyeceklerin sayısı da 10 kişiyi geçmez. Erkekler de var tabii. Bu şekilde konuştuğum için de gerçek sanatçılardan tepki alacağımı düşünmüyorum. 

Bir sinema filminde oyunculuğunuzla karşımıza çıktınız. Yeni projeleriniz olacak mı?

Oyunculuğa devam etmek isterim tabii ki, önemli olan iyi ve benim de seveceğim bir projenin bana sunulması. Tabii ki neden olmasın. Birkaç proje var ancak kendimi bu ara albüm çalışmalarıma verdiğim için henüz incelemeye fırsatım olmadı. 

HER ŞARKIM YAŞANMIŞLIĞIMDIR

Her şarkıyı yaşayarak mı yazıyorsunuz?

Tabii ki söz ve besteler, hem kendi yaşadıklarım hem de etkilendiklerimden dolayı ortaya çıkıyor. Yaşanmışlıklardan beslenince şarkıların tadı da bir başka oluyor. 

Peki özel hayatınıza gelirsek, erkek arkadaşınızla evliliğe giden bir ilişkiniz var mı? 

İş dolayısıyla tanıştık kendisiyle ve Ümit, kalbi çok iyi bir insan. Onunla bir de ‘Aynı Semtin Çocukları’yız. Çünkü o da Egeli. Evlilik de malum nasip, kısmet işi. Her şeyin hayırlısı olsun diyebiliriz sadece.

İZMİR ANNEM GİBİ 

İzmirli olduğunu ancak İstanbul’a çok alıştığını söyleyen Tuğba Özerk, “İzmir adeta benim annem gibi ama 19 yaşımdan beri İstanbul’da yaşadığımdan bu şehrin karmaşasına o kadar çok alıştım ki İzmir artık sakin bile gelmeye başlıyor; yeri geldiğinde İzmir’e kaçıp beste yapmak daha keyifli. Zaten Harbi Ceyhan’ın sözleri, Murat Güneş’in bestesi olan İzmir isimli bir şarkım da var” şeklinde konuştu.

İŞİME ÂŞIĞIM

İşime karşı hiçbir zaman sıkılıp bunalmadım. İşime âşık bir insanım. Müzik benim nefes alışım ve müzikle doğdum gibi. Çok küçükken başladım hiçbir zaman müziği bırakmayı düşünmedim ama etrafımdaki yanlış insanları bırakmayı düşünüp bıraktığım oldu. Kimilerini üzüle kırıla yolun diğer kenarında bıraktım.

SONUÇTA ÖNEMLİOLAN YETENEK 

Tuğba Özerk, müzik dünyasına her geçen gün katılan yeni isimlerle ilgili “İnsanın kalbinin sesini dinlemesi çok önemli bir şey ancak yetenek yoksa hiçbir şey olmaz. Sektöre giren genç arkadaşlarımızın birçoğu yetenekli ve ciddi çabaları var. İlla sesinin iyi olması ya da besteci kimliğinin olmasından bahsetmiyorum ama isim yapabilmesi için öncelikle yeteneğinin olması, daha doğrusu iyi şarkı söylüyor olması gerekir. Sonuçta yetenek asıldır, bunun haricinde çalışmak çabalamak ve tabii ki eğitim almak önemli bir şeydir” dedi.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür