İstanbul
  °C
İl Seç

HAVA DURUMU

Yaşadığınız şehrin günlük hava durumunu görüntüleyin

Reklamı Kapat

Şehirden ters köşe lezzetler

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com

twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

İstanbul’un en gelişmiş olduğu sektörlerden biri ise yeme-içme, gastronomi. Ciddi bir lezzet kültürüne ev sahipliği yapan bir ülke olarak Türk tatlarının yanı sıra İtalyan, Fransız, Asya gibi pek çok ülkenin ve mutfağında en lezzetli hallerini bulabiliyoruz. Bu hafta meraklısının bildiği ama mekânların mönüsünde gizli saklı kalan bazı ters köşe favori seçmelerimi yazmak istedim.

BALIKÇIDA MAKARNA

İstanbul’un en lüks ve lezzetli balıkçılarından biri Arnavutköy Balıkçısı’dır. Balık ve mezelerine denecek söz yok ama pek keşfedilmemiş lezzetlerinden biri ise deniz mahsullü makarnası. En iyi İtalyan şefi bile tazelik ve sunumuyla kendini hayran bırakabilecek cinsten. Bir de kalabalık bir grup iseniz ortaya gelen dev domates-krema soslu deniz mahsullü spagettiyi çatallamak büyük keyif. İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden biri Paella’dır. Bizim Türk pilavının içine soğan, bezelye, safran gibi tatların yanı sıra zevke göre et-tavuk ve deniz mahsulleri giriyor. Sevilen bir başka balıkçı Zıpkın, paella konusunda bir hayli iddialı. Taze deniz ürünlerinin kullanıldığı bu paella pilavı büyük bir tencere içerisinde servis ediliyor. 

SOSYETİK KABURGA

Türk mutfağının has be has yemeklerinden kaburga ve kokoreç genelde kebap ve etçilerde karşımıza çıkan lezzetlerdir. Ağır ve yağlı etler olduğundan çok sık tercih edilmez özellikle çıt kırıldım kızlarımız dudak büker ve ağızlarına sürmezler. Arnavutköy’de bulunan Hudson, kaburgaya öyle bir imza atmış ki hiç sevmeyenini bile sevdirir. Bun adı verilen özel yapım yumuşak sandviç ekmeği arasında servis edilen tiftik kaburga, kaburganın en farklı ve lezzetli hali diyebilirim. 

SOSLU PATATES

Günaydın Steakhouse, et konusunda uzun senelerdir en deneyimli mekânlardan biri. Her çeşit et, her çeşit pişirme tekniği mevcuttur. Benim bu restoran ile ilgili keşfim ise Cafe de Paris sosu. Birçok dünya mutfağına sahip mekânın mönüsünde bulunan Cafe De Paris soslu bonfile Günaydın’da da mevcut fakat sos ve kızarmış patates bonfileden ayrı servis ediliyor. Tam kıvamında hazırlanan bu sosu bonfileden sonra bir de kızarmış patatese dökerek deneyin ne dediğimi anlayacaksınız.

EV DEĞİL OTEL YAPIMI ÇİKOLATA

Le Meridien İstanbul, Etiler’de son dönemlerin en hip otellerinden biri. Sanat sever ve modern dekorasyonu ile benim favorilerimden. Gelin görün ki müşterileri selamlarken taktim edilen trüflü çikolataların tadı damağınızda kalacak cinsten. Otel mutfağının pastane bölümünde tamamen kendilerinin hazırladığı bu çikolatalarda kiloluk satın alabiliyorsunuz ama seri üretim olmadığı için her zaman hazırda bulmak mümkün değil.

Rojin yönetmen oluyor

Etnik müziğin sevilen ismi Rojin, Almanya’da sevenleriyle buluştu. Saçlarını kısa kestirerek yeni bir imaja bürünen sanatçı, hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Devlet konservatuvarı oyunculuk bölümünden mezun olan Rojin, konser sonrası film çekeceğini söyledi. Yapımda yönetmen koltuğuna oturacak olan Rojin, “Benim en büyük hayalim ezidi bir kızın hayatı konu edinecek bir film yapmaktı. Ekibimle birlikte iki yıldır hazırlığını yapıyoruz. Şu an senaryomuz bitmek üzere. Filmin çekimlerinin bir kısmını Berlin ve Frankfurt’ta bir kısmını da Türkiye’de çekeceğiz” dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabine değişikliği teklifi hükümetin, şuanda gündemde böyle bir şey söz konusu değil

Yeni KHK ile ihraç edilen personellerin tam listesi 29 Nisan 2017

Hükümet adımı attı: Kronik hastaya ayda 1000 TL

Carettalarla yüzdüler

En Çok Okunanlar