• $32,3169
  • 35,1412
  • 2292.9
  • 9058.36
17 Kasım 2017 Cuma 21:13 | Son Güncelleme:

Londra mı Paris mi?

Londra mı Paris mi"

ÇAĞLA GÜRSOY

cglgursoy@hotmail.com
twitter: CaglaGursoyy 
Instagram: CaglaGursoyy

İlk olarak yeni yüzümüz ve yeni günümüzle AKŞAM Life ekibi olarak tüm okurlarımıza tekrardan merhabalar... Gitgide genişleyen ekibimiz ve yeni projelerimizle her cuma evinize konuk olmaya devam ediyoruz.

Yılbaşı arifesi şehirlerin en hareketli olduğu, canlandığı, ışıklandığı dönemdir. Yeni yılın gelişini ilk olarak bu parlak caddeler karşılar. Aralık ayında dünyanın en çok akın ettiği başlıca 2 şehir Londra ve Paris’tir. Geçen hafta bu iki şehrin sokaklarının ışıklandırıldığı haftaydı ve bende bizzat bu büyülü atmosfere 2 şehirde de şahit oldum. İlk durağım Londra’ydı daha sonra 3 saatlik bir tren yolculuğuyla Paris’e geçtim. Yılbaşı döneminde bu iki şehirde neler oluyor, hem gece hem de gündüz hayatını sizin için inceledim.

LONDRA’DAN SON DEDİKODULAR

Londra seyahatimde aklımda kalanlar ilk olarak şu aralar şehirde çok popüler olan ‘İsabels’ Restorant. Bir süredir önemli markaların etkinlikleri düzenleniyor, ünlü isimler görüntüleniyor ve asla rezervasyon vermiyorlar. Açılalı belki 1 ay oldu. Son geçen haftaya kadar rezervasyon yapmak neredeyse imkansızdı. Durum böyle olunca iyice meraklandık ve mekâna ilgimiz arttı ve sonunda bu seyahatimde ‘İsabels’e gitme şansım oldu. Neyle karşılaştık dersiniz? ‘Koca bir hiç’ ile. Ev salonu büyüklüğünde bir odanın ortasında şık bir bar ve sıradan bir mönü. Yani iyi bir pazarlama stratejisiyle açılmış vasıfsız bir restoran. Yani diyeceğim şu ki dünyanın en zengin işadamı Bill Gates’in de dediği gibi ‘Cebimde 1 dolarım olsa onu reklama yatırırım!’ Reklam stratejisi doğru olduğu sürece iş yapmayacak yer yok!

Bir başka şaşkınlığım ise yine Londra’daki popüler bir mekân ile yaşandı. Etrafımdan özellikle dekorasyonuyla ilgili övgüler duyduğum bir Fransız restoranı vardı ‘Clos Maggiore’. Londra sokaklarında gezinirken bir anda karşımıza çıktı ve bu övgülerle bahsedilen mekânı denemek istedim. Bir öğlen saati olduğu için rezervasyon sorunu yaşamayız diye düşündüm. İçeri girdik ‘Masanız var mı?’ dedik ‘Tabii şurası’ diyerek karanlık bir masa gösterdi ilgili kişi… ‘Yok dedim. Şu dekorasyonu güzel olan yere geçmek istiyoruz’, ‘Tabii sizi mayıs ayında ağırlayabiliriz’ dedi. Surat ifademi siz hayal edin! Mekânın verebileceği en yakın rezervasyon tarihi 6 ay sonrasınındı!

PARiS’TEN HAVADiSLER

Beni tanıyanlar iyi bilir Paris’le yıldızım hiç barışmadı. Bir kere çantam çalındı bir kere hastanelik oldum falan derken hiç sevemedim bu şehri. Ama bu sefer gezdiğim ve gördüğüm yerler beni gerçekten etkiledi. Ne bir sanat ne de bir moda delisi olmamama rağmen Christian Dior ve Louis Vuitton’un müzeleri görülmeye değerdi. Çok beğendiğim mekanlardan biri ise ‘Victoria 1836’ oldu. Duyduğuma göre; Paris’in ünlü gece kulubü L’arc’ın restorant bölümü bir yangın olayı sonrası kapanmış ve yerine Michelin yıldızlı Victoria 1836 gelmiş. ’Arc De Triomphe’ manzaralı bu restoranda keyifli yemek eşliğinde yavaş yavaş yükselen müziğin ritmiyle geceye dalıyorsunuz.

GECELER VE GÜNDÜZLER

Şimdi sıra bu iki şehri kıyaslamaya geldiyse kendi gözümden yakaladıklarımı size aktarayim. İlk olarak yeni yıl arifesinde bu iki şehrin en çok ışıldayan caddeleri Londra’da Oxford Caddesi, Paris’te ise Champs Elysee. İki cadde de ışıl ışıl görülmeye değer, ikisi arasında bir seçim yapamayacağım. 

Londra kesinlikle gecelerin şehri. Güneşin fazla uğramadığı şehirde tabii ki tarihi gezilecek yerler var ama Paris’le kıyas kabul etmez. Bu nedenle Londra'da eğlence ve turistik yaşam tamamen geceye odaklanılmış. Birbirinden lüks ve farklı konseptlerde gece kulübünün yer aldığı bu şehre birçok Hollywood ünlüsü de sadece gece kulüpleri için geliyor. Sadece kulüpte değil, restoran yelpazesi de Londra’da çok geniş. Bu nedenle seyahatinizde ağırlıklı akşam sosyalleşmek istiyorsanız Londra doğru seçim. Paris ise kesinlikle gündüzleri Avrupa’nın kraliçesi. Kafanızı nereye çevirseniz bir tarihi doku, romantizm... Eyfel Kulesi’nin ihtişamı şehri zaten çevrelemiş durumda. 

Birçok gezip görülecek müze ve sanat galerisi gündüzleri misafirlerini ağırlıyor. Geceleri ise tabii ki şık restoran ve kulüpler var. Fakat benim için Paris’in gündüzü bir başka. Champs-Elysee üzerinde içilen bir kahvenin keyfini hiçbir kulüp veremez diye düşünüyorum. 

Ne şanslıyız ki güzel İstanbulumuz'un hem gecesi hem gündüzü ayrı, şahane!

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'