• $32,3695
  • 35,038
  • 2325.22
  • 9114.42
16 Ağustos 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Haftalık Bodrum günlüğüm

Haftalık Bodrum günlüğüm

ÇAĞLA’NIN DÜNYASI
ÇAĞLA GÜRSOY
cglgursoy@hotmail.com
twitter: CaglaGursoyy
Instagram: CaglaGursoyy

Bu hafta sonu da işlerimi halleder halletmez sevgilim Bodrum’un kollarına koştum. Size de Bodrum günlüklerimden bahsetmek istiyorum. Perşembe akşamı vardığım Türkbükü sahilinin bu sezonki göz bebeği Sess… Hafta içi hele bir başka keyifli deniz kenarında bağıra çağıra Türkçe şarkılara eşlik etmek. Bu sene Sess ile ilgili dikkatimi en çok çeken, kulüp içinde direk misali konumlanmış korumalar. Benim bir bacağım boyutunda kollar, topukluyla dahi omuzuna ulaşamadığım bir boy robot olduklarından şüphelenmemek elde değil sıkıysa gel de kavga çıkar bu mekanda...
Cuma günü Cennet Koyu’nda büyük sansasyonlarla açılmış Mandarin Oriental’in dışarıdan gelen misafirlerine hizmet veren plaj-restoran bölümü JuJu’daydık. Kısıtlı yemek mönüsüne ne kadar söylenmiş olsak ta akşamüstü Mert Vidinli ev sahipliğinde başlayan Happy Hours, deyim yerindeyse en mutlu saatleri yaşattı bize. Cuma akşamının sürprizi Türkbükü Mavi Otel’in içerisinde Melda Tuna’nın açtığı Edesia Restoran’da Mert Davran’ın canlı performansıydı. Yoldan gelip geçenlere aldırmadan masalar üzerinde hoplayan zıplayanlar mı dersiniz sahneye çıkıp şarkılara eşlik edenler mi... Fazlaca Türkçe müzik yüklemesinden sonra bu sene eski Maki Otel’in yerine açılmış olan No81 Otel’in tek yabancı müzik eğlencesine sahip kulübü Daze’e geçtik. İnanılmaz şık bir mekan, iyi müzik kaliteli işletme, gel gör ki yeniliğe açık olmayan halkımız burayı henüz keşfedememiş.
Gece geç saatlere kadar süren cuma gecesinin ertesi sabahı herkes zengin bir kahvaltı hayali kuruyordu. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Yalıkavak’ın ilerisinde bulunan Karadeniz kahvaltısıyla meşhur Parpali’ye gittik. Zaten burayı duymayan kalmamış. Efendim sofrada yok yok! Mıhlamamız, laz böreğimiz, kavurmamız çeşit çeşit yumurtamız, Karadeniz ekmeğini bandır bandır ye. Bide çalışanları sempatik, belli ki bir aile işletmesi… Yolu Bodrum’a düşenler muhakkak denesinler. Cumartesi gününün yıldızı hiç şüphesiz Şebnem Ercantürk’ün bu sene açtığı Bella Sombra Otel’in İskender Paydaş önderliğindeki orkestrasıyla düzenlediği akşamüstü partisi oldu. Taşlı çiçekli romantik İtalyan sokaklarını anımsatan otel, biranda minik bir St.Tropez’e dönüştü. İster havuzun içinden, ister bar kısmından Türkçe-yabancı şarkılarla canlı performansların tadını çıkarabiliyorsunuz. Akşamüstü partisini akşamın geç saatlerinde terk ettik diyebilirim. Acıkan midelerimiz için keyifli bir akşam yemeği düşünürken Asya mutfağını seven arkadaşlarıma Palmarina Nobu’yu önerdim ve en şık kıyafetlerimizle Nobu’ya geldik. İçinde bar bulunan bir havuzun yanında konumlanmış restorana adım attığınız anda sanki farklı bir ülkedesiniz. Müşteriler, garsonlar dahil herkes yabancı dil konuşuyor. Türkiye’nin ileri gelen birçok ailesi yabancı misafirlerini ağırlamak için burayı tercih etmiş. Yemekler konusunda aynı övgüleri yapamayacağım. Çünkü yurtdışında da aynı mönüyü tatmış arkadaşlarım aynı lezzeti yakalayamadıklarını söyledi. Bende sipariş ettiğim yemeğin kalmadığını duyunca üzüldüm fakat restoran müdürü memnuniyetsizliklerimizi kibar ve cana yakın bir şekilde dinleyerek bir dahaki gelişimizde bizle özel olarak ilgileneceğini söyledi ve kendi telefon numarasını bırakarak gönlümüzü aldı. Bu yoğun tempoya sakin bir pazar günü ilaç gibi geldi. Ertesi gün pazartesi sendromunu yaşamak istemeyen biz işlerini yoluna koyabilenler olarak dönüşümüzü salıya alarak pazartesi akşamı Palmarina’nın tam ortasında yer alan Agency’e gittik. Lezzetli yemeklerin ardından romantik sesiyle sahnede Boygar’ı dinlemek ruhumuzu okşadı adeta... Lüks yatların manzarasıyla bu keyif pazartesi sendromuna birebir.

Türkiye’nin en büyük Açıkhava gazinosuna hazır mısınız? 

Her ne kadar demode olmuş olsa da gazino kültürü biz Türklerin vazgeçilmez keyiflerinden biridir. Meze, müzik ve muhabbetin dibine vurulduğu gazino akşamlarını özleyenler için işte muhteşem bir fırsat. 4-5 Eylül tarihlerinde KüçükÇiftlik Park’ta ‘YENİ Bİ’FEST’ adıyla Türk Sanat Müziği’nin 2 dev ismi Emel Sayın ve Selami Şahin’in sahne alacağı Türkiye’nin en büyük açık hava gazinosu kuruluyor. Sahne önünden arkaya doğru 2 kişilik ve 4 kişilik seçeneklerle 3 kategoride hazırlanan ve fiyatlandırılan masa düzeni ve Hilton imzalı muhteşem yemekler. Açıkhava gazinosu fikrine bayıldım. Muhakkak bu deneyim yaşanmalı.

Jumanji 2’ye az kaldı!

Bu bilgi açıklanalı çok olmuş ama sanırım ben kaçırmışım. Duyunca da çok heyecanlanıp yazımda dile getirmek istedim. Jumanji’yi artık izlemeyen kalmamıştır. Başrolünde ölümüyle tüm dünyayı sarsmış Robbin Williams olan çocukluk dönemimin en unutulmaz ve eğlenceli filmi. Hatırlamayanlara hatırlatayım Jumanji, oyundaki her adımınızın gerçekte başınıza geldiği lanetli bir oyundur. Bilimkurgunun en iyi kullanıldığı gençlik filmidir diyebilirim. Film sektörünün bit pazarına dalan yapımcılar Jumanji’yi Aralık2016’da piyasaya geri sürüyor. Daha çok korku unsurlarının yer alacağını duyduğum filmi merakla bekliyorum.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi