• $32,3324
  • 35,0419
  • 2285.16
  • 8983.66
28 Haziran 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Gündem yarat, yeniden gündeme gel…

Gündem yarat, yeniden gündeme gel…

Müzik, televizyon ve sanat camiasında pek çok ünlüyle birlikte yürüttüğü projeler, yazdığı kitaplar, İstanbul gece hayatına kazandırdığı mekanlarla adından söz ettiren Özgür Aras, yedinci kitabı ‘Gitmek Gerek Bazen’i ve meslek sırlarını AKŞAM Life okurlarına anlattı.

- Aslında tek bir isim altında ‘çok ayaklı’ hizmetler veren bir isimsiniz. Klasik anlamda ‘basın danışmanlığı’ ya da ‘menajerlik’ hizmetlerinden öte bir durum sizinki... Biraz anlatır mısınız?

Ürün piyasaya çıkmadan en başından beri projenin içinde olmak isterim. Projenin her aşamasını yaşamak ve her aşamasında olmak projeyi sahiplenmem adıma önemli. Her şeye daha hakim oluyorum o zaman. Üzerinde daha çok hayal kuruyorum. Ben biraz hayal satıyorum. Hayal ediyorum, hayal ettikçe üretiyorum. Ürettikçe de projenin her ayağı ilerlemiş oluyor. Nasıl bir albüm kapağı olsun, nasıl bir basın fotoğrafı, nasıl bir klip, hepsi çıkıyor… Bu iş ekip işi. Ben hayal ettiklerim üzerinden briefleri veriyorum sonra o hayallerin gerçek olması için çalışıyoruz.

DİKKAT ÇEKİP ÖNE ÇIKMAYI İSTERİM 

- Peki siz işinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Yaptığı işin her detayıyla ilgilenen, çalışırken gecesi gündüzüne karışan, birlikte çalıştığı insanın eli, kolu olan ama ‘Mesleğiniz nedir?’ dendiğinde durup bir süre ne diyeceğini bilemeyenlerdenim esasında… O yüzden kısaca İletişim danışmanı de geç. Daha çok tercih edilen, daha çok satan markalar yaratmak ve yaşatmak benim işim... Ben konuşulan, tercih edilen daha çok satan bir marka yaratma peşindeyim hep.

- Sizin kendi markanızın sırrı nedir? 
Olabildiğince görünür olmayı severim. Dikkat çekip öne çıkmak isterim… Üretken olurum, hareketli olurum. Yeni bir iletişim biçimi, yeni sunuş biçimleriyle insanların kafalarını ve gönüllerini meşgul ederim. Meşgul olursanız meşgul edersiniz. O yüzden bir bakmışsınız köşe yazarlığı yapıyorum bir bakmışsınız kitabım çıkıyor bir bakmışsın Eelence’yi yapıyorum bir bakmışsın televizyon programı. ‘Gündem yarat, yeniden gündeme gel, gündemi yenile’ markamın sırrı.

- 7’nci kitabınızı çıkardınız. Gitmek Gerek Bazen ‘de nasıl bir öykü bizi bekliyor?
Aslında çok günümüzden bir hikaye oldu. Zamanımızda ilişkilerin içinde bulunduğu kısırdöngüler, kişilerin mutsuzluk açmazları, bir türlü kendimizi yeterince iyi hissedememe hali, yanlış seçimler, kendimizi üzenin tutsağı olma halleri romanın içinde kendine yer edinirken, bir taraftan da özlenen, beklenen, nostaljik bir aşkın heyecanını satırlara taşıdım. Mutlu sonlara her zaman inanan bir insan olarak, okuyucularımı da mutlu sona inandırmak istedim… 

BU KIŞ ÇALIŞMAYACAĞIM 

- Gerçek bir hikayeden mi esinlendiniz?
Hikaye gerçek değil ama bu hikayeden parçalar yaşayan pek çok insan var çevremizde.  Herkes mutlu olmanın peşindeyken, gidip inatla kendini mutsuz eden ilişkileri sürdürmeye, bunlardan güzel bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyor ama olmuyor elbette! Ben biraz da yanlışta ısrar etmek yerine kendinize yeni bir şans daha tanıyın, buna karar verdiğinizde her zaman mutluluk için güzel bir başlangıç sizi bekliyor olacak duygusunu vermeye çalıştım.

- Gece hayatıyla buluşmanız nasıl oldu? Neler yapıyorsunuz?
2010 yılıydı sürekli eğlenmeye gittiğim bir mekan vardı onun sahipleri yeni bir mekan açmak istediklerini a ‘dan z’ye her şeyini benim yapmamı istedikleri bir teklifle geldiler. Bana da sıcak geldi. Ben nasıl eğleniyorum nerelere gitmekten hoşlanıyorum ne tarz müzikler dinlemeyi seviyorum oturdum bunları düşündüm ve sonun da Eelence markasını yarattım.  Ardından bu böyle devam etti. 5 yılın sonunda Eelence ile artık bir bağım kalmadı. Bu kış biraz dinlenmek, gezip eğlenmek istiyorum. O yüzden bu kış çalışmayacağım..Yakın arkadaşım Ogün Canay ile İstanbul da bir marka yarattık Elde Meze diye şimdi onu 12 ay açık olacak şekilde Bodrum’a 37 Elde Meze adıyla taşıdık. O devam ediyor. 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak