• $32,3198
  • 35,1146
  • 2300.38
  • 9068.88
15 Mart 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Dizi nedeniyle özel yaşantım kalmadı

Dizi nedeniyle özel yaşantım kalmadı

Müzik piyasasında ‘Ayshe’ adıyla tanınan Belçikalı Ayşe Akın, Cem Belevi ile düet yaptığı ‘Kim Ne Derse Desin’ isimli parçasıyla listelerde en üst sıraya yerleşti.

18 yaşında ‘Brüksel Güzeli’ seçilen Akın’ın nisan ayında piyasaya çıkacak 2 yeni şarkısının sözlerini de Sinan Akçıl yazdı. Yeni albümünün heyecanını yaşayan aynı zamanda oyunculuk kariyerine devam eden genç yetenekle sizler için buluştuk. 

Müzikle uğraşmaya ve albüm yapma kararını ilk olarak ne zaman aldınız?
Müzik kendimi bildim bileli hep hayatımda. Sabah uyanır uyanmaz müzik dinlemeden kendime gelemem. Moralim bozuk olduğunda benim terapim gibidir müzik. Bu zamana kadar sadece dinleyip dans ederdim. Ama profesyonel olarak müzikle ilk buluşmam ‘Kim Ne Derse Desin’ şarkısıyla oldu. Samsun Demir, bir yarışma programında beni görmüş ve beğenmiş. Bir araya gelip görüştüğümüzde projemizin startını verdik. 

Bu projeyi hazırlarken tarzından etkilendiğiniz isimler oldu mu?
Ariana Grande çok sevdiğim bir isimdir. Kendime yakın hissediyorum. Çünkü hem oyuncu hem de şarkıcı olarak kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Özellikle her şeyini taklit ettiğim kimse yok ama birçok isimden etkileniyorum. Herkesin farklı şeylerinden örnekler alıyorum. Ama dans konusunda mütevazı olamayacağım. İçimden geldiği gibi oynuyorum. Sanırım dansımı başkalarından farklı kılan da bu oluyor. Doğal şarkıyı nasıl hissediyorsam o şekilde dans ediyorum.

‘Kim Ne Derse Desin’ şarkısında Cem Belevi’yle düet yaptınız. Bu ikili nasıl bir araya geldi?
Aslında tek olarak hazırladık tüm projemizi, şarkıyı bulduk, okuduk. Son anda arada nakarata renk olsun diye bir erkek koysak mı diye düşündük. Samsun Bey bize Cem’in ismini önerdi. Cem’le stüdyoda tanıştık, elektriğimiz tuttu, sanki uzun yıllardır arkadaşmışız gibi bir samimiyet oluştu. Biz de beğendik ve tamam dedik. Bu şekilde plansız bir düetti. 2,5 ayda 8-9 milyon dinleyiciye ulaştığına göre çok sevildi sanırım şarkımız (gülüyor). 

EN BÜYÜK AVANTAJIM YAŞIM!

Bundan sonraki çalışmanız nasıl olacak? Kiminle çalışacaksınız? 
İki yeni şarkı hazırlıyoruz. 2 şarkımın da sözlerini Sinan Akçıl yazdı. Tam beni anlatan çok güzel ve enerjik sözler yazdı. Umarım herkes beğenir, çok heyecanlıyız. Tam bir yaz şarkısı olacak. Nisan ayında çıkarmayı planlıyoruz. Sürprizlerle dolu iki şarkı geliyor. Aranjörümüzü şimdi söylemeyelim o da sürpriz olsun. 

Magazin haberlerinde kadın sanatçılar arasında bir çatışma ortamı varmış gibi algılanır. Siz bu tip polemiklerin neresindesiniz?
 Bazen ben de izliyorum bu tarz haberler çıkıyor. Şu an öyle bir şey yaşamadım ama Belçika’dan geldiğim için Hadise ve Atiye’yle bazen kıyaslıyorlar. Bu beni rahatsız etmiyor aksine hoşuma gidiyor. Her iki ismi ben de beğenerek izliyorum ve seviyorum. Çünkü gerçekten başka bir ülkeden gelip tek başına bir şeyleri başarmak çok zor ve Hadise bunu başardı bence. 

Kadın sanatçılar tarafından kıskanıldığınızı düşünüyor musunuz?
Kadın sanatçılar tarafından kıskanılıyor muyum bilmiyorum ama benim başarısını takdir ettiğim büyük sanatçılar var tabii ki… En büyük avantajım yaşım! Çalışarak başarmak istiyorum ve çalışmaktan hiç kaçmıyorum. 

Peki kendinize rakip olarak gördüğünüz bir sanatçı ya da sanatçılar var mı?
Rakip olarak gördüğüm isimler yok. Herkes kendi alanında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Benim de kendime göre koyduğum belirlediğim hedeflerim, farklı projelerim var. O yüzden kendi planlarıma bakıyorum, hep daha iyi ne yapabilirim diye düşünüyorum. Başkalarına göre bir şeyler yapmaya çalışmıyorum. 

HEM OYUNCULUK HEM DE ŞARKICILIK İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUM 

Kendinize en çok yaptığınız özeleştiri nedir?
Aşırı titizim. Her şey zamanında o an hemen olmalı. Çok mükemmeliyetçi bir insanım, bu huyum gıcık bir huy aslında. Evden çıkacakken yanımdakiler adeta deliriyor. Bir yere geç kalmış bile olsam, evdeki dağınıklığı toplamadan, her şeyi yerine koymadan çıkamam mesela…

Muhteşem Yüzyıl’ın yanı sıra şu aralar sizi Güllerin Savaşı dizisiyle de ekranlardasınız. Hem oyunculuk hem müzik ikisini bir arada götürmek zor olmuyor mu?
Zamanlama açısından, yorgunluk açısından zorlanmıyorum desem yalan olur. Kendi özel yaşantım hiç kalmadı. Sürekli setteyim ve setten kalan zamanlarımda da müzik çalışmalarım devam ediyor. Özel derslerim; oyuncu koçum ve okuma koçumla çalışmalarım oluyor sürekli. İkinci şarkımın hazırlıkları başladı. Sürekli stüdyoya gidiyorum. Gecem gündüzüm karıştı desem yeridir ama mutluyum, hiç şikayetçi değilim. 

İyi bir oyuncu olarak mı anılmak istiyorsunuz yoksa iyi bir şarkıcı olarak mı?
Her ikisini de istiyorum tabii ki. Oyunculuk çok severek yaptığım bir iş, sürekli oyuncu koçumla haftada 2-3 gün çalışıyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum. Yapımcımız ve yönetmenimiz her geçen gün kendimi daha da geliştirdiğimi söylüyorlar ve gittikçe rolüm artıyor dizide. Şarkıcılıkta daha çok yolun başındayım. Öğreneceğim çok şey var. Müzik tutkunu olduğum için tüm hayatım müzikle geçiyor ve şirketimle birlikte en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Güzel şarkılar bulmaya çalışıyoruz. En iyi isimlerle çalıştığım için de çok şanslıyım. Yani hem oyunculuk hem şarkıcılıkta en iyi olmak için çalışıyorum. 

BENİ BU HALİMLE ŞU AN KİMSE ÇEKEMEZ 

Bir dönem eski eşinizin size uyguladığı şiddetle gündeme geldiniz. Şu anda neler hissediyorsunuz?
Bu konu çok geçmişte kaldı. O zaman yaşımız çok küçüktü, çocuk denecek yaştaydık. Yaşadım geçti. Yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim çünkü her şey bana tecrübe kazandırdı hayata dair. Şimdi her konuda daha dikkatli adım atmayı öğrendim. Kadına şiddet olaylarının arttığı bugünlerde tamamen kapanmış konulara girerek insanları meşgul etmek istemiyorum. Yepyeni ufuklara, işime, önüme bakıyorum. Geçmişte yaşanmış her şey daha güzel bir hayat demektir. 

Bekâr, güzel, başarılı bir kadın olarak şu an yeni bir ilişkiye hazır mısınız peki?
Aslında hazırım ama zaman olarak hiç iyi bir dönem değil. Aşk yaşamaya zamanım yok gerçekten. Beni bu halimle şu an kimse çekmez sanırım. 

İKİ SENEYE KADAR EVLENİP ÇOCUK YAPMAK İSTİYORUM 

Aşkta geçmişi ve şimdiyi değerlendirir misiniz?
Şu an aşkla alakalı hiçbir şey düşünemiyorum, işime yoğunlaştım çünkü. Umarım benim bu yoğunluğuma katlanacak birisi çıkar karşıma. 

Evlilik kurumuna olan saygınız devam ediyor mu?
Evliliğe tabii ki sıcak bakıyorum, bir an öyle birisi çıkar ki karşıma evliliği düşünebilirim ama kader diyelim. İş kariyer planlamam düşündüğüm gibi devam ederse, 2 seneye kadar evlenip çocuk yapmak istiyorum. Erken yaşta anne olmak istiyorum çünkü. Benim annem de çok gençtir. Arkadaş gibiyiz. Ben de aynı şeyi yaşamak istiyorum. İşim her zaman ön planda ama bende oyunculuk, şarkıcılık ve evliliği bir arada götürecek güç ve enerji fazlasıyla var. 

Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Güzellik kürleriniz var mı?
Formumu korumak için sadece bol bol dans ediyorum. Yerimde duramam pek. Kapı gıcırtısına oynayan biriyim. Yediklerime de dikkat ediyorum tabii ki ama spor yapmayı hiç sevmiyorum. Özellikle soğukta çıkıp sahilde yürüyüş yapanlara inanamıyorum (gülüyor). Evet, kötü bir örneğim biliyorum. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'