• $32,3486
  • 35,0292
  • 2323.77
  • 9079.97
12 Şubat 2017 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Demet Akalın: Mevsimine göre stratejilerim var

Demet Akalın: Mevsimine göre stratejilerim var

Demet Akalın, son albümü ‘Rakipsiz’ ile radyoların en çok dinlenenler ve müzik marketlerin en çok satanlar listesinde yine birinci sıraya oturdu. Klip çektiği ‘Ah Ulan Sevda’ şarkısı da kısa sürede internette 1O milyondan fazla kez indirildi. Demet Akalın ile kariyerinden özel hayatına kadar her şeyi konuştuk.

HİRA’NIN SABIRSIZLIĞI BENDEN 

Bekarken eşimi tavlayana kadar çok yemek yapardım. Eskiden aşçı gibiydim. Şimdi mutfağa nadir giriyorum. Hira’ya organik ürünler alıyoruz. Evde ne pişerse onu yiyor. Özel bir şey yapmıyoruz. Tabii her çocuk gibi köfte patatesi çok seviyor. Hira ile birlikte yaptığımız bir pasta var. Meyveleri düzenli şekilde hazırlıyor. Düzeni babasından (Okan Kurt) almış, sabırsızlığını da benden.

ALKIŞLANSIN, SEYREDİLSİN İSTİYOR

Albüm çıkmadan bütün şarkıları kızıma dinlettim. ‘50 Cevapsız Arama’yı çok sevdi. ‘Hira söylüyorsa kesin tutar, alalım bunu’ dedim. Arabaya binince ama ‘Anne aç’ diye benim şarkılarımı açtırıyor. Dansa ve müziğe çok fazla ilgisi var. Eline mikrofon alıp şarkı söylemeyi seviyor. Alkışlansın, seyredilsin, bakılsın istiyor. Baleye de veririm sanırım.

RÜYALARIM GERÇEK OLDU 

Allah bana hayal ettiğimin fazlasını verdi. Bunun şükretmekle ilgili olduğunu düşünüyorum. Ortaokulda bizim apartmanda Bedia Akartürk oturuyordu. ‘Bir gün Sezen Aksu onu ziyarete gelecek ve beni keşfedecek’ derdik. Bir şeyi 40 kere söylerseniz oluyor. Rüyalarım gerçek oldu. Belli bir başarıyı yakaladıktan sonra her şeyin kontrolünün sende olmasını istiyorsun ama aslında öyle bir dünya yok. Matbaaya gidiyorum, fotoğrafların seçimlerine kadar her şeye karışıyorum. Bütün şarkılarımın çıkış şarkısı olmasına dikkat ediyorum. Allah işlerimi rast getiriyor. Doyumsuz da değilim.

BEN OLSAM ŞARKIYI VERMEZDİM

Eşi Ozan’la (Çolakoğlu) çalışırken Gülşen’le bir araya geldik. Bana şarkı yaptığını söyledi. Çok heyecanlandım. ‘Neden bu şarkıyı bana verdin, niye kendine ayırmıyorsun? Ben de olsa, asla Demet Akalın’a vermezdim’ dedim. ‘Sadece seni düşünerek yaptım’ dedi. Rakip diye gösterilen bir kadının bana bu şarkıyı vermesi çok güzel. Doğru enerjiler ve güzel insanlarla çalıştığında o enerji yayılıyor.

TAKLİT EDİYORLAR 

Şarkı seçimlerinde mevsime göre stratejim var ama söylemem; sonra beni taklit ediyorlar. Ama geçen albüm bazı şarkılarımda yanıldım. ‘Şerefime Namusuma’ herkes bayılıyordu, ‘Ortalığı karıştıracağız, yıkacağız’ dedik, etkisi beklediğimiz gibi olmadı. Güzel şarkısı olana, kocamoca dinlemem, gece yarısı kalkar giderim. Okan’a bazen ‘Sen işime karışma’ desem de onun kulağına çok güvenirim.

TARKAN 35 İŞE GİTMİYOR 

Müzik piyasasında herkesin stratejisinin farklı olduğunu belirten Akalın, sözlerine şöyle devam ediyor: “Ben şarkıları konserler için yapıyorum. Tarkan da albüm yapıyor ama senede beş-altı konser veriyor; 35 tane işe gitmiyor. Ama ben sahnede olmayı, çalışmayı seviyorum.”

ÇOCUK SAHİBİ OLUNCA HAYAT DEĞİŞİR

Eskiden bana karşı yapılan saldırılara cevap veriyordum. Evlat sahibi olunca, bir de yaş kemale erince değişiyor insan. ‘Çocuk sahibi olunca hayat değişir’ derlerdi; ‘Ne değişebilir ki, ne saçma laf’ derdim. Çocuklara, ‘Ne şımarık’ derdim. Eski arkadaşlarım ‘Sen de çocuk sahibi oldun ya’ diyorlar. Ben de inanamıyorum. Hamileliğim zor geçmese beş çocuk yapardım. İkinciyi zaman zaman düşünüyorum. Gerçi yaş 28 (gülüyor). ‘Tüp bebek tedavisi görürken 64 yaşında bile çocuk sahibi olunabilir’ dediler ama o yaşta enerjin kalmaz ki.

AİLE DUYGUSU OLAN DAHA BAŞARILI 

Ben aileye değil, sülaleye düşkünüm. Çünkü onların dualarıyla ayakta duruyoruz. İnsanlar şaşırıyor; ‘Kuzenine bunu yapmışsın, onunla yemek yemişsin’ vs. diyorlar. Niye bu kadar kargaşanın, savaşın içindesin ki? Ailen ve sevdiklerin için. Elimi eteğimi niye çekeyim ki onlardan? Annemden daha çok baktılar bana. Sanat camiasına, liderlere bakın; aile duygusunu kaybetmeyenler çok daha başarılı.

SEVGİ ARSIZIYIM 

‘Instagram’da niye reklam yapıyorsun?’ diyorlar. İşime yarayacak olanı neden yapmayayım ki? Küçük esnafa da destek oluyorum. Oradan aldığım duanın haddi hesabı yok. Ben sevgi arsızıyım. Daha fazla alkışlanmak, daha fazla sevilmek istiyorum. Sevdiğim işi yapıyorum, güzel paralar kazanıyorum, mutlu bir ailem var, hepsine eyvallah ama işe yaramak çok güzel bir şey. Yardım etmek bana inanılmaz haz veriyor.

HATA ÜSTÜNE HATA YAPARIM

Ünlü şarkıcı, en kötü huyunun çabuk unutmak olduğunu söyledi: “Mesela birisiyle konuşmuyorum ama sonra bir bakıyorum unutmuşum. Kin tutmuyorum. Güzel bir şey değil bu. Bazı insanlar bir daha hayata alınmamalı bence. Ben aynı hatayı dört beş kez yapıyorum.”

GÖZ ÖNÜNDE OLAN İNSANLARIZ

Ünlü şarkıcı, son dönemde yaşanan terör olaylarıyla ilgili de çağrıda bulundu: Birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Polislere sahneden inip sarılıyorum. Bizim onlara yardımcı olmamız lazım. Onlara bizi her zaman kontrol edin. Trafikte gelin, alkolmetreyi getirin, üfleriz diyorum. Göz önünde olan insanlarız ve bizim bunları yapmamız lazım. Ünü, şöhreti bırakın; insan olarak bunu yapmamız gerekiyor.

 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür