• $32,3838
  • 35,0708
  • 2324.49
  • 9079.97
17 Temmuz 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Canlı şarkı okuyamayanları eleştiriyorum

Canlı şarkı okuyamayanları eleştiriyorum

Koyu bir taraftarı olduğu Fenerbahçe için şarkı yazan Emre Özdemir, müzik piyasası hakkında sert açıklamalarda bulundu. Sahnede şarkı okuyamayan ünlüleri beğenmediğini ifade eden Özdemir, ‘Yorumculuk teknolojiden değil yürekten gelmeli’ diyerek yeni tartışmanın fitilini ateşledi.

“Herkes Bizi Konuşuyor” adlı single çalışmanız nasıl ortaya çıktı?
Bir önceki çalışmam ‘Beni Bırakın’ ın aldığı güzel tepkiler sonucunda yepyeni bir şarkıyla dinleyicilerin karşısına çıkmak istedim. Ayla Çelik, Zeki Güner, Sude Bilge Demir ve Gülşah Tütüncü’den birçok şarkı dinledim ve en sonunda Sevgili Gülşah’ın ‘Herkes Bizi Konuşuyor’ isimli şarkısında karar kıldım. Şarkının sözleri, melodisi, ritmi her şeyi çok hoşuma gitti. Dinleyicilerin de benle ayni hissiyatta olacağına inandım ve bu çalışma ortaya çıktı. 
Müzik dışında yoğun bir iş temponuz varken müziğe nasıl zaman ayırabiliyorsunuz?  
Yaptığım her işi severek, isteyerek ve en iyi şekilde yapmak gibi bir huyum vardır. O nedenle, ne kadar yoğun olursam olayım müziğe her zaman vakit ayırabiliyorum. Gece sahneye çıkıp sabaha karşı uyusam da işimin başında olmam gereken saat kaç ise o saatte ofisimde olabiliyorum. Biraz disiplinliyim diyebilirim yani. 
Levent Yüksel’in ‘Beni Bırakın’ şarkısını kendi yorumunuzla dinledik sizden. Nasıl tepkiler aldınız? 
Aldığım tepkiler gerçekten çok güzel ve gurur vericiydi benim için. Levent Yüksel gibi çok sevdiğim ve yorumculuğuna hayran olduğum bir sanatçının seslendirdiği bir şarkıyı yeniden seslendirmek benim için çok önemli ve değerliydi.  Tabii ki de bir o kadar da riskliydi çünkü Levent Yüksel’in müthiş yorumun üstüne benim de en iyi, en yürekten yorumumu yapmam gerekiyordu. Bunu bir nebze de olsa basarmış olmak bile benim için çok önemli. 
Albüm yapma fikri nasıl oluştu? Bize biraz anlatır mısınız? 
Çocukluktan beri hayalimdi şarkı söylemek. Küçük yaşlarda gitar çalmaya başlayıp daha sonra da şarkı yazabildiğimi keşfedince albüm yapma hayalini kurmaya başladım. Sözü müziği bana ait olan bir albümü dinleyenlere armağan etmek en büyük amacımdı. 2011 yılında ‘Yum’ isimli albümümü yaparak bu hayalimi gerçekleştirdim.  Bunu basarmış olmak bile kelimelerle anlatamayacağım kadar güzel ve değerli bir şey benim için. 
Sezen Aksu şarkısı okumak istediğinizi söylediniz. Bir sonra ki proje Sezen  Aksu şarkısı olabilir mi?
Sözünü sevgili Sezen Aksu’nun yazdığı ‘Beni Bırakın’ şarkısını yorumlayarak aslında bir başka hayalimi de gerçekleştirmiş oldum ancak tabii ki de hiç kimsenin duymadığı, yepyeni bir Sezen Aksu şarkısı söylemek bana nasip olursa, bu da beni çok mutlu eder. Yani sıfır kilometre bir Sezen Aksu şarkısı hayal ediyorum. Umarım gerçek olur :) 
TARKAN’LA DÜET YAPMAK İSTERİM
Düet yapmak istediğiniz bir şarkıcı var mı?

Gençlik yıllarımda çokça dinlediğim ve etkilendiğim gruplar, şarkıcılar vardı. Düet yapmak konusunda bir şey diyemem ama aynı sahnede yer alırsam efsane olur dediğim bir kaç isim var :) Mesela Bon Jovi, mesela Sting mesela Tarkan. 
Müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Projelerinizi çıkarırken size destek olan sanatçılar oldu mu?
Aslında bu sorunun cevabını sayfalarca yazıp verebilirim ancak burada bir kaç cümleyle anlatmak gerekirse, müzik piyasası zor ve çetrefilli bir dönemden geçiyor uzunca bir zamandır. Teknolojinin ilerleyip, internetin cep telefonlarına girmesiyle her şey bambaşka bir hal aldı. Müzik dinleme, şarkı üretme ve bunun gibi birçok alışkanlığımız değişti. Müzik sektörü de bu hızlı değişime ayak uydurmak için çabalıyor. Umarım kısa vadede sektörü iyiye götürecek gelişmeler yaşanır ve güzel günleri hep beraber görürüz. 
YORUMCULUK YÜREKTEN GELMELİ
Eleştirdiğiniz isimler oluyor mu? 

Ben canlı şarkı okuma yeteneği olmayan tüm sarkıcıları eleştiriyorum. Stüdyoda çatır çatır okuduğun şarkıyı çıkıp canlı canlı konserde aynı şekilde okuyamıyorsan benim için kim olursa olsun hiç bir değeri yok. Yorumculuk teknolojiden       değil yürekten gelmeli bence. 
Fenerbahçe takımı için şarkı bestelediğiniz duyuldu. Bu doğru mu?
Evet doğru.  Çok iyi bir Fenerbahçeliyim o nedenle takımıma destek olmak için her şeyi yapabilirim. Marşı maalesef bu sene taraftarlarımızla buluşturamadık. İnşallah önümüzdeki sene mutlu sona ulaşıp şampiyonluğu kutlarken ben de         bu şarkıyı tüm Fenerbahçelilere armağan edeceğim.
Oyunculuk hiç yaptınız mı? Yapmak ister miydiniz?
Oyunculuk hiç yapmadım ancak amatör olarak üniversite yıllarında tiyatro ve müzikallerde rol aldım. ‘Herkes Bizi Konuşuyor’ isimli son çalışmamızın klibin de sevgili yönetmenimiz Bedran Güzel ile aramızda böyle bir espri de oldu. Aslında  ‘gel seni bir filmimde oynatayım ‘dedi ama tamamen aramızda ki bir şakalaşmaydı. İkimiz de gülüp geçtik. Yani oyunculuk gibi bir düşüncem yok :) 
Dizilerin şarkıcılara bir desteği oluyor mu? 
Hem de inanılmaz bir desteği oluyor. Güzel bir dizide, şarkınızın yer alması gerçekten büyük kitlelere en kolay şekilde ulaşmamıza yardımcı oluyor. Son zamanlarda diziler çok önemli gerçekten. 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı
Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Başkan Erdoğan ile görüştü: O anları 24 TV'ye anlattı: Saliha Gündüz'den 'birlik olalım' mesajı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür