• $32,4039
  • 35,0401
  • 2324.45
  • 9079.97
22 Kasım 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Cameron’a benzetilmekten sıkıldım

Cameron’a benzetilmekten sıkıldım

‘Yerli Cameron Diaz’ olarak ünlenen manken Meral Kaplan, ara verdiği ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Evlenip anne olduktan sonra ara verdiği sinema sektörüne geri dönme kararı alan Meral Kaplan, bir film projesi için hazırlıklara başladı. Rolü için hummalı bir çalışma içerisine giren mankenle bir araya gelip hem anneliğini hem de yeni projelerini konuştuk.

Uzun süredir ortalıklarda görünmüyorsunuz. Neler yapıyorsunuz?

Gördüğünüz gibi doğum yaptım ve bebeğimle ilgileniyorum. Bu yüzden pek ortalıklarda yoktum. Ayrıca tekrar üniversiteye başladım ve bu sene bitiyor. Sadece geçen sene okulda zorlandım ama arkadaşlarım ve hocalarım sağ olsun yardımcı oldular. Hamileliğim dışında mümkün olduğu kadar kendimi eğitime ve aileme verdim.

ANNELİK DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU 

Mart ayında kızınız Ela’yı dünyaya getirdiniz. Annelik nasıl gidiyor? 

Annelik çok güzel gidiyor. Zor olan ilk ayları atladık. Artık daha keyifli geçiyor. Annelik dünyanın en güzel duygusuymuş meğer. Hayatım kızımdan öncesi ve sonrası olmak üzere ikiye ayrıldı. Hatta öncesi olmamış gibi. Keşke daha önce doğursaymışım diyorum. Mümkün olduğu kadar bugünlerin tadını çıkarmaya bakıyorum. Bir daha geri gelmeyen çok değerli günler bunlar. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti. Olaylara bakış açınız farklı boyut aldı mı?

Tabii ki çok şey değişti. Olaylara bakış açım özellikle. Önceden olaylara, durumlara yüzeysel bakıyormuşum. Şu an yüreğimde yaşıyorum ve çok daha duygusalım, sulu gözüm. En önemlisi tüm anneleri daha iyi anlıyorum.

EMZİREN ANNE   DİYETİ YAPTIM

Bebeğiniz için şimdiden gelecek planları kuruyor musunuz? 

Yani meslekten çok, gelecek planları kuruyorum diyebilirim. Meslek konusuna karışmak istemiyorum. Ona bırakacağım. Sonuçta onun hayatı. Fakat her anne baba gibi maddi manevi iyi okullarda okumasını, iyi şartlarda yaşamasını istiyorum. Bu yüzden de anne- baba olarak bizlerin daha çok çalışması ve para kazanması gerektiğini düşünüyorum ve planlar kuruyorum.

İkinci çocuk düşünüyor musunuz? 

Şu an tabii ki düşünmüyorum. Ama ileride bilemem. Ela’nın herkes gibi kardeşlik duygusunu yaşamasını isterim. Ama çok da mühim değil. Hangisi hayırlıysa o olsun.

Hamilelik döneminde aldığınız kiloları nasıl verdiniz?

Ben 6 ay dolana kadar kocaman inmeyen bir göbekle gezdim. Vücudum doğum sonrası ödem yaptı. Altıncı ay dolduktan sonra kendiliğinden şişliklerim indi ve kilolarımda gitmeye başladı. Metobolizmam ve hormonlarım eskiye dönmeye başladı. Tabii ki emziren anne diyeti yaptım ve hâlâ yapmaya devam ediyorum. Ayrıca pilates yapıyorum. Zaten 6 senedir şekerim olduğu için, mümkün olduğu kadar hamur işleri ve tatlılardan uzak duruyorum

EKRANDA GÜZELLİK YETERLİ DEĞİL 

İlerleyen dönemlerde yeni bir projeniz var mı?

Evet. Önümüzdeki haftalarda bir sinema filmi çekimlerim başlayacak. Onun haricinde bir televizyon programı düşünüyorum. Şimdilik bu kadar söyleyebilirim.Sanat camiasından dost çıkmaz deniliyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda…Bu şekilde genelleme yapmamak lazım. Benim güzel dostluklarım var, az çok görüyorsunuz. Ve yıllardır da devam ediyor. Tabii ki sayılıdır. Zaten dost olanlar kalıyor, diğerleri bir şekilde hayatımızdan çıkıp gidiyor. Çekim yasası denilen bir şey var. Herkes kendi gibi olanı çeker.

Ekranda güzellik önemli bir kıstas mı? 

Tabii ki yeterli değil. Ya yetenek ya da eğitim de gerekli. Birinden biri olmalı ve bu yola baş koymalı. Özellikle de Türkiye şartlarında. Çünkü çok sabır gerektiriyor. Aslında insan her konuda durmadan kendini eğitmeli ve yenilemeli. Yoksa tüm bilgiler unutuluyor, insan köreliyor.

Yeni nesil oyunculara yeterince fırsat verildiğini düşünüyor musunuz?

Bence yeterince fırsat veriliyor ki televizyonlarda yüzlerce tanımadığım yeni yüzler görüyorum. Ve nesil her geçen sene daha da güzelleşiyor.

ETRAFTA ÇOK FAZLA MODACI VAR

Birçok ünlü isim bugünlerde kendisine ait bir marka yaratıyor ya da bir markanın kıyafet tasarımlarıyla uğraşıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

İsteyen istediğini yapsın diye düşünüyorum. Modayı yakından takip ederim ama modacı olmak ayrı bir şey. Hem yetenek hem de ilgi ister. Ben daha çok giydirilmeyi severim. Bir de etrafta çok fazla modacı var ve farklı olanlar sıyrılıyor aralarından. Kıyafet, tasarım bunlar hem ilgi emek ve zaman isteyen şeyler. Benim ilgim daha çok 
televizyonla ilgili… 

Oyunculukta ‘Ben bunu asla yapmam’ dediğiniz bir durum var mı?

Geçmişte olmuştu evet. Bir dönem durmadan açık sahneler gündemdeydi. Ve bu yönde sürekli teklifler geliyordu. Bende Türkiye şartlarında sevişme sahnesi ve soyunmak istemiyorum demiştim. Yanlış anlaşılmıştı. Hâlâ da arkasındayım. Zaten artık öyle sahneler de yayımlanmıyor, tekliflerde olmuyor.

Takip ettiğiniz bir dizi var mı?

Türk ve yabancı olmak üzere birçok dizi izliyordum. Ama şu an da kızım Ela olduktan sonra uzun süredir devamlı bir diziyi takip edemiyorum açıkçası. Özellikle Game of Thrones, Viking, The White Queen, vb… Şimdi Muhteşem Yüzyıl- Kösem dizisini izlemeye başladım.

Hollywood oyuncusu Cameron Diaz’a olan benzerliğiniz için neler söyleyeceksiniz. 

Evet özellikle eskiden daha çok benzetiyorlardı. Ne düşünebilirim. Sevdiğim beğendiğim bir oyuncu. Ama Cameron Diaz’a benzetilmekten artık sıkılıyorum. 

Erhan Kanioğlu ile evli olan Meral Kaplan’ın 8 aylık Ela adında bir kızı var.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür