• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
19 Temmuz 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Bu yolda Serdar’ın kanatları yeter!

Bu yolda Serdar’ın kanatları yeter!

12 yıla aşkın süredir Serdar Ortaç’ın vokalistliğini yapan şarkıcı Nihan Çilesiz, artık kendi başına uçuyor.

İlk albüm çalışması olan ‘Kusursuz Aşk’la müzik otoriterlerinden tam not alan genç şarkıcı, şimdilerde ‘Milyonlarca’ isimli single çalışmasıyla aşk elçiliği yapıyor. ‘Elçiye zeval olmaz’ diyerek milyonlarca insanın duygusuna tercüman olan sanatçıyla müzik serüvenini konuştuk. 

Serdar Ortaç’ın 12 yıl vokalistliğini yaptınız. Albüm yapma fikri nasıl oluştu? 

Bu işin çok zor olduğunun farkındaydım. Zaten bu kadar yıl beklememin sebebi de buydu. Başaramazsam korkusu yaşıyordum. Çünkü işimde takıntılı derecede mükemmeliyetçi olduğum için bu albüm fikri üzerinde çok düşündüm. Sıradan olsun, nasıl olursa olsun hiçbir zaman demedim. Çevremdekilerin ‘Bu albümü yapmalısın’ baskısı üzerine ‘Artık albüm yapma vakti gelmiştir’ deyip, stüdyoya girdim. Serdar Ortaç’tan bu anlamda bir isteğim olmadı. Ama o kadar vefalı ki; her aşamada yanımda oldu. 

Peki Serdar Ortaç dışında kimlerin desteğini gördünüz? 

Bana bu yolda Serdar Ortaç’ın kanatları yeter. Başkalarının desteğine ihtiyacım olmadı. Umarım bundan sonra da olmaz.

Şarkılarınızı neye göre seçiyorsunuz? 

Şarkılarımı tamamen hislerime güvenerek seçiyorum. Tabii ki sevdiğim insanlarında fikirlerini alıyorum. Ama ilginç bir gerçek var; bir sanatçı için şarkı seçmek hayatının aşkını, eşini seçmek gibi; başkaları da fikir verir ama siz kabullenmez, ısınmazsanız o ilişki sağlıklı olmuyor. İlk önce kendi içine sinmeli. 

YAZMAYI ÇOK SEVİYORUM 

Evde kendiniz de bir şeyler karalıyor musunuz? 

Henüz bir beste yapmadım. Ama kendi yazdığım şarkı sözlerim var. Çünkü yazmayı seviyorum. İnşallah ileride bunları sizlerle ve dinleyicilerimle paylaşacağım. Ne de olsa yolumuz uzun (gülüyor). 

Önümüzdeki günlerde yeni bir şarkı ya da albüm çalışması var mı? 

‘Milyonlarca’ isimli şarkımızdan sonraki ilk projemizi DJ İlkan Günüç’le yapacağız. Serdar Ortaç’ın unutulmaz bir şarkısı olan ‘Değmez ‘in cover versiyonuyla çok yakında yine herkesi ayağa kaldıracağız. Ve bu proje için de çok heyecanlıyım.

Özel hayatınızda durum nasıl? 

Karşımdaki insanlar masumiyetlerini kaybettiği gün ‘aşk’ saklandı. Bende şu zaman içinde artık bütün kalbim ve umudumla çıkmasını bekliyorum. Aşk bir sanatçının en büyük besleyeni diye düşünüyorum. 

YÜRÜDÜĞÜM YOLDA IŞIĞIM BELLİ: ‘MÜZİK’

Tek başınıza yürüdüğünüz bu yolda sizi en çok korkutan şey nedir? 

Ben daha yolun başındayım. Bu yüzden korkarak yürüyemem.  

Kariyer planınızı yaptınız mı? 

Gelecek herkes için bilinmeyen ve görünmeyen bir karanlıktır. İleride bir hedefim var ‘evet’. Popüler müzikte gelebileceğim en iyi yere gelmek istiyorum. Bir karanlık yolda araba misali ilerliyorum. Her an yolumu aydınlatan bir ışık var ve ben gaza basmaya devam ediyorum. Durmayacağım. Işığım belli: ‘Müzik!’ 

Son dönemde çıkan yeni popçular arasında en çok kimi başarılı buluyorsunuz?

Başarılı bulduğum isimler tabii var. Edis bunlardan biri. Kısa sürede diğerlerinin arasından sıyrılmayı başardı. Allah herkesin yolunu açık etsin ve yeni isimlere şans tanınsın ki Türk popu ileri gidebilsin. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi