• $32,3215
  • 35,1114
  • 2300.95
  • 9075.66
24 Nisan 2016 Pazar 01:00 | Son Güncelleme:

Baharda istanbul’u yaşamak

Baharda istanbul’u yaşamak

ÇAĞLA GÜRSOY
twitter: CaglaGursoyy Instagram: CaglaGursoyy

Şehir kış uykusunda uyandı, kıpırdamaya başladı. Nisan- mayıs ayları, İstanbul’un en güzel zamanları. Başlasın davetler, festivaller… Açılsın yazlık mekânlar, balkonlar, teraslar… Yazlıklara kaçana kadar şehrin tadını çıkarma vakti. Geçen pazar günü Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen ‘Sokak Lezzetleri Festivali’ sokakta yaşamın başladığının habercisiydi. Parkın dört bir köşesine kurulmuş lezzet duraklarında çiğ köftesinden mantısına, sucuk ekmeğinden süt mısırına ne ararsan vardı ve mis gibi yemek kokuları Nişantaşı’nı ele geçirmişti. DJ müziği eşliğinde devam eden festival ve güneşli havanın tadını çıkarmak isteyenler, piknik örtüsünü kapıp parka serilmişti. Bugün ise Esma Sultan Yalısı’nda lezzet festivallerinin babası ‘101 İstanbul Lezzeti’ var. Şehrin en sevilen mekânları bir araya geliyor ve giriş biletiniz karşılığında sabahtan akşama kadar bu popüler mekânların lezzetlerini sınırsız tadabiliyorsunuz. Çeşit seven ve boğazına düşkünlerimiz için kaçırılmayacak bir etkinlik. Bahar demişken, etkinlikler demişken ‘Chill-Out’dan bahsetmemek olmaz. 28-29 Mayıs tarihlerinde Life Park’ta gerçekleşecek olan festival yine binlerce müziksever ve doğa tutkununu bir araya getirmeye hazırlanıyor. Geçen sene 20 bin kişiye ev sahipliği yapan festival, bu sene de iddialı sanatçılardan bir kadro oluşturmuş ve daha 1 aydan fazla olmasına rağmen biletix’ten biletler hızla tükeniyor. Festivaller, davetler keyifli ama İstanbul’un yazlık mekânları da tüm dünyanın ağzına pelesenk olmuş durumda. Özellikle yüksek teraslı mekânlarda gün batımını ve şehrin ışıklarını izlerken mest oluyorum. İstanbul’u bana sevdiren her çeşit restoranlardan size küçük bir kılavuz hazırlayayım dedim: 
Bebek Starbucks: Ya Starbucks’tan önerimi olur her köşe başında var demeyin. Eline kahvesini alıp hayatına devam edenleri, oturup kahvenin tadını çıkarırken sohbet etmeye teşvik edecek türden burası. Denizin dibinde veya yine denize karşı minik balkonunda o lezzetli kahveleri yudumlamak benim için büyük keyif. 
Mangerie: Yine Bebek gölgesinden bir seçim. Çünkü bahar ve yaz aylarında en keyif aldığım bölge burası ama teraslardan çok, sokak üstü cafe-barların rağbet gördüğü bir lokasyon. Lucca, Happily Ever After, Kitchinette, Kırıntı, Midpoint hepsi sahil şeridinin favorilerinden.
İstanbul Modern Cafe: Sanat, lezzet ve manzaranın buluşması. Adına uygun modern bir yapı ve Boğaz’ın sularına açılan bir teras. Sanatseverler ve keyif düşkünlerini bir araya getiren mekân. Yakın zamanda İstanbul Modern yer değiştirecekmiş. O yüzden son zamanlarında bu cafenin tadını çıkarmanızı öneririm. 
360 İstanbul: Biz lokallerden çok turistlerin tercih ettiği, mekân işletmesinin de stratejik olarak turistlere hizmet vermeyi amaçlamasına rağmen benim favori mekânlarımdan. Bir günlük gelin kendi şehrinizde turist olun ve tarihi Mısır Apartmanı’nın tepesinde yer alan 360 İstanbul’da kokteylinizi yudumlarken gün batımını izleyin. 
VOGUE: Teras ve manzara denilince senelerdir İstanbul’un gözdesi. Son senelerde popülaritesini biraz kaybetmişti ki hızlı bir atağa geçti. Renove edilerek geç saatlere kadar eğlence sunan bir mekân-terasa dönüştü. 
GOYA Lounge-Reina: Yazın Reina’da farklı bir heyecan var. Karaköy’ün en popüler mekânlarından Goya, genelde Çeşme-Bodrum hattına kayan diğer mekânlara ters köşe yaparak Reina’da yazlık şubesini açıyor. 

Moda çiçek açtı 
Londra’da modanın dünya devlerinden Dolce&Gabanna’nın vitrini en çok ilgimi çekenlerdendi. Deyim yerindeyse çiçek böceklerle bezenmiş yeni sezon parçaları, yaz modası hakkında tüyo verir cinstendi. Şimdi fark ediyorum ki önemli Türk tasarımcılarının ürünleri de dahil olmak üzere dev çiçek motifleri yazın kahramanı olacak gibi. O dolabınızda demode olmuş çiçekli etek ve gömlekleri geri çıkarmanın tam vakti kadınlar. Saçlarda ise topuz arasına sıkıştırılmış canlı çiçekleri de bu yaz bol bol göreceğiz. 

Bir güzellik arası vermeye ne dersiniz? 
Uzun yıllar moda sektöründe çalışmış ve dünya çapında başarılı işlere imza atmış Alp Kavasoğlu, biz hanımların güzellik molası vereceği çok keyifli bir işletme açtı. Park Dedeman Oteli’nin içinde geçen önceki günlerde keyifli bir davetle açılan Beauty Break Hair & Make-up Studio kendinizi baştan aşağı yenileyebileceğiniz bir işletme. Marjinal iç dizaynına hayran kaldım bir de Alp ve ekibinin sohbeti de eklenince gerçekten yoğun hayat temposunda ara verip nefes alabileceğiniz bir yer olmuş. Tabii otel içinde oluşunun başka faydaları da var. Güzellik molanızdan sonra hemen karşı komşuları FLEX by Taksim’de yoga ve pilates dersiyle rahatlayabilir, öğlen ve akşam yemekleriniz içinde otel bünyesindeki lezzet durakları Marly ve ya Bucha Restoran’ın lezzetleriyle karnınızı doyurabilirsiniz.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'