Aksam.com.tr - 27.05.2012, 13:05
08 Şubat 2012 Çarşamba - 
Akşam | YAŞAM
Kumaş hırsızlarının suç dosyası kabarık çıktı

Kumaş hırsızlarının suç dosyası kabarık çıktı

Fransa'ya ulaştırılmak üzere İzmir'den yüklenen tırdaki kumaşları çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 7 kişinin suç dosyası kabarık çıktı.

 İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri,  İzmir'deki bir tekstil firmasından Fransa'ya götürülmek üzere kumaş yüklenen tır  sürücüsü Hüseyin Çoban'ın, 28 Ocak'ta aracın Esenyurt'ta kumaşlarla birlikte  çalındığını bildirmesi üzerine çalışma başlattı.Bunun üzerine izlemeye alınan Hüseyin Çoban'ın, piyasa değeri yaklaşık  500 bin lira olan tırdaki kumaşları, akrabası Hüseyin Horozoğlu ile işbirliği  yaparak çaldıkları, kumaşların Horozoğlu'nun daha önce bazı hırsızlık olaylarını  birlikte organize ettiği Ahmet Vural'ın Güneşli'deki deposuna boşaltıldığı  belirlendi. Ancak Ahmet Vural'ın da depodaki kumaşları, eşi Gürsel Vural'a başka  bir yere taşıttırdığı ve ''hırsızlık'' görünümü vermeye çalıştığı anlaşıldı. Olayla ilgili operasyon başlatan polis, tır sürücüsü Hüseyin Çoban,  akrabası Hüseyin Horozoğlu, Ahmet Vural ve eşi Gürsel Vural ile kumaş toplarını  taşıyan 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan şüphelilerden Ahmet Vural, daha önce, tedavülden  kalkan madeni paraların çalınarak, bankalarda yenilenmesi olayını birlikte  gerçekleştirdiği Horozoğlu'nun kendi payına düşen yaklaşık 100 bin TL'yi  vermediği gerekçesiyle kumaşları ikinci kez çalınması olayını organize ettiğini  öne sürdü.                


 -Madeni para yerine su damacanası-                 

Geriye dönük yapılan inceleme sonucu, Ahmet Vural ile Hüseyin  Horozoğlu'nun, yaklaşık 1,5 yıl önce Merkez Bankasının hurdaya çıkardığı  tedavülden kalkan madeni paraların Beşiktaş'taki Darphane'den satıldığı bir  hurdacıya götürülmesi sırasında kamyon sürücüleriyle işbirliği yaptıkları  anlaşıldı. Kamyonların taşıdığı, hurdaya çıkmış madeni paraların içinde bulunduğu ve  yaklaşık ağırlığı 18 kilogram olan çuvalları alarak, yerlerine su damacanası  koyan şüphelilerin, bu paraları da değişik il ve  banka şubelerinde, ''Kahve  makinemizden çıktı'' diyerek yeniledikleri anlaşıldı. Şüphelilerin, bu şekilde yaklaşık 600 bin lira haksız para temin  ettikleri öğrenildi.       

 Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişiden Hüseyin  Çoban, Hüseyin Horozoğlu, Ahmet Vural ve eşi Gürsel Vural tutuklanırken, diğer 3  kişi serbest bırakıldı.   



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'