• $32,3455
  • 35,1367
  • 2308.05
  • 9079.97
13 Mayıs 2015 Çarşamba 13:30 | Son Güncelleme:

Küçükçiftlik Park’ta ‘Güzel Bir Gün’

Küçükçiftlik Park’ta ‘Güzel Bir Gün’

Küçükçiftlik Park’ta öğle saatlerinde başlayacak Güzel Bir Gün festivali, farklı içeriğiyle alışılmış festivallerden farklı, gün boyu piknik havasında geçecek. Katılımcıların hayvan dostlarıyla gelebileceği Güzel Bir Gün’de öğle saatlerinden gece yarısına kadar devam edecek müziğin yanı sıra bahçe oyunları, atölyeler ve özel seçilmiş lezzetler yer alacak.

İstanbul, yaz mevsimini KüçükÇiftlik Park’ın çim alanında konserler, performanslar, bahçe oyunları, workshoplar ve özel olarak seçilmiş lezzetlerle dolu bir şenlikle karşılıyor. Piknik havasında geçecek Güzel Bir Gün’de Gaye Su Akyol’dan İlhan Erşahin’e; Feathered Sun ve Nu’dan, Büyük Ev Ablukada’ya, festivali düzenleyen Mini Müzikhol ve Nublu'nun müzisyen ve DJ dostları gün boyu iki sahneyi boş bırakmıyor.

Nitelikli yeme-içme standları

Güzel Bir Gün’ün yeme-içme seçkisi de alışılagelmiş festivallerden farklı. Özenle seçilmiş, nitelikli yiyecek standları arasında Datlı Maya, Nublu Kitchen, John Harkrider’ın özel Teksas barbeküsü, Chris’in Kore Füzyon tacoları, Upper Crust pizzalar, el yapımı Giano çikolata ve dondurmalar, Petra Coffee kahveleri ile Juice LA var.

Gün boyu workshoplar, oyunlar

Güzel Bir Gün, öğle saatlerinde Löle’den yoga seansı ile başlayacak. Yogayı takiben gün boyu workshoplar devam edecek. Mixology, Papier Atelier'den kağıt figür atölyesi, Müz’den seed bomb, Bi Nevi'den raw food uygulamaları, Civan ile papyon tasarımı, Bimamma'dan hayvan evi yapımı Analog Kültür'den ‘plak kültürüne giriş’ ve Bitti Gitti’den kaleydeskop  atölyelerden yalnızca birkaçı.

Güzel Bir Gün’de atölyeler devam ederken bir yandan Twister, Jenga gibi oyunlar da oynanabilecek. Alışveriş alanında ise tişörtleriyle Brand Who, pet eşyalarıyla Bimamma, geçici dövmeleriyle Tattly, eski afiş ve reklamlarıyla Kağıt Çocuk, That Magazine ve plaklarıyla Analog Kültür yer alıyor.

Hayvan dostu festival

Güzel Bir Gün’ün sosyal sorumluluk konukları arasında Change.org, Beyoğlu ve Beşiktaş’ta evsizler için çorba yapıp dağıtan Şefkat-Der Evsizler Evi, hayvan sahiplendirme kolektifi Tanış Onunla ve çöp geri dönüştürme ekibi Closet Circuit de bulunacak.

Önemli not: İçeriğiyle de “pet friendly” olan Güzel Bir Gün’e hayvanseverler, hayvan dostlarıyla beraber bekleniyor.

Güzel bir gün müzik programı

KALABRESE & RUMPELORCHESTER

Zürih’li Kalabrese Avrupa elektronik müzik camiasının en saygı gören DJ/Prodüktör prodüktörlerinden. Öyle ki Nicolas Jaar’ın I·stanbul konserinin after partisinde DJlik yapması için Nicolas Jaar tarafından özellikle davet edilmis¸ti.

2011 yılında Minimüzikhol’ün yaptığı Swisstanbul festivaline DJ olarak katılan Kalabrese, şimdi kendi kadar yetenekli müzisyenlerle hayata geçirdiği canlı projesi Kalabrese & Rumpelorchester performansıyla bizimle olacak. Katıldıkları Garbicz ve Outline gibi uluslararası dans müziği festivallerinde de büyük beğeni toplayan sekiz kişilik grup Güzel Bir Gün’ün assolisti olacak.

https://www.facebook.com/kalabrese.rumpelorchester

FEATHERED SUN FEATURING NU

Peru asıllı Alman prodüktör Nu ve Chris Schwarzwaelder’in ritmleri ile vokalistler Raz Ohara ve Jo.Ke’nın büyülü sesleri:  Feathered Sun. Kıtaları müzikleriyle gezen ve genis¸ bir cogˆrafyadan beslenen modern zaman göçebeleri geçtigˆimiz sene Mini Müzikhol’ün düzenlediği Minifesto'daki performanslarıyla herkesi kendilerine hayran bırakmıştı.

I·LHAN ERS¸AHI·N’S ISTANBUL SESSIONS

New York’un en hareketli jazz & world music kluplerinden Nublu, on seneyi aşan tarihi, kendi ismini taşıyan plak etiketi ve düzenlediği festivaller ile artık bir efsane. 2012’de New York’u İstanbul’a taşıyan Nublu ve kaptanı İlhan Erşahin, akşamüstü enfes bir konserle ana sahnenin ateşini yakacak.

GUILLAUME & THE COUTU DUMONTS

Bas¸tan çıkartıcı jazz, hareket veren house ve iç kıpırdatan techno melodileriyle her an yeni bir maceraya atılmaya hazır Guillaume & Coutu Dumonts, Türkiye’de ilk defa, Güzel Bir Gün’de performans sergileyecek. Prodüktör olarak ilk albümü “Face À L’Est”le büyük bir etki yaratan Guillaume, 2007’de Berlin’e tas¸ınarak tek kis¸ilik grubu Guillaume & Coutu Demonts’u kurdu. Berlin, Montreal, Mexico City, Zurich ve Barcelona bas¸ta olmak üzere sayısız müzik bas¸kentinde sahne alan ve Kanada’nın en önemli festivali MUTEK’in gediklisi Guillaume Coutu Dumont, DJ setlerini kendi çaldığı perküsyonlar ve drum machinelerle süslüyor.

BÜYÜK EV ABLUKADA ELEKTRO AKUSTİK

2008 yılında İstanbul’da kurulan ve son yılların en iyi çıkış yakalayan gruplarından biri olan kendi şahsına münhasır tarzlı Büyük Ev Ablukada, Güzel Bir Gün için ilk defa Elektro Akustik adını verdikleri aranjmanla sahnede olacaklar.

AYYUKA

Özgür Yılmaz, Altan Sebüktekin, Alican Tezer ve Ahmet Kul’un bir araya gelmesi ile Ayyuka Eskişehir’de kuruldu. Kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri 2007’de Voltaj Müzik etiketi ile çıktı ve grup birçok kulüp ve festivalde sahne aldı. Başta İstanbul olmak üzere, Berlin, Lyon, Sao Paulo gibi şehirlerin yanı sıra Jonathan Richman, R.E.M, Sonic Youth gibi grupların konserlerinin de açılışını yaptılar. İkinci albümleri ‘Kiracı Odaları’nı ise uzun bir aradan sonra Ekim 2013’te Ada Müzik ve Shalgam Records işbirliği ile yayınladılar, aynı albüm 2014 Haziran ayında da plak olarak da yayınladı.

2014 yılında kendi stüdyolarında kaydettikleri ve doğaçlama parçalardan oluşan üçüncü albümleri  ‘Sömestr’ Mart 2015’te Shalgam Records etiketiyle dijital olarak yayınlanıp ilerleyen tarihlerde de Avrupa’da plak formatında yayınlanacak.

I·NSANLAR

2012 yılında Mini Müzikhol’de emprovize bir konser için davulda Ayyuka ve Büyük Ev Ablukada'dan Alican Tezer, bağlamada Orient Express, Hü gruplarında da yer alan Cem Yıldız, perküsyonda Karapaks ve Mavi Sakal'dan Dr. Sinan Tansal, Siya Siyabend ekibi, Kabus Kerim ve Barış K'nın yer aldığı karma bir kadroyla sahneye çıkan İNSANLAR, müziğinde kadim Anadolu, Kafkas ve Mezopotamya kültürlerinin duygu dünyasından etkileniyor ve bu dünyada filizlenen felsefî kavramlara, halk edebiyatına, Batı müziğinde rastlanamaz makamlara, arızalı seslere/mikro tonlara ve tabiî ki batı müziğinin minimalist deneysel elektronik müzik anlayışına uzanıyor. İlk plağı İngiltere’nin saygın Honest Jon’s etiketinden minimal müziğin efsane prodüktörü Ricardo Villalobos remixleriyle çıkan grup yazın ilk festival konseri için Güzel bir gün’de.

GAYE SU AKYOL

Gaye Su Akyol'un hiç beklenmedik ilk uzunçaları “Develerle Yaşıyorum” adeta sanat musikisinden uzaya fırlatılmış bir muhtıra. Bestesi ve güftesi kendine ait olan 9 eşsiz eseriyle Gaye Su Akyol'un müziği, rakınıza meze mi başınıza bela mı oluyor siz karar verin.

UNDOMONDO & JOHN GOO, KING FIFI, KLASIK TUTAN

MM ve Dinamo.fm djleri gündüze uygun iç açıcı ve egzotik seçkilerle festivalin temposunu ayarlayacak. Reggae’den exoticaya, disco’dan funk’a püfür püfür ilkbahar müzikleri Undomondo & John Goo ve King Fifi’nin seçkisiyle bizlerle olacakken. DJ Tutan Klasik Tutan mahlasıyla açılışta kısa bir piyano resitali sunacak. Konser aralarının geçiş müzikleri Analog Kültür ve Kaan Düzarat’ın arşivinden.

VAN NUTT

Güzel bir Gün’ün ışık ve görsellerinin takımı ise İsviçre’li kolektif Van Nutt’a emanet olacak.

 

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'