• $32,3857
  • 35,0415
  • 2326.43
  • 9142.4
18 Kasım 2015 Çarşamba 13:00 | Son Güncelleme:

İstanbul’un ulaşım tarihi bu sergide

İstanbul’un ulaşım tarihi bu sergide

İstanbul ulaşımının 1820’lerden günümüze tarihsel gelişimi, ’Seyr-ü Sefer’ isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, 1820’lerden günümüze İstanbul ulaşımının tarihsel gelişimini ’Seyr-ü Sefer’ isimli sergide sanatseverlerle buluşturdu. Araştırmacı-yazar Akın Kurtoğlu danışmanlığında hazırlanan ve sanatseverlerin yoğun katılım gösterdiği serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Besim Müftüoğlu ve Sibel Güllüçayır, İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta konuşan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, sergide İstanbul’un ulaşım tarihine damgasını vuran deniz, hava ve kara araçlarının görsel bir şölenle sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu ifade ederek, "Küçükçekmecemiz ulaşım üssü olmaya hazırlanıyor. İlçemize Kirazlı-Halkalı Metro (ilçemizde 4 istasyon olacak), Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir Metro (ilçemizde 3 istasyon olacak), Ataköy-İkitelli Metro (ilçemizde 2 istasyon olacak) ve Zeytinburnu-Halkalı Gümrüğü Marmaray Hattı (ilçemizde 3 istasyon olacak) olmak üzere pek çok yeni ulaşım hatları kazandırmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

"ESKİ BİR İSTANBUL YOLCULUĞU YAPACAKSINIZ"

Araştırmacı-yazar Akın Kurtoğlu ise, sergide 300 adet nostaljik ulaşım aracı karesi ve özel koleksiyonlardan derlenen malzemelerin yer aldığını söyleyerek, "Burada gördüğünüz eski biletler, jetonlar, durak, istasyon ve yönlendirme levhaları, eski araçlar sizi ilk gençliğinize, çocukluğunuza, o mesut günlere götürecek. Eski bir İstanbul yolculuğu yapmak isteyenleri muhakkak buraya bekliyoruz" diye konuştu.

LEYLANDLARLA KÜÇÜKÇEKMECE TURU

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nin kapısında da sergilenen ve bir İstanbul klasiği olan leylandlar, vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, protokol üyeleri ve vatandaşlar leyland araçlarla mini bir Küçükçekmece turu attılar.

Ulaşımın ilklerine yer verilen sergide, İstanbul’un 200 yıllık ulaşım tarihi fotoğraflarla kronolojik olarak anlatılıyor. İlk Türk Troleybüsü “Tosun”, Boğaziçi’nin ilk vapuru “Buğu” ve bir İstanbul klasiği Leylandlar’a (İngiltere’den alınan ilk 300 otobüs) ait nostaljik kareler yer alıyor. İstanbul ile özdeşleşen fotoğraflar ve ulaşımla ilgili objelerin yer aldığı sergi, ilk vapurdan ve otobüsten Marmaray’a izleyicileri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

Sergi, 10 Aralık’a dek sanatseverleri bekliyor.

(İHA)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi