• $32,3804
  • 35,0302
  • 2325.83
  • 9092.71
6 Nisan 2015 Pazartesi 13:16 | Son Güncelleme:

Estetik uygulamalar ne zaman yaptırılmalı?

Estetik uygulamalar ne zaman yaptırılmalı"

Renée Clinic'ten Prof. Dr Reha Yavuzer, yaklaşan yaz sezonuna nasıl hazırlanmamız gerektiği ile ilgili bilgi verdi.

Yavuzer, bilinenin aksine yaz mevsiminin estetik cerrahi işlemlerinin yapılamayacağı aylar olmadığını ancak hastanın üzerine düşen görevin arttığını söyledi. Güneşten korunmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Reha Yavuzer, estetik girişim yaptırmak isteyen kişilerin sonbahar, kış ve ilkbahar aylarını tercih etmesini öneriyor.

Yavuzer ayrıca, ameliyatlı ve ameliyatsız uygulamaların uygun zamanlamaları ile ilgili de bilgi verdi.

Ameliyatlarda mevsimsel zamanlama önerileri:

Meme Kücültme veya Meme Dikleştirme: Bu operasyonlar yaz tatilinizden en az 1 ay öncesinde yapılmalıdır. Aslında günlük yaşantıya ameliyattan 1-3 gün sonra dönmek mümkündür. Ancak ameliyat izlerinin solmaya başlaması ve meme şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur. Rahat mayo giymek ve güneşlenebilmek için ise en azından bir aya ihtiyaç vardır

Karın Germe: Bu operasyon yaz ayından en az 2 ay öncesinde yapılmalıdır. Hem ameliyat izlerinin solmaya başlaması hem de karın dokusunun yumuşaması ve şeklinin yerleşebilmesi için aylara ihtiyaç duyulur. Diğer estetik girişimlere göre daha uzun bir iyileşme süreci gerektirir. 

Meme Büyütme: Yaz tatilinizden 3 hafta önce yapılması yeterli olur. Meme büyütme işlemi çok küçük kesilerden yapıldığı için, daha hızlı bir iyileşme ve toparlanma süreci beklenir. İki hafta içerisinde güneşlenmemek şartıyla denize girebilirsiniz. Güneşlenebilmek için ise bir ayı tamamlamak gerekir.

Estetik Burun Ameliyatı: Yaz tatilinizden 1 ay önce yapılması burun ameliyatları içinde yeterli olmaktadır. İyileşme aslında her ameliyatta 1,5-2 yıla kadar uzamaktadır ancak 2-3 aylık periyod tamamlandıktan sonra burun son şekline yakın bir hal almaktadır. Operasyondan bir ay sonra güneş gözlüğü kullanılabilir. Dalış veya balıklama suya atlamak için ise 2 ayı beklemek doğru olur.

Estetik Göz Kapağı Ameliyatı: Eğer hem alt göz kapağı (göz altı torbaları) hem de üst göz kapağı beraber yapılıyorsa bu takdirde 2 aylık zaman gerekir. Şayet sadece üst göz kapağı yapılacaksa bu takdirde yaz tatilinden sadece 3 hafta önce yapılması yeterli olur.

Liposuction: Yağ alma işlemlerinde incelme aylar içinde gerçekleşmektedir. Her ne kadar morluk ve şişlikler 2-3 hafta içerisinde yok olsada incelmenin belli bir noktaya ulaşması için liposuction ameliyatının yaz tatilinden 2-3 ay önce yapılmasında fayda olur. Aksi takdirde elde edeceğiniz sonucun bu yaz tadını çıkarmak mümkün olmaz.

Kaş Kaldırma: Kaş kaldırma ameliyatları saç içinden gerçekleştirilir. Bu ameliyatıda yaz tatilinden 1 ay önce yapıldığı takdirde kişi bir aylık iyileşmeyi takiben yeterli görsel sonuca ulaşabilir.

Yağ enjeksiyonu: Yağ enjeksiyonu sonrası uzamış morluk ve şişlikler olabilmektedir. Bu nedenle bu işlemin de en az 3 hafta kadar önce yapılmasında fayda vardır.

Dolgu Uygulamaları: Yaz tatilinden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Yaz öncesinde en çok tercih edilen dolgu bölgesini dudaklar ve elmacık kemikleri oluşturmaktadır. Böylelikle kişi adeta daha az makyaj kullanılan yaz dönemlerine hazırlık yapmış olur. Dudak dolguları ile dolgunlaşan dudakların ruj ihtiyacı ortadan kalkar, elmacık kemiklerinin belirginleşmesi ise, üst yanak bölgesinin hiçbir şey kullanmadan daha dikkat çekici ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu iki uygulama kişiyi daha sağlıklı gösterecektir. Buna ek olarak hyaluronik asit dolguların su tutucu etkisi ile derinin içeriden nemlenmesi gerçekleşecek ve yaz boyunca daha kur kalan cildimizi yıpranmaya karşı koruyucu bir etkiye sahip olacaktır. 

Nokta Lifting: Yüze daha kalkık ve gergin bir ifade vermek için özellikli bir dizi anatomik bölgeye noktasal olarak yapılan teknik bir dolgu uygulamasıdır. Yaz tatilinden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Nokta lifting yüze daha dinamik ve genç bir görüntü sağlar. 

Botulinum Toksin (Botoks, Dysport) Uygulamaları: Yaz tatilinizden 10 gün önce yapılması yeterli olur. Etkinin tam oturması için ortalama geçen süre 7-10 gündür. Bu nedenle 10 gün öncesinde yapılan bir botulinum toksin uygulaması, yaz tatilinizde tam etkiye sahip olacaktır. Yaz boyu güneş ışınlarının daha dik gelmesi, bizlerin sürekli açık havada olmamız mimik kaslarımızı daha fazla kullanmamıza neden olmaktadır. Bunun sonucunda yaz mevsimi alın ve göz çevresi kırışıklıklarımızın daha fazla arttığı mevsimi oluşturur. Şayet yaz öncesi tatil hazırlığımızda botoks uygulaması yaptıracak olursak, oluşacak kırışıklıklarda azaltıcı bir etkiye sahip olacaktır.

BBL (Broad Band Light): Işık enerjisi bazlı bu teknoloji yaz aylarında da rahatlıkla yapılabilen bir uygulamadır. Yaz aylarından önce yapıldığı takdirde deri altı kollajen dokusunda sıkılaşma ve kollajen üretiminde artış sağlayarak bizleri yaz aylarındaki UV hasarına karşı daha dayanıklı kılar. Seanslar halinde uygulanan bu yöntem yaz sonrasında da en sık tercih edilen yöntemlerdendir. Yaz ayı öncesinde uygulanıldığında selülit görüntüsü de azalmaktadır. Ancak selülit için fayda görebilmek amacıyla çok sayıda seans gerekir.

PRP (Trombositten Zengin Plazma): Kişinin kanının alınıp belli kimyasallar yardımı ile büyüme faktörlerinin ayıklanarak kendisine geri verildiği bu yöntemde deri ve deri altı yapılarının güneş hasarına olan direncini arttırmaktadır. Cilt altı dokularının yenilenme sürecine faydası olan bu uygulama yaz boyu UV ile hasarlanan hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olacaktır. Yaz tatili öncesinde bir aylık bir zaman içerisinde seanslar halinde uygulamak mümkün olur.

Vitamin enjeksiyonları (Mezoterapi): Mezoterapi, vitamin enjeksiyonu gibi uygulamalar çok sık kullanılmasına rağmen halen faydaları bilimsel olarak tam gösterilememiştir. Ancak tüm dünyada yaygın kullanılan bu yöntemler, derinin nemlenmesinde, içerdiği vitaminlerle metabolik olarak daha dengeli davranmasında rol oynar. Bu uygulamaların etki edebilmesi için yaz tatilinizden en azından 2 hafta önce yaptırmakta fayda olur. İçeriklerinin miktarına göre depo formda olanlarda tek seans, diğer tip ürünlerde ise 3-4 seans uygulama gerekebilir.

Karbon Peeling: Karbon moleküllerinin gözeneklerin içerisinde lazer yardımlı olarak patlatılması ile yağ dengesini ayarlar, gözenekleri daraltır ve daha pürüzsüz bir cilt sağlar. Tatilinizden en azından 2 hafta önce yaptırmakta fayda olur; sıklıkla 4-6 seans önerilir.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı