• $32,3875
  • 35,0622
  • 2326.67
  • 9142.4
6 Kasım 2016 Pazar 09:45 | Son Güncelleme:

Buğulu bakışların sırrı ipek kirpik

Buğulu bakışların sırrı ipek kirpik

YASEMİN MİRAS
ymiras@hotmail.com info@sislilazer.com

Hanımlar bu hafta sizlere muhteşem bakışların sırrı olan ipek kirpik hakkında detaylı bilgiler vermek istiyorum. 

İpek kirpik nedir?

İpek kirpik yöntemiyle kirpik uzatıcılar kalıcı olarak aplike edilerek gözlerin daha anlamlı ve buğulu görünmesini sağlayabilirsiniz. İpek kirpikler doğal kirpiklerin uzunluğunu ve kalınlığını artıran, sadece profesyonel ve bu konuda eğitim almış uzmanlar tarafından uygulanan bir yöntemdir. Doğal bir görünüm kazandırmak için tek tek kirpik bazında uygulanan, ipek ve vizon kaplamayla hazırlanan ince tüyler, üst gözkapağının doğal kirpikleri üzerine yerleştiriliyor. Yaklaşık 8 -15 milimetre arasında uzunluğundaki kirpikler, göz tipine uygunluk göstermeleri için, çeşitli kalınlık, şekil ve renkler de mevcuttur. Doğru uygulandığında kesinlikle zarar vermiyor.

Uygulanan kirpikler ne kadar dayanır? 

Öncelikle hassas gözlerde alerji testi uygulamadan işlem yapılmamalı. Dikkatli kullanıldığında ipek kirpikler, doğal kirpiklerin büyüme sürecine göre, onlarla birlikte dökülmeden önce yaklaşık 3- 4 hafta dayanıyor. Kirpikler sürekli büyüdüğünde, iki ila dört haftada bir dökülen yapay kirpiklerin yerinin doldurulması gerekiyor. Aylık bakımlarda dökülen uzatıcılar tekrar ilave ediliyor. Bu bakımlar altı ay yapılabilir. Daha sonra doğal kirpikleri mutlaka en az iki ay boyunca dinlendirmeliyiz. İpek kirpiklerin daha uzun dayanması için yağlı makyaj temizleyiciler yerine su bazlı yıkama köpükler ve jeller tercih edilmeli.

Uygulama hangi aşamalardan oluşuyor?

İşlemin tamamlanması yaklaşık 60 - 90 dakika arası gibi bir zaman alabilir. Öncellikle özel bir köpükle yüzü temizlememiz gerekiyor. İşlem sırasında gözlerde makyaj kalıntıları olmamalı. Temizleme aşaması hijyen açısından çok önemli aynı zamanda makyaj kalıntıları kirpiklerin dayanıklılığı olumsuz etkiler. İpek kirpikleri uygularken gözaltına yara bandı değil, o bölge için özel tasarlanmış hassas kolajen jel petler kullanılmalı. İşlem sırasında müşteri herhangi bir rahatsızlık veya batma hissetmemeli, uygulama bitinceye kadar da gözlerini açmadan kapalı tutmalı. Kullanacağımız ipek kirpiklerin uzunluğu ve kalınlığı doğal kirpiklerle orantılı olarak seçilmeli. Çok olanlar çok zayıf ve ince bir yapıya sahipse kalın ve uzun ipek uzatıcıları uzun vadede kaldıramaz ve kirpikler birbirine karışır. Seçtiğimiz uzatıcılar iki gözün eşit olması için paralel şekilde (bir sağ bir sol) tek tek gözkapağına değmeden yapıştırılır. İşlem tamamlandığında yapıştırıcının kuruması için gözleri açtırmadan (kapalı vaziyette) 5-10 dakika bekletmemiz çok önemli.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi