• $32,4295
  • 35,1666
  • 2325.63
  • 9079.97
24 Mart 2019 Pazar 17:44 | Son Güncelleme:

Yenikapı İstanbul Mitingi son dakika açıklamaları! Yenikapı Mitingine kaç kişi katıldı?

Yenikapı İstanbul Mitingi son dakika açıklamaları! Yenikapı Mitingine kaç kişi katıldı"

Cumhur İttifakı İstanbul mitingi vatandaşla tarafından yoğun ilgi gördü. Büyük İstanbul Mitiginde önce AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım açıklama yaptı. Ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli birlik ve beraberliği vurgulayan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi'nde peş peşe müjdeleri sıraladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingi 23 Mart’ta Ankara’da yapıldı. 24 Mart'ta Yenikapı'da üçüncü ortak miting gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu. Ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklamalar yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitingine 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını açıkladı.  İstanbul'un potansiyeline değer katmak için 6 katrilyon maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada 20 bin kişiye istihdam sağlanacağının müjdeledi.

 

YENİKAPI MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI? SAYI AÇIKLANDI

BEKA SORUNU NEDİR? TIKLAYINIZ

İŞTE İL VE İLÇELERİN ANKET SONUÇLARI

YENİKAPI İSTANBUL MİTİNGİ SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nginde konuşmasına başlamadan önce halkı selamladı ve konuşmasına başladı.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta bu meydana bir araya gelip dosta düşmana kardeşliğimizi göstermiştik. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.

Biz milletimizle birlikte, bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehir olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.

1 Nisan'dan sonra bu zaferle birlikte, bir de zaferin şenliğini yaparız.

Biz İstanbul'u sadece aşkla sevmekle kalmadık, aşkla hizmet ettik. 1994 yılında bu kardeşinizi İstanbul Belediye Başkanı yaptığınız andan beri Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım dönemlerimde, İstanbul'a yapılan her hizmetin takipçisi oldum. Şimdi size bir süprizim var.

Istırancalardan, Melen'den su getirdik. 2040 yılına kadar İstanbul'un su sıkıntısı yok. Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. Bizim belediye başkan adayımız yıllarca bakanlık yapmış, başbakanlık, meclis başkanlığı... Yani büyük bakmış. İstanbul gibi bir şehre de rastgele bir isim de yakışmazdı. Ankara'ya da kenar köşe bir ilçenin belediye başkanını aday gösterdi ve iki kez kaybetti. Bizim adayımız Kayseri gibi büyükşehrin 5 dönem belediye başkanı olan, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı olan, genel başkan yardımcısı yaptığım Mehmet Özhaseki kardeşimizi de Ankara'ya aday yaptık. Ankara'daki mitingimizde de 450 bin kişi vardı. İzmir'de de rastgele, kenar köşe bir ilçe belediye başkanını aday yaptı. Hakkındaki spekülasyonlar çok ileri. Terör örgütleriyle iç içe, geçmişi kirli. Böyle birisini İzmir'e layık gördüler. Biz de İzmir'e Denizli'de 2 dönem belediye başkanlığı, ekonomi bakanı olmuş Nihat Zeybekci Bey'i getirdik. Ama Kemal Bey'in böyle bir ufku yok. 5 koyun verin kaybeder.

Şimdi size bir sürpriz yapmak isterim. Bizim Yaslıadamız adamız var ya, orayı da uluslararası toplantıların, görüşmelerin bir merkezi haline getirmek için çok az bazı şeyleri kaldı. Biz buranın adını değiştirik, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını koyduk. Buranın resmi açılışını yapacağız. Uluslararası toplantılarımızı burada yapacağız.

Haliç'te attığımız adım, dünyada örnek bir adımdır. Oradan çıkardığımız 2,5 milyon metreküp balçığı Alibeyköy'e pompaladık. Şimdi orada bir oyun parkı var. Çevrede ona göre yerleşim alanı oluştu. Haliç Kongre Merkezi de aynen böyle oldu. Orası kesim merkeziydi. O muhteşem Haliç Kongre Merkezi yapıldı, etraf değişti. Bay Kemal sen orada aday tanıtımı yaptın. Orası 3 bin kişilik. Harbiye Kongre Merkezi'ni de CHP zihniyeti bize yaptırmak istemedi. Yerin altında 3 bin 300 kişilik bir kongre merkezi yaptık. Yanına da Muhsin Ertuğrul'u büyüttük. Bu zeka, plan, proje meselesi. Çalışırsan, düşünürsen olur. Bu aşk meselesi. Arayan mevlasını da bulur belasını da... Biz mevlamızı bulduk.

Şimdi sana bir müjde daha vereyim Bay Kemal. AKM'yi de kısa bir zamanda bitireceğiz. Sizin yaptığınız gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Bizim bir opera binamız olacak, her yönüyle muhteşem. Şu an inşaat devam ediyor. Bitirdikten sonra konsere gelirsin değil mi? Biz çağırırız. Ankara'ya gelemiyor, Külliye'nin içinde var. Orada 29 Ekim'de Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Gelin tek millet olalım.

İBB Başkan adayımız Binali Yıldırım kardeşimiz, İstanbul'a bir tecrübe abidesi olarak tüm deneyimlerini koyacak. Bu gayretini, tercübesini tamamiyle İstanbul'a aktarmayı amaçlıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN PEŞ PEŞE MÜJDELER

TUZLA BİYOTEKNOLOJİ VADİSİ

İstanbul'un bu potansiyeline değer katmak için, yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji vadisini kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar ilaç üretilecek 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. 

TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

Bayrampaşa'da bir teknoloji tesisi kuruyoruz. Pendik'te teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Şehrin her iki yakasında birer sebze-meyve-su ürünleri gibi haller kuracağız. endik'te teknoloji geliştirme merkezi kuruyoruz. Şehrin her iki yakasında birer sebze-meyve-su ürünleri gibi haller kuracağız. Plan-proje hazır. Böylece toptancı araçlarının şehiriçi yoğunluğunu azaltmayı planlıyoruz.

TARIMSAL TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ

Gıda fiyatlarını ve enflasyonu da düşüreceğimize inanıyorum. 600 trilyon liralık yatırımla hayata geçireceğiz. Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezi kuracağız. Silivri'de 400 trilyon liralık yatırımlar jeotermal sağlık tesisini hayata geçireceğiz. Golf turizmiyle birlikte termal alandaki sıcak su tarımda kullanılacak. Turizmde Yenikapı ve Galataport kruvazör limanları da İstanbul'un gelirlerini artıracak. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasında satır başları:

Sayın Cumhurbaşkanım, aziz vatandaşlarım, değerli kardeşlerim, saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

İstanbul bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. Allah nazarlardan esirgesin. Yenikapı adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş pırıl pırıl parlıyor. Tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu birim iriyim diriyim Türkiyem diyen cesur yüreklere…

İstanbul sıradan bir şehir değildir. Kudüs'ün kardeşi, Kerkük'ün kaderidir. İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul tarihtir, medeniyettir, kardeşliktir.

İstanbul Cumhur'un irfanıdır. İstanbul Cumhur İttifakı'nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. Bu siper düşerse Türkiye'miz gider. Bu siper zillete teslim edilirse nice miras ve emanetler kararır, körelir. 

"ŞU ANDA BOĞAZ'IN BATI YAKASINDAYIZ. GELİN DE GÖRELİM

Zalimler boş durmuyorlar. Türk ve İslam düşmanları çevremizde vızır vızır geziyorlar.  Yeni Zelanda'yı kana bulayan vandallar alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova Savaşı'nın kinini tutuyorlardı.Şu anda Boğaz'ın batı yakasındayız. İşte buradayız. Yenikapı'dayız. Ey katiller gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi aynen sizi de yerin dibine indirelim. Vatanımıza yan gözle bakanın gözünü oyarız. Konstantinapol da yok Kürdistan da.  Milli bekayı duyunca yüzü asılanlar tehlikeleri görmezden gelen yabancı uzantılarıdır.

15 Temmuz'da zulüm ve zulmet dolu bir gece yaşamıştık. Türkiye'yi yıkmak istiyorlar, yıktırmayacağız, böldürmeyeceğiz. Tek nefes olarak Türkiye'nin gücünü dosta ve düşmana göstereceğiz. Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. 

O ruh ölmedi. Bugün burada Yenikapı'da yaşıyor.  Cumhur İttifakı 15 Temmuz gecesi fiilen kuruldu.  Belirsizlerin koyu sisi dağıtıldı. 7 Ağustos'taki mitingde imrenilecek ruhunu kazandı. Bu ruh sayesinde Türkiye düşmanlarına karşı sağlam bir duvar ördü. Cumhur İttifakı olarak ekonomik teröre karşı aynı gemiye bindik, beka düşmanlarına karşı aynı mevziye girdik.

Terör örgütlerine, döviz çetelerine karşı el ele verdik, güç birliği yaptık. Konu vatansa nefsimize tutsak olamazdık. Kenetlendik, kucaklaştık. Tehdit ve tehlikeleri gördük. Bir olduk. Cumhur İttifakı seçimlerden başarı ile çıktı.

"TÜRKİYE'NİN KUYUSUNU KAZANLARA İZİN VERİLMEMELİ"

31 Mart İstanbul için kader seçimidir.  İstanbul'da PKK'ya geçit yoktur, FETÖ'ye müsamaha yoktur. İstanbul'da zilletin öne çıkmasına asla müsaade edilmemelidir. Zillet ittifakı beladır. Cumhur İttifakı bekadır. Kötü ve karanlık günlerin tekrar yaşanmaması için 31 Mart beka seçimidir. Zillet şemsiyesi altında toplanıp Türkiye'nin kuyusunu kazanlara izin verilmemeli.

Hakkari neyse, Yozgat odur. Bingöl'de çalan davul Edirne'de karşılık bulur. Kimse İstanbul'daki şerefli 3 milyon Kürt kökenli kardeşlerimizin üzerine plan kurmasın. Kürt kökenli vatandaşlarımız zillete şamarı indirir.

"AMERİKA SİZİ BİZDEN ÇOK SEVEMEZ."

CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum bu Kılıçdaroğlu'nda umut yoktur. Kılıçdaroğlu konuşacak, Cumhur İttifakı yapacaktır. O yalan söyleyecek, Cumhur İttifakı doğruyu anlatacaktır. Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bizden çok seven olamaz. Amerika sizi bizden çok sevemez. Gelin bu kutlu yürüyüşe destek verin.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu.

Yıldırım konuşmasında, "İstanbul'da çalışmak isteyene iş kendi işini kurmak isteyene destek bizden. Müjde veriyorum. Hey İstanbul hey gençler gelin İstanbul'u birlikte bu şehri akıllı şehir yapalım. Benim kankam olmaya var mısınız? Size söz veriyorum. Omuz omuza el ele daha güzel bir İstanbul için var mısınız? " ifadelerine yer verdi.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u susuzluktan çamurdan ayağa kaldırdı. 1994'ten beri gönül coğrafyamızın lideri, suskun dünyanın sesi Başkan Erdoğan'ın yol arkadaşı olarak İstanbul'a hizmet etme fırsatı bulduğum için Rabbime şükür ediyorum.

Sevgili İstanbullular... Bu birlik bu beraberlik bizde olduğpu müddetçe emin olun İstanbul'un da Türkiye'nin çözülemeyecek hiç bir derdi olmaz. Bu muhteşem tablonun önünde saygıyla eğiliyorum. Bu muhteşem tablo bize bir şey diyor. 'İstanbul 1 Nisan'ı karşılamaya hazır' diyor. Yine bizi mahcup etmediniz. Allah hepinizden razı olsun. İstanbul'u dünyanın yıldızı yapacağız. İstanbul'da yıldırım hızı ile herkesin mutlu olacağı bir yönetim ortaya koyacağız.

İstanbul, 1 Nisan'ı karşılamaya hazır mısın? Bu meydan AK Parti'nin ışığı MHP'nin hilali parlıyor. Bu meydanda Cumhur İttifakı'nın gür sesi yankılanıyor. Gelecek 5 yılda da sizin desteğinizle aziz İstanbul'a aynı heyecan ve kararlılıkla hizmet edeceğime söz veriyorum. Siz mutlu olursanız ben daha çok mutlu olacağım.  Ayırmak yok ötekeleştirmek yok. Bizim inancımızda birlik var, kardeşlik var. Birlikte Türkiye olmak var.

14:52'de Başkan Erdoğan konuşma öncesinde eşi Emine Erdoğan ile beraber miting alanındaki halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan helikopter Yenikapı miting alanına indi. "Sağduyunun Birlikteliği" sloganıyla düzenlenen buluşma için metro, marmaray, vapur ve otobüslerle yola çıkan vatandaşlar, 3 farklı arama noktasından geçerek alana giriyor. 

Saat 11.00'de alana alınmaya başlayan vatandaşların sayısı öğle saatlerinde daha da arttı.  5 bin 300 polisin görev yaptığı miting, sanatçıların konserleriyle devam ediyor.?

YENİKAPI MİTİNGİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi 24 Mart Pazar günü saat 14.00'de Yenikapı'da yapılacak.

Mitingin güvenliğini ise 5 bin civarında polis sağlayacak. 4 ayrı giriş noktasında 130 dedektörlü kapı, 23 x-ray cihazı kullanılarak mitinge gelen vatandaşlar arandıktan sonra içeri alınacak. Miting 18 kamerayla canlı olarak yayınlanacak. Katılımın yüksek olması beklenen Miting alanın 2 milyon kişiyi ağırlaması bekleniyor.

YENİKAPI MİTİNG ALANINA NASIL GİDİLİR?

Yenikapı'ya İstanbul'un farklı noktalarından ulaşım kolaylıkla gerçekleşmektedir. Bakırköy, Eminönü, Taksim'den hareket eden dolmuşlar ve otobüsler ile Yenikapı'ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Sirkeci'den hareket eden banliyö trenlerini kullanarak da Yenikapı'ya gelebilirsiniz. Aynı zamanda İstanbul dışından, Bandırma ve Yalova'dan Yenikapı'ya direk feribot ve deniz otobüsü seferleri bulunuyor.

YENİKAPI MİTİNG ALANI OTOBÜS DURAĞININ ADI NEDİR?

Yenikapı Miting Alanına en yakın durağın ismi “Yenikapı sahil otobüs durağı”dır. Bu duraktan geçen otobüslere binerek ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Haberimiz içerisinde bulunan İETT linki üzerinden sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yenikapı Miting Alanına giden otobüsler: 31Y Toki Ayazma - Yenikapı, 31 Yenibosna (Kuyumcukent) - Yenikapı 30D Dereboyu - Yenikapı, 77 Şişli - Yenikapı, 88A Yunus Emre Mahallesi - Yeni Kapı, 69A Mecidiyeköy - Yenikapı, 70KY Kurtuluş - Yenikapı, 70FY Feriköy - Yenikapı, 46ÇY Çağlayan - Yenikapı, 39D Yeşilpınar - Yenikapı

AVRUPA YAKASINDAN NASIL GİDİLİR?

Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Beşiktaş, Beyoğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Çatalca, Şişli, Sultangazi, Kağıthane, Sarıyer, Silivri ilçelerinde; Belirlenen merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır.Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır. Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

METROBÜS

Beylikdüzü-Zincirlikuyu -Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak gelinen olan Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır. Veya Uzunçayır istasyonundan, Otobüs ring araçları ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

METRO

Hacıosman-Yenikapı Metrosu, Havalimanı Aksaray Metrosu, Bağcılar Kabataş Tramvay hattı kullanılarak hem alternatif toplu ulaşım imkanları kullanılabilir hem de Yenikapı İdo İskelesinden yapılacak ring gemi seferleri ile ulaşım sağlanabilir.

Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

MARMARAY

Kazlıçeşme Yenikapı, Sirkeci istasyonlarından Ayrılıkçeşme istasyonuna ulaşılarak Kadıköy-Kartal metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

ANADOLU YAKASI’NDAN NASIL GİDİLİR?

Ataşehir, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ilçelerinde; AK Parti İlçe Başkanlıklarının belirlediği merkezlerden miting alanına otobüslerle ulaşım sağlanacaktır. Miting sonunda otobüs park alanlarından ilçelere dönüş sağlanacaktır.

Ayrıca miting alanına aşağıdaki alternatif yollardan da ulaşım sağlanacaktır.

METROBÜS

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanılarak Uzunçayır istasyonundan Kadıköy-Kartal Metrosu ile Maltepe veya Huzurevi duraklarında indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme Metrobüsü kullanacak katılımcılar için Uzunçayır istasyonundan ring araçları (Otobüsler) ile de miting alanına ulaşım sağlanacaktır.

METRO

Kadıköy-Kartal metrosu ile; Maltepe veya Huzurevi duraklarından indikten sonra yürüyerek miting alanına ulaşacaklardır.

MARMARAY

Kadıköy-Kartal Metrosu ile miting alanına ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca, Ayrılıkçeşme istasyonundan miting alanına ring araçları (otobüsler) ile de ulaşım sağlanacaktır.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür