• $32,3746
  • 34,9687
  • 2325.52
  • 9089.07
2 Haziran 2013 Pazar 08:14 | Son Güncelleme:

Taksim Gezi Parkı'nda Pazar günü

Taksim Gezi Parkı'nda Pazar günü

Gezi Parkı protestosu için çok sayıda kişi yine öğle saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda toplandı.

Gezi Parkı eyleminin altıncı gününde Taksim Meydanı bir kez daha doldu. Akşam saatlerinde Taksim Meydanı'nda toplanan göstericiler, sloganlar atarak Gezi Parkı'na destek oldular.

Taksim'deki Gezi Parkı eylemleri altıncı gününde devam ediyor. Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren yine Taksim Meydanı'nı doldurmaya başladı. Halaylar ve sloganlar eşliğinde Gezi Parkı'ndaki çalışmaları protesto eden göstericiler çevre temizliği de yaptı. Ayrıca meydana gelen vatandaşlar acıkan eylemcilerin yemesi için yanlarında çeşitli yiyecekler getirdi. Meydana gelen Tuğba Özay’da Beşiktaş taraftarlarına üçlü çektirdi.

Göstericiler Başbakan Erdoğan'ın "AKM'yi yıkacağız" sözlerinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına çıkarak 'boyun eğme' pankartı astı. Meydan ve çevresinde kalanlar ise halaylar çekerek beklemeye başladı. Gezi Parkı'nda giren binlerce kişi ise farklı etkinlikler yaparak bekleyişlerini sürdürüyor. Eylemcilerden bazıları parkın ortasında belirlenen alana mumlarla 'Taksim Halkındır' yazdı.


Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "AKM'yi yıkacağız" açıklamasının ardından bazı protestocular Atatürk Kültür Merkezi'nin çatısına üzerinde 'boyun eğme' yazan pankartı astılar.

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda sabaha kadar bekleyen kalabalık sabah saatlerinde başlayan yağmurun da etkisiyle meydandan ayrıldı ancak öğle saatlerinden itibaren gruplar yeniden meydanda toplanmaya başladı. Taksim'de bir şenlik panayır havası var. Şarkılar çalınıyor ve insanlar dans ediyor.  Gümüşsuyu ve Harbiye yönünden gelen gruplar Taksim Meydanı'nda.

Bazı eylemciler meydanda ve parkta ellerinde poşetlerle çöpleri toplarken, bazı gruplar da slogan atarak protestoya devam ediyorlar. 

HİKMET SAMİ TÜRK'E SALDIRI

Taksim Meydanı'nda eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk de saldırıya uğradı. Meydana yaya olarak gelen Hikmet Sami Türk, sopa ve taşlarla saldıranların elinden taksiye binip uzaklaşarak kurtuldu. 

ÖCALAN POSTERLİ GRUBA TEPKİ

Öcalan posteri açan gruba meydanda bulunan diğer gruplar tepki gösterdi. Öcalan posterlerinin kaldırılmasını isteyen grupla, posterleri taşıyan grup bir süre tartıştı. 

TAKSİM PROTESTOCULARI SERBEST BIRAKILDI

Taksim Meydanı'nda yüzlerce kişi günün aydınlanmasının ardından da bekleyişini sürdürdü. Bir grup eylemci Cumhuriyet Anıtı yanında ve meydanın çeşitli yerlerinde tahta parçalarını ateşe verdi. Göstericiler ateşin etrafında toplanarak slogan atıp, şarkılar söyledi. Yüzlerce kişinin Taksim Meydanı ve çevresinde bekleyişi sabah da sürdü.

Geceyarısı ise Beşiktaş'ta yaşanan gerilim Taksim'e yansıdı. Polis ekiplerinin çekilirken bıraktığı iki polis aracı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı araçlar ile iki televizyon kanalına ait canlı yayın aracı tahrip edildi.

EYLEMCİLERDEN MINTIKA TEMİZLİĞİ BAŞLADI

Gezi Parkı'ndaki ağaçlar için eyleme başlayan göstericiler sabah saatlerinde belediyenin temizlik işçileri birlikte meydanı temizlemeye başladı.  Eylemciler, sosyal medya üzerinden de 'Taksim'e gelenler çöp paşeti getirsin' çağrısı yaptı.

ÇİĞDEM TOKER - BİR DEĞİL ÇOK YANLIŞ VAR

İŞ MAKİNELERİ YAKILDI

Gece bir grup eylemci meydanda süren inşaat alanındaki malzemeleri ateşe verdi. Olay yerine itfaiye ekipleri gelerek yanan araçları kısa sürede söndürdü. 

TUĞÇE TATARİ - GEZİ PARKI GÜNCESİ

BEŞİKTAŞ'TA GRUPLAR DAĞILDI

Geceboyu göstericiler ile polisin karşı karşıya geldiği Beşiktaş'ta sabaha karşı gruplar dağıldı. İlçede belediye görevlileri temizlik yapıyor.

İZMİT'TE 100'E YAKIN GÖZALTI

İZMİT'TE Cumhuriyet Parkı'nda dün saat 19.00'da toplanan ve sayıları 10 bini bulan grup şarkılar söyleyip hükümeti protesto etti. Grubun büyük bir bölümü gece yarısına doğru dağılırken yaklaşık 300 kişilik grup Cumhuriyet Meydanı'nda protestolarını sürdürdü. Saat 01.00 sıralarında grup yine AK Parti İl Binası önüne yürüdü. Parti binası önünde polise taş atan gruba Çevik Kuvvet müdahale etti. Hürriyet Caddesi'nde çöp konteynırlarını devirip yakan grup TOMO araçlarıyla dağıtıldı. Vatandaşlar da pencerelerden çıkıp gruba tencere ve tava çalarak destek oldu. Bazı vatandaşların polise saksı ve cam eşya attığı görüldü. Bazı apartman sakinleri de kapıları açılarak protestocuları evine aldı. İzmit sokaklarında gösterici grup saat 03.00 sıralarında dağılırken polis de sokaklarda saklanmış olan gençleri aramaya devam ettiği görüldü. Olaylarda yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. 

GEZİ EYLEMİNE DAMGA VURAN OLAYLAR (CUMA GÜNÜ)

ANTALYA'DA SABAHA KARŞI GERİLİM

ANTALYA'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için gösteri yapan bir grup, sabaha karşı Antalya Valiliği'ne saldırdı. Valiliğin demir kapısını yüklenip açan, binayı taşlayan göstericilerden 20'si gözaltına alındı.  Kentte toplam 80'e yakın gözaltı oldu.

POLİS ARAÇLARI TAŞLANDI

Göstericilerden bir bölümü çevredeki dükkan ve araçlara zarar verdi. Hasar verilen araçların üzerine çıkan bazı göstericilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği görüldü. Aynı grup, bazı polis noktalarının camlarını kırdı, polis araçlarını taşladı. Göstericiler arasında kalan bazı güvenlik güçleri havaya ateş açmak zorunda kaldı. 

Ö. AKARSU ÇELİK: O POLİSLERLE AYNI HAVAYI MI SOLUYORUZ

İZMİR'DE 2 GÜNDE 250 GÖZALTI 

İzmir'deki Taksim Gezi Parkı protesto eylemlerinde 2 günde gözaltına alınanların sayısı 250'yi aştı. İlk günkü protestoda gözaltına alınan 110 eylemci ifadelerinin alınması ardından serbest bırakıldı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet müdürü de olmak üzere 5 polis memuru bugünkü eylemlerde yaralandı. Yaralananların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Karşıyaka'daki eylemde AK Parti İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu binanın camlarının kırıldığı bildirildi.

HASTANEYE MOLOTOF ATILDI

Bankaların camları ve ATM'lerine zarar veren eylemciler, Ziraat Bankası'nın başına sprey boyayla TC yazdı. Saat 05.30 sıralarında iki kişi Alsancak Devlet Hastanesi'ne molotof kokteyli attı. Şans eseri binaya isabet etmeyen ve bahçeye düşen molotof yaralanma, can kaybı ile hasara yol açmadı. Olayla ilgili Şahin C. ile Erhan D.yakalanarak, Alsancak Polis Merkezi'ne götürüldü.

İSPANYA'DA EYLEM

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Türkler, Taksim'de Gezi Parkı yüzünden yaşanan protestolara destek vermek için gösteri yaptı.

İspanya'da ekonomik krize karşı alınan önlemleri protesto etmek için halkın kendiliğinden oluşturduğu 'Öfkeliler' hareketinin gösterilerinin ana merkezi olan Madrid'deki Sol meydanını mekan olarak seçen 60 kadar Türk, Türk bayrakları ve açtıkları pankartlarla İstanbul'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

MERSİN'DE 31 GÖZALTI

Mersin'de, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için düzenlenen eylemlerde  31 kişi gözaltında alındı.

BODRUM'DA 29 GÖZALTI

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, Taksim’deki Gezi Parkı olaylarına tepki gösteren grupla polis arasında çıkan çatışmalar gece boyunca sürdü. Olaylarda, 16 polis ve 23 eylemci yaralandı, 29 eylemci ise gözaltına alındı.

SAMSUN'DA 190 KİŞİ SERBEST
 
Samsun'un Atakum İlçesi'nde, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için bir araya gelen ve çıkan olaylarla gözaltına alınan 190 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Olaylarda 9'u polis memuru olmak üzere toplam 13 kişinin yaralandığını belirtildi.

BURSA'DA 70 GÖZALTI
 
Taksim Gezi Parkı için yapılan gösterilere destek vermek amacıyla dün akşam Bursa'da düzenlenen yürüyüş sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak 70 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. arla ilgili olarak 70 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

GAZİANTEP'TE 16 GÖZALTI

Gaziantep'te, dün gece Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için düzenlenen yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Yürüyüşün sonunda kalabalık dağılırken, taş atıp 4 polisin yaralanmasına yol açtıkları ileri sürülen 16 kişi gözaltına alındı.

GEZİ'DE RENKLERİN KARDEŞLİĞİ

 

 

 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı