• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
22 Eylül 2012 Cumartesi 11:05 | Son Güncelleme:

Suadiye'nin yenisinden yöresel lezzetler

Suadiye'nin yenisinden yöresel lezzetler

Anadolu Yakası'nın birbirinden leziz birçok kebapçısı olsa da sunum ve butik restoran kültüründe mekanı bulmakta zorlanabilirsiniz. Yaklaşık 6 ay önce açılan Suadiye Rihan sanırım bu boşluğu dolduracak.

twitter.com/orkunbulut
ORKUN  BULUT

Ziyade Fasıl ile eğlence konseptini değiştiren Aytunç Mekik restoran sektöründeki ilk mekanında büyük iş çıkarmış. Sahil yolu üzerinde bulunan Rihan bildiğiniz kebapçılar gibi değil. Etler ve özellikle mezeler özenle seçilmiş. Aytunç Bey yöresel lezzetleri taze şekilde masalara taşımak için neredeyse günün büyük bir kısmını kargo ofislerinde geçiriyor. Mesela nar ekşisini özel olarak Kilis'de yaptırtıyor.  

Kral Faht'ın mutfağından transfer
Yemeklerin ham maddesini titizlikle seçen Aytunç Mekik mutfak için Suudi Arabistan Kralı Faht'ın sarayından Mehmet Çiftlik'i ikna etmeyi başarmış. Et kaliteli, ocakbaşı becerikli, salon tarafında hizmet zarif olunca başarı kaçınılmaz olmuş. Mezelerden muhammaraya bayıldım. Yediğim diğer muhammaralardan farkı yaratan unsur Kilis'ten getirtilen ev yapımı acı biber salçasıydı.  Rihan'da bildiğimiz Adana yerine Satır Kıyma Kebabı müşterilere sunuluyor. Kebabın büyük bir bölümünü oluşturan kuyruk yağı kısmının büyük bir spesiyali bölümünün çıkarılıp yerine kaburga eklenmesiyle çok farklı bir tat oluşturulmuş. Denemenizi tavsiye ederim. Rihan'ın spesyeli Efendi ve Küşleme'de gayet başarılı. Mekanın tek handikapı, daha önce burada açılan bazı işletmelerin standartların altında kalmasıydı. Ama Rihan bununda ötesine geçip Anadolu Yakası standartlarının çok üstünde bir lezzet durağı olmuş.

Anneler-Babalar çocuklarını Nargile Cafe'lere göndermesin!
İstanbul'un en popüler noktalarının olmaz olmazı Nargile Cafe'lerin sayısı her geçen gün artıyor. Sigara yasağının katı kurallarla uygulandığı ülkemizde nedense Nargile Cafe'lerle alakalı sağlıklı bir denetleme sistemi yok Özellikle Bakırköy, Bostancı ve Bağdat Caddesi'ndeki Nargile mekanlarının bazılarıyla ilgili çok ilginç iddialar kulağıma geldi. Nargile'nin içerisindeki tütüne ilave bağımlılık yapıcı maddelerinde isteğe göre konulduğunu duydum. Maalesef nargile mekanlarının müşteri profili 16-35 yaş aralığında. Ebeveynler çocuklarını Türkiye'nin en modern lokasyonlarından Bağdat Caddesi'ne özgürce bırakıyor. Ama Bağdat Caddesi eskisi gibi değil. Her köşe başından Nargile mekanları ve buraya göre vahim 'racon'lar var. İspat edemeyeceğim için iddiaları detaylarıyla buraya yazamıyorum. Anneler-Babalar çocuklarını takip etsinler. İlgili bakanlıklar mutlaka sıkı ve sağlam denetlemeler yapmalılar.

Emre'nin yeni tasarımı (!)
Uzun yıllardır tanıdığım Emre Ertürk'ün kendi markası ENY'nin tasarladığı çantalar birçok Hollywood Celebritysi'nin vazgeçilmezi olmuştu. Geçtiğimiz aylarda Meera Gandhi'nin 'Giving Back' isimli anı kitabında bolca yer verdiği Ertürk çanta tasarımcılığının yanına yemek tasarımcılığınıda eklemiş. Geçenlerde Sushico'da bir de ne goreyim; ENY isimle mönüden tartar tadılabileceğini. Emre bir tasarımcı gözü ve tadıyla sessiz sedasız Sushico'nun mönüsünde yer aliyor. Hemen orda çalışanlara sordum. 'ENY; Emre Erturk NY efendim 'diye de çalışanların hepsi öğrenmiş, gururla: 'Tavsiye ederiz'' diyorlar. Sunumu standart Sushi sunumlarına göre daha renkli, daha göze çarpıyor gibi geldi. Çanta tasarımlarının yanında birçok sanat eserinde de imzası bulunan Emre Ertürk'ün yemek yeteneğini daha önce duymamıştım. Kendisini tebrik etmek gerek.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi