• $32,3351
  • 35,1704
  • 2241.55
  • 8718.11
7 Ağustos 2018 Salı 13:56 | Son Güncelleme:

Seferberlik görev emri sorgulama nereden yapılır?

Seferberlik görev emri sorgulama nereden yapılır"

Seferberlik görev emri sorgulama nasıl yapılır sorusu araştırılıyor. E devlet görev emri sorgulama nereden yapılır sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından merak ediliyor.

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

E- DEVLET GİRİŞ EKRANI

E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen E-Devlet Personel sefer görev emri sorgulama işlemi için bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek kimliğiniz ile birlikte başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonucu 2 TL ücret karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra yazımızın sonunda sizler için paylaştığımız linke tıklayınız. Açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Daha sonra T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek sisteme giriş yapınız. Sisteme giriş yaptığınızda aynı zamanda sorgulama bilgileri karşınızda olacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEFERBERLİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş'ta 6. olağan il kongresinde kritik açıklama yaptı. ('Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine)  İnşallah hep beraber gideceğiz. Sefer görev emri olanlar hazır olsunlar. Şu an ihtiyaç yok ama... Yeni bir dirilişin arefesinde bulunuyoruz. Eşrefi mahlukata, insana hakettiği değerle bakmayan hiç kimsenin bizim nezdimizde kıymeti olamaz.

Eğer başkalarının yaptığı bu görüntüleri bir film sahnesi gibi seyredersek aynı şeyin başımıza gelmesi kaçınılmaz olur. Aylan bebekleri kurtarma çabasını sadece bizim askerlerimiz verdi diğerleri sadece seyretti. İstiklalimiz ve istikbalimiz adına verdiğimiz şehitlerimize asla ölü olarak bakmıyoruz. Devamında onları Rabbim doyuruyor. Dolayısıyla onlar bizi izliyor onlar bizi takip ediyor. Diyorlar ya düğüne gider gibi gidiyorlar."

İstiklalimiz ve istikbalimiz adına verdiğimiz şehitlerimize asla ölü olarak bakmıyoruz. Devamında onları Rabbim doyuruyor. Dolayısıyla onlar bizi izliyor onlar bizi takip ediyor. Diyorlar ya düğüne gider gibi gidiyorlar. Bu bir aşk, bu bir inanç Onların diri olduğunu sadece bizim göremediğimizi bildiren Rabbime

Bugün artık halkını tüm hak ve özgürlüklerle kavuşturmuş bir Türkiye var. Bize hala eski Türkiye gözüyle bakanlar yavaş yavaş gerçekleri görmeye başladı. Türkiye yeni bir diriliş süreci yaşıyor.

SEFER GÖREV EMRİ NEDİR?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

 İnternet veya telefon yoluyla SGE tebliğ edilebilir mi?

SGE tebliğinde SGE’nin size ait nüshası imza karşılığı verildiğinden SGE’nin tebliği internet veya telefon aracılığıyla yapılamamaktadır. En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına müracaat edilmelidir. Askerlik Bölge Başkanlığı ve Askerlik Şubelerinin telefon numaraları ve adreslerine ulaşmak için tıklayınız. Tebliğlerin internet veya telefon yoluyla yapılabilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.Seferberlik tatbikatı veya ferdî seferberlik eğitimine  ait  görevimin iptali veya ertelenmesi mümkün mü ? Seferberlik tatbikatı veya ferdî seferberlik eğitimine ait görevinizin iptali veya ertelenmesi mümkün değildir. Tatbikat veya eğitime katılmayarak bakaya kalan yükümlülerin tatbikatı veya eğitimi, herhangi bir zaman tahdidi olmaksızın ele geçirilmesine kadar  sürdürülmektedir.  SGE alıp da sürekli yurt dışında bulunan yükümlüler seferberlik tatbikat ve eğitimlerine planlandığı takdirde, bu yükümlüler konsolosluklar kanalı ile gönderecekleri sürekli oturma belgelerine istinaden tatbikatlara katılmazlar.

 

 

 

 

E DEVLET ŞİFRESİ UNUTULURSA NE YAPILMALI?

Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda yeni bir şifre için şifre yenileme hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanmak için profilinizde bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı ya da hem cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.

Daha önce cep telefonu ve e-posta doğrulaması yapmış iseniz e-Devlet Kapısı Şifre ve Güvenlik Ayarlarım bölümünden:

Sadece PTT şubelerinden yeni şifre zarfı alarak

Cep telefonuma ve e-posta adresime gelecek kodları girerek

Cep telefonuma gelecek kodu girerek

Seçeneklerinden birini işaretleyip şifre yenileme yöntemlerinden birini belirleyebilirsiniz. Giriş alanındaki şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi yenileyebilir, yeni şifre belirleyebilirsiniz. 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti e-Devlet Kapısı kullanıcıları ve mavi kartlı kullanıcılar bu şifre yenileme hizmetinden faydalanabilmektedir. Ancak yabancı kullanıcılar şifre yenileme hizmetinden faydalanamamaktadır.

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler
İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek
'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek