• $32,373
  • 34,9701
  • 2325.52
  • 9079.97
3 Mayıs 2012 Perşembe 05:02 | Son Güncelleme:

Sanat galerisi gibi diş polikliniği

Sanat galerisi gibi diş polikliniği

Sanata ilgi duyan 26 yıllık İranlı diş hekimi Yakup Kasımoğlu, tablo ve fotoğraflarla adeta sanat galerisine çevirdiği Taksim'deki polikliniğinde hastalarına hizmet veriyor.

Türkiye'deki İranlı Tabipler Birliği Başkanı da olan çene, yüz ve protez uzmanı Kasımoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran'ın Tebriz şehrinde doğduğunu, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdikten sonra çene ve yüz alanında ihtisasını tamamlayıp, İstanbul'da diş polikliniği açtığını söyledi.

Yoğun iş temposuna rağmen 14 yıl önce yağlı boya resim yapmaya merak saldığını anlatan Kasımoğlu, birkaç yıl sonra da eğitim alarak fotoğrafçılığı amatör anlamda sürdürmeye başladığını kaydetti.

Fotoğrafını çektiği doğa manzaralarını resmettiğini dile getiren Kasımoğlu, ''Bence her hekim bir ressamdır. Çünkü hekimler de hayata üç boyutlu bakar ve düşünür. 20 sene önce trafik kazasında yaralanan bir hastamın ayak kemiğinden çene yapıp, yıllarca yemek yemesini sağladık. Şu anda kendisi çok mutlu ve hayatını rahat bir şekilde sürdürüyor.  Bence bu da bir tablo kadar değerli bir eserdir'' diye konuştu.

Kasımoğlu, gittiği hiçbir yerde fırçasını ve fotoğraf makinesini yanından ayırmadığını vurgulayarak, kişisel ve diğer hekim arkadaşlarıyla ortak sergiler açtığını anlattı.

Almanya'nın Frankfurt kentindeki bir diş kliniğinden esinlenerek, Taksim'deki muayenehanesini tablo ve fotoğraflarla süslemeye başladığını aktaran Kasımoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Frankfurt'ta staj için gittiğim kliniğin tavanında koca bir tablo bulunuyor ve hastalar tabloya bakarak tedavi oluyorlardı. Ben de resimle uğraştığım için polikliniğime tablolarımı koydum. Diş tedavisi için sanat galerisini andıran polikliniğime gelen hastalar, güncellenen resim ve fotoğraflarımı merak edip tekrar geliyor. Ayrıca, çektiğim fotoğrafları, bilgisayarıma yükleyip tedavi gören hastalarıma izletiyorum. Sanata meraklı hastalar büyük ilgi gösteriyor. Olumlu tepkiler alıyorum, hatta bazı hastalarım fotoğraf ve tabloları merak ederek tekrar geliyor.''

Kasımoğlu, tatillerde Avrupa'daki önemli sanat galerileri ve müzeleri gezmekten büyük keyif aldığını dile getirerek, poliklinikteki koleksiyonuna ayda 10 tablo ve en az 40 kare fotoğraf ilave ederek, bunları güncellediğini, ileride kendi eserlerinden oluşan bir sanat galerisi sahibi olmayı amaçladığını kaydetti.
        
-''Köroğlu Operası'nı Türkiye'ye getirmek ve orada rol almak istiyorum''-
        
Kasımoğlu, resim ve fotoğrafa olan ilgisinin dışında sesini de 10 yıl önce ressam ve ses profesörü bir hastası sayesinde keşfettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Malum, şu sıralar hekim müzisyenler ve şarkıcılar pek popüler. Benim sesim, Azerbaycan kökenli ses profesörü merhum Prof. Dr. Lütfiyar İmanov tarafından tescillendi. Kendisi hem hastam hem yakın dostum idi. Yıllarca ünlü profesörden ses eğitimi aldım. Amaçlarımdan biri de Azerbaycan'ın yarım asrı geçen 'Köroğlu Operası'nı Türkiye'ye getirmek ve orada rol almak. Ayrıca Romanya'nın başkenti Bükreş'te eylülde düzenlenecek 'Johann Strauss' müzik etkinliğinde İran ve İtalyan aryaları seslendirmek için davet aldım. Resim yapmaya başladıktan ve sesimi keşfettikten sonra hayata daha pozitif bakıyor, hastalarımla daha iyi iletişim kuruyorum.''
 
Diş hekimlerinin kullandığı birçok makinenin kuyumcularınkiyle aynı olduğunu dile getiren Kasımoğlu, ''Hatta fakültede öğrenciler kuyumculardan faydalanır. Özellikle yapma diş ve protezlerde milimetrik hesaplar ve ince el işçiliği gerekir. Oldum olası elim ince işlere pek yatkındır. Tıp fakültesinde okurken, hastalara plastik parmak ve kulak yapardım. Birçok estetik ameliyata katıldım ve bunları gözlemledim. Fakültede plastik cerrahlarla çalıştım. 7 sene bizzat onlarla operasyonlara girdim. Ortopedide bütün ameliyatları izledim'' diye konuştu.

Yakup Kasımoğlu, 30 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, kızı Yelda'nın diş hekimliği alanında ihtisas yaptığını, oğlu Ata'nın ise inşaat mühendisliği bölümünde eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı