İstanbul
  °C
İl Seç

HAVA DURUMU

Yaşadığınız şehrin günlük hava durumunu görüntüleyin

Reklamı Kapat

Karatay'dan GDO'lu ekmek açıklaması

Adana’da bir firmanın fırınlara sattığı, ekmeği katkı maddesinden GDO’lu soya çıktı. Prof. Dr. Canan Karatay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ucuz olsa dahi yemememiz lazım. Çünkü içinde çok katkı maddesi, kimyasallar var. Tarım Bakanlığı'nın izniyle bütün unlara yüzde 10 katkı maddesi koymak zorundayız diyor uncular. Bunun üzerine bir de GDO çıktı. İthalatına izin veriliyor, yazık. Ülkemizde GDO'suz herşeyi yetişterebiliriz diye düşünüyorum. Bunun mücadelesini veriyorum. GDO'lu yiyecekler bilhassa soya mutlaka GDO'lu oluyor, çok tehlikeli. Her türlü hazır yiyeceğin içinde bulunuyor. Soyada yalancı östrojen var. Bütün hastalıkların sebebi, başında da meme kanserinin ve kısırlığın sebebi.

Yalnız GDO değil. Ekmek Türkiye'de 1950'lerden sonra hayatını kaybetti. Buğdayın kendisindeki guleten, lektün proteini o kadar tehlikeli ki. Lektün proteini insülin hormonu salgılatıyor, şeker hastalığı, karaciğer yağlanması yapıyor. Lektin denilen protein hazmolduğu zaman aynı boğmaca virüsüne benzer bir formüle dönüşüyor. Çocuklarda öksürüğün sebeplerinden biri de budur.

"KESİN OLARAK SÖYLÜYORUM, EKMEK YEMEYİN"

Yüzde 10 katkı maddesinin içinde bromür var, ağır metaldir. Bütün canlılar için tehlikelidir. Kesin olarak söylüyorum. Ekmek yemeyin. Geleneksel buğday kalmadı. Ben senelerdir söylüyorum. İran'da geleneksel ekmek yalnız lavaştır halkımızı kandırmayalım.

Hakiki besin vücuda girecek. Sağlıklı karbonhidrat yiyeceğiz. Kuru fasülye, mercimekte de vardır. Yumurta en önemli besindir.

 

İngilizlerin, Türk tarih kitaplarından bile sildirecek kadar unutmak istediği muhteşem bir zaferin a

Kut-ül Amare zaferinin 101. yıldönümü

Yeni KHK ile Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan ihraç edilenler isim listesi 29 Nisan 2017

Mardin'de uyuşturucu operasyonu

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları

En Çok Okunanlar