• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
20 Mart 2019 Çarşamba 09:44 | Son Güncelleme:

Son dakika... Denizli'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika... Denizli'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İzmir Denizli ve Antalya' da hissedilen bir deprem meydana geldi. Saat 09.34'te merkezüssü Denizli'nin Acıpayam İlçesi olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından bölgede büyüklükleri 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı deprem yaşandı. Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, "Can kaybı yok, binalarda hasar meydana geldi" açıklamasını yaptı. Acıpayam Kaymakamı ise deprem sonrası okulların tatil edildiğini açıkladı. AFAD, deprem sonrası 28 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle Oğuz ve Yeşildere mahallelerinde eski toprak yapılardan bazıları yıkıldı ve çatlaklar oluştu. Deprem İzmir, Aydın, Isparta, Antalya gibi pek çok ilde de hissedildi. Ana depremin ardından büyüklükleri 2.1 ile 4.8 arasında değişen çok sayıda artçı deprem kaydedildi

Saat 09.34'te merkezüssü Denizli'nin Acıpayam İlçesi olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir ve Antalya'da hissedild.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'de saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetinin 5.6 olduğunu açıkladı.

Acıpayam Belediye Başkanı Şevkan, "Can kaybı yok, binalarda hasar meydana geldi" açıklamasını yaptı.

ACIPAYAM BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, depremle ilgili şunları ifade etti:

''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem; gece saat 4 civarında bir kere oldu. Daha sonra tekrar biraz önce 15 dakika önce; ben de hastanedeydim. Oradan ayrılırken kendi aracımda baktım ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu.

İŞTE DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

Bütün vatandaşlarımız dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşenlerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz de binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar.

Yeşildere’ye yakın bir Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı can kaybımız yo, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğü… Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah.

Biz özellikle çatıdan düşecek baca ve kiremit parçalarının vatandaşlarımızı yaralamasından korkuyoruz.''

DENİZLİ VALİ VEKİLİ: UZUN SÜRDÜ, İKİ ARTÇI OLDU

Denizli Vali Vekili Turan Atlamaz meydana gelen dpremle ilgi şu açıklamalarda bulundu:

''Şu ana kadar kent merkezinde herhangi bir şey olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Kırsalda da bağlantılarımız devam ediyor. Ciddi bir sonuç bildirilmedi. Olacağına da ihtimal vermiyoruz. Sarsıntıyı bizzat yaşadık. Evet uzun sürdü, iki artçı oldu. Halk panik halinde caddelere çıkmış durumda. Şu anda somut bir şey bize intikal etmedi. Ancak kırsalda bildiğiniz gibi metruk bir hayli ev oluyor. Can kaybı ve yaralı konusunda bir bilgi gelmedi.

Geçmişte Denizlimiz deprem yaşamış bir bölgemiz. Ara ara böyle sarsıntılar olması, bilim insanlarımızın bildirdiğine göre; muhtemel şiddetli depremle ilgili enerji bölünmesi olduğunu söylüyorlar

İki artçı sarsıntı daha oldu, son derece düşüktü. Son iki artçının olmasını uzman arkadaşlarımız olumlu olarak bildiriyor.'' 

DEPREMİN YAŞANDIĞI ACIPAYAM´DAN İLK GÖRÜNTÜLER

DENİZLİ VALİSİ: CAN VE MAL KAYBI YOK

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını belirtti.

AA muhabirine açıklama yapan Karahan, Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te meydana gelen deprem sonrası AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını ifade etti.

Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." dedi.

Öte yandan deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi.

KIZILAY GENEL BAŞKANI KINIK: EKİPLERİMİZ SAHAYA İNTİKAL ETTİ

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "KızılayAfet öncü ekiplerimiz sahaya intikal ettiler Ayrıca, Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden 1 TIR içeriğinde; 20 Ad 16 m2 çadır, 2 gölgelik 50 m2, 1 Ad 63 m2 250 Battaniye 100 Ad yatak 1 Işık kulesi 1 Ad jeneratör Denizli’ye hareket ettirilmiştir." ifadesini kullandı.

ACIPAYAM KAYMAKAMI: İLÇEDE BÜYÜK OKULLA TATİL

Acıpayam Kaymakamı deprem sonrası okulların tatil edildiğini açıkladı. 

Depremde ölü ya da yaralı olup olmadığı ile ilgili açıklama yapılmadı. Acıpayam’da ise vatandaşlar sokaklara döküldü. 

KÖYLÜLER YAŞANAN DEPREM SONRASI O ANLARI ANLATTI

YENİKÖY MUHTARI: 6 EVDE HASAR OLUŞTU

Yeniköy Muhtarı Mehmet Biçer ise 151 haneli köyde deprem sonucu ilk belirlemelere göre 6 evde hasar oluştuğunu, diğer evlerde de duvar çatlakları görüldüğünü, hasar tespitinin devam ettiğini dile getirdi.

Deprem nedeniyle il genelinde öğrenciler sınıflardan dışarıya çıktı, derslere ara verildi. Acıpayam ilçesinde de eğitime bugün ara verildi. 

Öte yandan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede büyüklükleri 2,1 ile 4,8 arasında değişen 9 artçı deprem yaşandı.

50'YE YAKIN EVDE HASAR OLUŞTU

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki deprem nedeniyle Yeniköy, Karahöyük, Uçarı ve Gedikli mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu.

Acıpayam merkezli 5.5 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD ekipleri hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

İlk bilgilere göre, can kaybının yaşanmadığı depremde, merkez üssü olan Yeniköy ve çevresindeki köylerde kerpiç evlerde hasar oluştu.

Bölgedeki muhtarlardan alınan bilgiye göre, Yeniköy, Karayöhük, Uçarı, Gedikli ve Yeşildere mahallelerinde 50'ye yakın evde hasar oluştu. 

Karahöyük Mahallesi'nde bir evde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.  

Aynı köyde yıkılan bir ahırda enkaz altında kalan 15 büyükbaş hayvanın kurtarılması için çalışma yürütülüyor.

Öte yandan Kızılay Ege Bölge Afet Yönetim Müdürlüğü de bölgeye çadır, battaniye ve jeneratör gibi acil yardım malzemelerinden oluşan bir tır sevk etti.

EGE'DEKİ DEPREM İSTANBUL'U TETİKLER Mİ?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy Denizli'de gerçekleşen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 24 TV'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli'de gerçekleşen depremin İstanbul'daki fay hatlarını etkileyip etkilemiyeceği hakkındaki soruya canlı yayında cevap veren deprem uzmanı Ersoy," Deniz'lideki depremin Marmara'daki fay hatları ile bir alakası yok. Bu bakımdan vatandaşlarımız rahat olsunlar." dedi.

Depremin büyüklüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy," Vatandaşlarımızın dışarıya çıkarak rahatlamalarını tavsiye ediyorum. 1-2 saat dışarıda durabilirler. Yetkililerin uyarılarını dinlemeleri gerekiyor. Dışarıya çıktıklarında ise vatandaşlarımız evin tam önünde durmasınlar. En ufak sarsıntıda binadan vatandaşlarımıza zarar verecek ve maddi hasara yol açabilecek şeyler düşebilir. Hafif hasar görmüş binalar karşısında ise vatandaşlarımız yetkililerin açıklamalarını beklesinler." ifadelerine yer verdi.

AFAD: 28 ARTÇI MEYDANA GELDİ

AFAD'tan yapılan açıklamada, "Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında ilk saatte 28 artçı deprem meydana geldi." denildi.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmadı. Hafif yaralanan 3 vatandaşımız var." açıklamasında bulundu.

(AA & DHA & İHA)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi