• $32,3726
  • 34,966
  • 2325.48
  • 9079.97
31 Mayıs 2014 Cumartesi 22:45 | Son Güncelleme:

İşte Gezi‘nin bilançosu

İşte Gezi‘nin bilançosu

Gezi Parkı’nda çıkan olayların yıldönümü, İstanbul’da yapılan korsan gösteri ve polis müdahalelerine sahne oldu. Bazı göstericiler ve vatandaşların yaralandığı gösterilerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul’da geçtiğimiz yıl yaşanan Gezi Parkı eylemlerinin ardından anma günü için toplanan kitleler ile polis arasında yine olaylar çıktı. Çeşitli platformlar ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden yapılan çağrılar üzerine bir araya gelen kalabalık ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. İlk müdahale, İstiklal Caddesi üzerinde toplanan kalabalık grubun Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’na yürümek istemesi üzerine başladı. Yapılan uyarı ve önlemlere rağmen yürümekte kararlı olan göstericiler ile polis arasında önce arbede ardından da tazyikli su ve akabinde biber gazlı müdahale geldi.

Kalabalık gruplar, müdahaleyle birlikte istiklal Caddesi ve ara sokaklarına dağıldı. Dağılan gruplar başta Çiçek Pasajı olmak üzere çevredeki işyerlerine sığındıkları gözlendi. Yaşanan arbede sırasında bazı işyerlerinin tezgahları devrildi. Öte yandan göstericiler arasında yer alan bir grup ise çevredeki bazı işyerlerinin camlarını kırdı. Esnaf hem göstericilere hem de polis ekiplerinin müdahalesine tepki gösterdi.

OKMEYDANI’NDA YOLU TRAFİĞE KAPATAN GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Taksim Meydanı’nda yaşanan polis müdahalesinin hemen ardından eş zamanlı olarak Okmeydanı’nda da bir grup yolu trafiğe kapatmak istedi. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde toplanan kalabalık, yapılan uyarılara rağmen dağılmayınca polisin müdahalesi de gecikmedi. Polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Göstericilerin eylemi bulvar üzerindeki ara sokaklar üzerinde akşamın ilerleyen saatlerine dek sürdü.

ŞİŞLİ OSMANBEY’DE MOLOTOF KOKTEYLİ ATAN GRUPLARA MÜDAHALE 

Taksim ve Okmeydanı’nda çıkan olayların akabinde Beşiktaş Çarşı Meydanı’nda toplanan kalabalık bir grup, polise molotofkokteyli ile saldırdı. Nişantaşı’na doğru yürüyüşe geçen göstericilere polis önce izin verdi ancak Osmanbey’e gelen grup üyeleri buradan Taksim’e geçmek istedi. Bunun üzerine dağılmayan göstericilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Bazı göstericilerin polis ekiplerine molotofkokteyli ile saldırdıkları görüldü.

GAZİ’DE TOPLANAN GRUP TEM’E YÜRÜMEK İSTEDİ

Akşam saatlerinde başlayan eylemlerin bir diğer adresi Sultangazi ilçesi oldu. Gazi Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde toplanan yüzleri maskeli bir grup, topluca TEM Otoyolu’na yürümek istedi. Polisin müdahale ettiği göstericiler, çevik kuvvet engeli karşısında geri çekilerek cadde üzerine topladıkları çöp konteynırları ile pazar tahtalarını ateşe vererek eylemlerini sürdürdü. Havai fişek atarak eylemlerini sürdüren göstericilerin bulunduğu bölgeden zaman zaman silah sesleri duyuldu.

EYLEMCİLER İLE YOLDAN GEÇEN BAZI VATANDAŞLAR HAFİF YARALANDI

İstanbul genelinde yapılan korsan gösteriler sırasında bazı göstericiler ile çevreden geçen vatandaşlar hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ilk etapta çevredekilerin ardından da kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralananlar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin bulunmadığı öğrenildi.

ÇIKAN OLAYLARIN ARDINDAN 103 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, İstanbul’da yapılan korsan gösteri ve eylemlerin ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Başta Beyoğlu ve çevresi olmak üzere Şişli, Sultangazi ve çevre ilçelerde toplam 103 kişi gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde başlayan eylemler gecenin ilerleyen saatlerine dek sürdü. Yer yer ufak çapta müdahalelerin sürdüğü olaylar dışında polis İstanbul genelinde asayişi sağladı. Ekiplerin bekleyişi sürerken gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ESNAF VE GÖSTERİCİLER ARASINDAN SOPALI KAVGA

Beşiktaş’ta Gezi olaylarının yıl dönümünü protesto eden eylemcilerle esnaf arasında sopalı kavga çıktı.

Çarşı meydanda eylemcilerin polise attığı şişelerden biri esnafın dükkânına girdi. Bu duruma sinirlenen esnafla göstericiler arasında kavga çıktı. Aynı sokakta bulunan esnaf eylemcilere sopalarla saldırırken, eylemciler de esnafa şişe attı. İkili grubu çevik kuvvet ekipleri, plastik mermiyle müdahale ederek ayırdı. Polis çarşıda bazı eylemcileri gözaltına aldı.

MÜŞTERİYİ LİNÇ ETTİLER

Bir başka olayda ise esnaf bir müşteriyi linç etti.

Olay, Beşiktaş Çarşı’da bulunan bir mekânda meydana geldi Esnaf dükkânlarını kapatmak istedi. Mekân sahipleri, bir müşterisine olaylardan dolayı dükkânını kapatmaları gerektiğini söyledi. Kafeteryada oturan şahıs ısrarlara rağmen mekândan kalkmayınca kafe sahipleriyle müşteri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Aynı sokakta bulunan diğer dükkân sahipleriyle garsonlar iki şahsı kovalamaya başladı. Sandalyelerle kovaladıkları iki şahsa, mekân sahipleriyle garsonlar tekme atarak sandalyelerle vurdu. Bazı garsonların şahıslara şişe fırlattığı görüldü. İki şahsı saldırganların arasından sivil polis ekipleri aldı.İHA

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür