• $32,3178
  • 35,0721
  • 2293.15
  • 9055.81
13 Aralık 2016 Salı 09:13 | Son Güncelleme:

İstanbul'da kar yağacak mı hava durumu son dakika haberleri

İstanbul'da kar yağacak mı hava durumu son dakika haberleri

İstanbul'a kar ne zaman geliyor sorusunun cevabı en yetkili ağızdan geldi. Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş yurt genelinde etkili olan yağışlar ve gelecek haftaki hava durumu tahminlerine ilişkin konuştu. Haftaya yağışlı havaların geleceğini aktaran Güneş, hafta sonu Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı şeklinde etkisini sürdüreceğini ifade etti.

İstanbul hava durumu salı gününden itibaren donduracak. Meteoroloji'den 5 günlük hava durumu tahminleri geldi. Bolu, İzmir, Ankara'da hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürü yeni haftada beklenen hava sıcaklıklarına ilişkin konuştu. İstanbul'da etkili olan ılık ve güneşli hava yerini çarşamba günü buz gibi bir havaya  bırakıyor. Sıcaklık 0 dereceye kadar düşecek ve İstanbul'da çarşamba günü kar yağışı görülecek. Hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklığı artarken, salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede azalacak.              

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Atatürk Havalimanı'nda kar alarmı! Seferler iptal edildi

Son Dakika Haberine göre; İstanbul’da bugün beklenen kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda bazı seferler iptal edildi. Meteorolojiden yapılan açıklamada ise "Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DMİ) tarafından alınan kapasite düşürme kararı nedeniyle tüm havayolu şirketleri uçuşlarının yüzde 5'ini azaltacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için kar yağışı uyarısı şöyle: 

“İstanbul’da bugün (12.12.2016 Pazartesi) yağmur şeklinde başlayacak yağışın (13.12.2016 bugün) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor, ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” 

Alınan kapasite azaltma kararı nedeniyle Atatürk Havalimanı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Baş Müdürü Timur Alp Bayrak yazılı bir açıklama yaptı. Bugün saat 15.00 ile 06.00 arasında kapasite azaltmasının olacağını açıklayan Bayrak, "Yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 13.12.2016 saat 15.00 ile 14.12.2016 günü 06.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar yüzde 5 oranında azaltılacaktır. Yolcularımızın bilet aldıkları şirketlerin internet sitelerinden uçuşlarını takip etmeleri tavsiye olunur" dedi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

"Yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, 13.12.2016 günü saat 15.00 ile 14.12.2016 günü 06.00 saatleri arasında, Atatürk Havalimanı çıkışlı uçuşlar yüzde 5 oranında azaltılacaktır. Yolcularımızın, bilet aldıkları şirketlerin internet sitelerinden uçuşlarını takip etmeleri tavsiye olunur." denildi.

20 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, "13 Aralık 2016 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı ve yurdun belirli bölgelerinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir" denildi

İptal edilen seferler ise şöyle:

13.12.2016 TK2636 İSTANBUL Malatya 

13.12.2016 TK2637 MALATYA İSTANBUL 

13.12.2016 TK2836 İSTANBUL Trabzon 

13.12.2016 TK2837 TRABZON İSTANBUL 

13.12.2016 TK2834 İSTANBUL TRABZON 

13.12.2016 TK2835 TRABZON İSTANBUL 

13.12.2016 TK2706 İSTANBUL Erzurum 

13.12.2016 TK2708 ERZURUM İSTANBUL 

13.12.2016 TK2850 İSTANBUL Ordu-GİRESUN 

13.12.2016 TK2851 ORDU-GİRESUN İSTANBUL 

13.12.2016 TK864 İSTANBUL Tel Aviv 

13.12.2016 TK791 TEL AVİV İSTANBUL 

13.12.2016 TK774 İSTANBUL MUSKAT 

13.12.2016 TK775 MUSKAT İSTANBUL 

13.12.2016 TK2417 Antalya İSTANBUL 

13.12.2016 TK2420 İSTANBUL ANTALYA 

13.12.2016 TK2328 İSTANBUL İzmir 

13.12.2016 TK2329 İZMİR İSTANBUL 

13.12.2016 TK2327 İZMİR İSTANBUL 

13.12.2016 TK2334 İSTANBUL İZMİR 

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

BOLU HAVA DURUMU

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, yurt genelinde yağışların az olmasının vatandaşları kaygılandırmaması gerektiğini belirterek, "Şu an herhangi bir ciddi problem görülmüyor. İllerimiz kasım ayında geçen seneden daha fazla yağış aldı" dedi. Son tahminleri de açıklayan Güneş, salı ve çarşamba günü ülke genelinde kar yağışının etkili olacağını söyledi.

Güneş, Türkiye'de yağışların az olmasının vatandaşlarda "Kuraklık mı olacak?" endişesine yol açtığını söyledi. Türkiye'de bu sene fazla kar yağışı yaşanmadığına, yağmurun ise yeterli olduğuna dikkati çeken Güneş, "Özellikle kasım ayının sonlarına doğru Türkiye iyi yağış aldı. Ekim ve kasım ayının hemen hemen ilk 3 haftasında yağışlarda bir azalma vardı, ciddi bir yağış almadık" diye konuştu.               

Kuru tarım yapan çiftçiler açısından ekim ayının önemli olduğunu belirten Güneş, şu değerlendirmesinde bulundu:               
"Bu açıdan bir panik oldu ancak kasım ayının son haftasında tüm Türkiye, hemen hemen batı bölgeleri başta olmak üzere ciddi bir yağış aldı. Yağışlardaki azalma şu an itibariyle vatandaşları panik havasına sokacak derecede değil. İstanbul, İzmir, Ankara kasım ayında, uzun yıllar ortalamasının üzerinde yağış aldı. Bu illerimiz ekim ayında az yağış aldı ama kasım ayında uzun yıllar ortalamasının üzerinden yağış aldı. Yağışlarda yıllara göre değişkenlik olduğu gibi aylara ve haftalara göre de değişkenlik oluyor. Bazı aylarda yağış düşmemesinin vatandaşlarımızı kuraklık olduğu havasına sokmaması lazım çünkü daha sonraki ay gerçekleşen yağışlarla bu telafi edilebiliyor."     

''SALI - ÇARŞAMBA GÜNÜ KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK''

Haftaya yağışlı havaların geleceğini aktaran Güneş, hafta sonu Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar yağışı şeklinde etkisini sürdüreceğini ifade etti.    

Güneş, gelecek pazartesi gününden itibaren yurt genelinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini söyleyerek, "Özellikle batı bölgelerimizde, Marmara'da yağışları görebileceğiz. Salı ve çarşamba günü ülke genelinde kar yağışı etkili olacak. Yağışlar perşembe gününden itibaren doğuya kayacak. Yağışlar, yağmur olarak başlayacak daha sonra karla karışık yağmura ve kara dönüşecek. Doğu bölgelerimizde daha çok kar yağışı şeklinde görülecek. Hafta sonuna doğru yağışlar ülkemizi terk edecek." diye konuştu.      

       

SALI KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR     

Ülke geneli salı günü parçalı ve çok bulutlu, Van, Ağrı ve Iğdır dışında yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.  İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.       

BUZLANMA VE DON OLABİLİR

Yurdun tamamında çarşamba günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevreleri yağışlı olacak. Yağışlar, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı meydana gelebilir.               

Perşembe günü ülkenin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu  Anadolu'nun doğusu ile Batman, Mardin ve Siirt  çevrelerinde yağış görülecek. Yağışların, kıyılarda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması, iç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.        

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın : Güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

AYDIN °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 12°C

Az bulutlu ve açık

MANISA °C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 16°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 18°C

Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 12°C

Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 9°C

Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

CANKIRI °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

NİĞDE °C, 6°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın : Kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 6°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE °C, 12°C

Parçalı bulutlu

KARABÜK °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 8°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

SAMSUN °C, 11°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

TOKAT °C, 7°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

TRABZON °C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yağmur ve sağanak, iç kesimleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 6°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -4°C

Parçalı bulutlu

KARS °C, -1°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

MUŞ °C, 2°C

Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN °C, 10°C

Az bulutlu ve açık

DIYARBAKIR °C, 8°C

Az bulutlu ve açık

GAZIANTEP °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

SIIRT °C, 7°C

Az bulutlu ve açık       

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'