• $32,3215
  • 35,1114
  • 2300.95
  • 9075.66
27 Temmuz 2016 Çarşamba 16:52 | Son Güncelleme:

Görevi devralan savcıdan FETÖ açıklaması

Görevi devralan savcıdan FETÖ açıklaması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devralan İrfan Fidan, törende yaptığı konuşmada, “Amerika'daki meczubun liderliğindeki Fethullahçı terör örgütü olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir yürütülmeye de devam edecektir” dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın -3’üncü katındaki Atrium alanında gerçekleşen devir teslim törenine eski Başsavcı Hadi Salihoğlu, Başsavcılığa yeni atanan İrfan Fidan ve diğer başsavcı vekilleri çok sayıda cumhuriyet savcısı ve hakimler ile adliye çalışanı katıldı.
 
Devir teslim töreninde konuşan İstanbul eski Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, veda konuşmasına darbe girişimine değinerek başladı. Salihoğlu, “Ülkemizde 15 Temmuz günü meydana gelen hain darbe kalkışmasında şehit olan ve yaralanan demokrasi kahramanlarını saygıyla selamlıyor ve bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Şu anda ülkemiz olağanüstü günler geçirmekte. En kısa zamanda devletimizin aldığı tedbirlerle, olacak sonucu görüp hepimiz geleceğe güvenle bakacağımızı günlere sahip olacağız. Cumhuriyet Savcılığı mesleğine 20 Temmuz 1979 tarihinde İstanbul Hakim stajyeri olarak başladım. 20 Ocak 2014 tarihinde görev almaktan şeref duyduğum ve görevimizin en güzellerinden biri olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevini devraldım” dedi.
 
"Üzerimize beyaz kefenimizi giyerek hak ve adalet yoluna adalet tesis etmeye çıktık"
 

Yeni görevini gururla yapacağını kaydeden Salihoğlu, “Üzerimize beyaz kefenimizi giyerek hak ve adalet yoluna adalet tesis etmeye çıktık. Takdir Yüce milletimiz ve siz değerli arkadaşlarımızındır. Bundan sonra da bu görevi yeni yerde milletime ve devletime köle olarak, çalışarak, gururla yapacağım. Mahkeme kadıya mülk değildir. Dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı idim. Bugün İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısıyım. Her iki görevin de kutsal ve gerçekten onur verici güzellikte olduğu düşüncesindeyim” diye konuştu.
 
"Görevimi gönül rahatlığıyla devrediyorum"
 
Eski görevini Başsavcı Fidan’a gönül rahatlığıyla devrettiğini ifade eden Salihoğlu, “Görev değişikliği takdiri Yüce HSYK’ya aittir. Bize yeni görevimiz onur vermiştir. Burada kutsal görevimi 2 buçuk senedir yapıyorum. Benimle birlikte mesai arkadaşım olan çok değerli genç kardeşim İstanbul’un Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’a gönül rahatlığı ve gururla görevimi devrediyorum. Değerli Başsavcım bundan sonra bayrak sizdedir. Bu bayrağı hakkını vererek dalgalandıracağınıza ve bu güzel görevi en iyi şekilde yapacağınız inancıyla buradan gönlüm rahat şekilde ayrılıyorum” şeklinde konuştu.
 
"Görevimin ağır sorumluluğunun bilincindeyim"
 
Eski Başsavcı Salihoğlu’nun ardından, Başsavcı İrfan Fidan kürsüye çıktı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 26 Temmuz 2016 tarihli kararıyla yeni görevine atandığını hatırlattı. 1973 tarihinde doğan ve 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Başsavcı Fidan, “Görevimin şeref ve onuru yanında, ağır sorumluluğunun da bilincindeyim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bu ağır sorumluluğun üstesinden geleceğimizden kimsenin de şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
 
"Amerika’daki meczubun liderliğindeki örgütle mücadelemiz devam edecek"
 
Fethullah Gülen’i meczup olarak niteleyen Başsavcı Fidan, darbe girişimine dikkat çekti. Başsavcı Fidan, “Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, başta uluslararası güç odaklarının emriyle bin yıllık Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldırı talimatı veren, bu aziz milletin evlatlarının kanını döken ve döktüren, Amerika'daki meczubun liderliğindeki Fethullahçı terör örgütü  olmak üzere, tüm suç örgütleriyle mücadelemiz hukuk sınırları içerisinde en etkin biçimde yürütülmektedir yürütülmeye de devam edecektir. Bu minvalde bu onurlu görevi devraldığım Cumhuriyet Başsavcımız sayın Hadi Salihoğlu'nun bu zamana kadar verdiği tüm samimi, dostça, ağabey olarak verdiği destekler için kendilerine ayrıca şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
Basın mensuplarını darbe girişimindeki mesailerinden dolayı tebrik etti
 
Konuşmaların ardından iki başsavcı birbirlerine çiçek takdim ederken Başsavcı Salihoğlu, Başsavcı Fidan’a plaket hediye etti. Törenin sona ermesiyle birlikte eski Başsavcı Salihoğlu’nu uğurlamak üzere tüm Başsavcı vekilleri ve savcılar ile cumhuriyet savcıları, Adliye'nin protokol çıkışında toplandı. Aracına binmeden önce bir konuşma yapan Salihoğlu, “Burada çok değerli basın mensupları zaten darbe sırasında gerekli direnişi gösteren kahramanlar ülkemizi uçurumdan geri çevirdiler. Halkımızla birlikte yapmış oldukları hizmet gerçekten tarihte yerini bulacak. Basın mensuplarıyla bugüne kadar güzel bir mesaimiz oldu. İnşallah bundan sonra da sizler görevlerinizi yaparken güzel  bir şekilde yaparsınız hepinize başarılar diliyorum. Sevgiler sunuyoruz. Allah'a emanet olun” dedi.

Mesai arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra aracına binen Salihoğlu, alkışlarla uğurlandı.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'