• $32,4327
  • 35,1123
  • 2325.34
  • 9096.99
25 Eylül 2016 Pazar 14:18 | Son Güncelleme:

FETÖ elebaşı Gülen’i korku ve telaş sardı

FETÖ elebaşı Gülen’i korku ve telaş sardı

Örgütünün suçlarını vaaz ve eğitim ile maskelemeye çalışan Gülen, köşeye sıkışınca çileden çıktı. Örgütün ele başı, medya organlarına verdiği beyanatlarla kendini aklamaya soyundu. Türkiye’ye iadeden korkan Gülen, kendine yeni ülke aramaya başladı.

Türkiye’nin giderek artan markajı, Fetullah Gülen’i ciddi biçimde telaşlandırdı. 15 Temmuz darbe girişimi fiyaskoyla sonuçlanan FETÖ’nün ele başı Gülen, köşeye sıkışınca, kendince karşı atağa geçti. 

Türkiye’nin yürüttüğü mücadele neticesinde FETÖ’nün yurt içinde ve dışında ağır darbe almasıyla birlikte Gülen de iyice köşeye sıkıştı. İnandırıcılığı kalmayan Gülen’in Batı medyasına durmadan mülakat vermeye çalışması, geleceğiyle ilgili kaygılarındaki artışın somut göstergesi olarak yorumlandı. Beyanatlardaki çelişkiler ise yaşadığı paniğin dışa vurumu olarak değerlendiriliyor.

Önceki mülakatlarında 15 Temmuz darbe girişiminde kendisine sempati duyanların ya da ulusalcı laik kesimlerin rolü olabileceğinden söz eden Gülen’, son mülakatlarında “tiyatro” zırvasınıyeniden piyasaya sürmeye çalışıyor.

FETÖ’nün ele başının Alman "DieZeit", İspanyol "El Pais", İtalyan “La Stampa” gazetelerinin de aralarında bulunduğu Batılı yayın organlarında yer bulan sözlerinin, yalanlar ve tutarsızlıklarla dolu olduğu görülüyor.

Başta TSK olmak üzere 40 yıldır devletin stratejik kurumlarına sızma faaliyetleriyle tanınan Gülen, darbe girişimi konusundaBalyoz ve Ergenekon kumpaslarındada yaptığı üzere, örgütün işlediği suçu başkalarına fatura etmeye çabalıyor.

Kirli işlerini saklamak için bir yandan “kendi halinde bir vaiz” görüntüsü vermeye çalışan Gülen’in, diğer yandan da kendisini iktidarın en güçlü rakibi gibi konumlandırması da dikkati çekiyor.

Türkiye’nin FETÖ’yle mücadelesinin Gülen tarafından"Erdoğan onu tüm Müslümanların lideri ilan edeceğimizi, dünya çapında bunun için çalışacağımızı umdu. Bu olmayınca da bize karşı cephe aldı" ifadeleriyle açıklamaya kalkışması da, örgüt liderindeki megalomani ve kibrin göstergesi olarak niteleniyor.

Uzmanlar, kendisi aklama umuduyla Batılılara şirin görünmeye çabalayan Gülen’in ABD’de barınmasının giderek zorlaştığına işaret ediyor. ABD kulislerinde, Gülen’den nasıl kurtulacağı hakkındaki çalışmaların yoğunlaştığı haberleri geliyor. ABD yönetiminin, Türkiye’nin iade talebine yargıdan olumlu yanıt gelmesi akabinde gerekenin hemen yapılacağı konusunda Türkiye’ye güvence verdiği haberlere de yansımış bulunuyor.

Bu gelişmelerin ardından Gülen’in başka bir ülkeye gitme ya da mümkünse bir başka ülkeden sığınma talebinde bulunma çalışmalarına da hız verdiği ifade ediliyor. Gülen’in mülakatlar aracılığıyla kendini masum gösterme girişimlerinin de, gideceği muhtemel ülkelerden red cevabı almayı önlemeye yönelik olabileceği belirtiliyor.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi