• $32,3802
  • 34,99
  • 2326.07
  • 9090.15
27 Haziran 2017 Salı 11:34 | Son Güncelleme:

Ergenekon davasında FETÖ'nün istediği hakim görevlendirildi

Ergenekon davasında FETÖ'nün istediği hakim görevlendirildi

Eski Sincan savcısı Aygör'e ilişkin iddianamede ifadesine yer verilen gizli tanık, FETÖ elebaşısı Gülen'in, Ergenekon davasına bakan firari hakim Haşıloğlu'nun, davada go¨revlendirilmesini bizzat istediğini kaydetti.

Eski Sincan savcısı Dursun Aygör hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Önder Yaman koordinesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gültekin Topsakal tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 102 sayfalık iddianamede, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan eski Sincan savcısı Dursun Aygör'ün örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olduğu belirtildi.
 
Öte yandan iddianamede, "Adem" kod adlı gizli tanığın Ergenekon davası ve 17/25 Aralık süreciyle ilgili bilgilerin olduğu ifadesine yer verildi.
 
İddianamede gizli tanık ifadesinde Silivri'den sonra go¨rev yaptıgˆı yerde c¸alıs¸tıgˆı hakim ve savcı meslek arkadas¸larıyla mesleki diyaloglarının devam ettiğini, bu kapsamda aynı yerde go¨rev yaptıgˆı H.A. isimli hakim arkadas¸ının kamuoyunda 17/25 Aralık olarak bilinen hu¨ku¨mete yo¨nelik darbe girişiminden o¨nceki bir tarihte kendisine telefon açarak "Hanım, c¸ocuklar yok, bu gece bekarım, Dursun Aygör ve O¨.D.'yi de c¸agˆıracagˆım, eve buyurun gelin, c¸ay ic¸elim" diyerek davette bulunduğunu kaydetti.
 
"Saygıdegˆer bu¨yu¨gˆu¨mu¨zu¨n akrabası"
 
İddianamede gizli tanığın "Erdal digˆer arkadas¸larla samimi s¸ekilde konus¸maya bas¸ladı. Sonra bu s¸ahıs c¸antasından bilgisayar ve evraklar c¸ıkardı. Bilgisayara baktı, konus¸ma sırasında Erdal isimli bu s¸ahıs hakim Sedat Sami Haşıloğlu'ndan bahsederek 'Bu saygıdegˆer bu¨yu¨gˆu¨mu¨zu¨n akrabasıdır. Bu¨yu¨gˆu¨mu¨z Ergenekon davasına ne kadar o¨nem verdigˆini go¨stermek ic¸in bizzat bu s¸ahsın davada go¨revlendirilmesini istemis¸ti' dedi." şeklindeki ifadesine de yer verildi.
 
Ergenekon davasına o dönem İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dosyaya bakan hakimler Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu hakkında FETÖ üyeliği suçundan dava açıldı. Özese ve Çalmuk tutuklu bulunurken, Haşıloğlu hala firari olarak aranıyor.
 
Gülen'in talimatıyla Alay Komutanı hakkında dava
 
Konuşmanın devamında Erdal'ın, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı I·brahim Okur'un I·stanbul I·l Jandarma Alay Komutanı ile ilgili iddianame tanzim eden M.K. isimli cumhuriyet savcısını c¸agˆırarak tanzim ettigˆi iddianame nedeniyle kızdıgˆını so¨ylediğini ifadesinde belirten gizli tanık Adem, Erdal'ın "I·stanbul I·l Jandarma Alay Komutanı hakkında hocamızın talimatı ile dava ac¸ılmıs¸tı" dediğini kaydetti.
 
Gizli tanık Adem, iddianamede yer alan ifadesinde, Erdal'ın aynı ortamda bulunan H.A.'ya ku¨c¸u¨k bir kagˆıt parc¸ası vererek "Abi bu asker abilerimizden geldi, bunun iddianamesi senin mahkemene gelmis¸, iddianame kabul su¨reci hızlandırılırsa bunlar terfi edemiyormus¸" dediğini, H.A'nın hic¸bir s¸ey so¨ylemeden not kagˆıdını sadece cebine koyduğunu anlattı.
 
"O¨mer Faruk Eminağaoğlu’nun dosyasına siz mi baktınız?"
 
İddianamede Adem kod adlı gizli tanığın ifadesi şöyle devam etti:
 
"Ben bu diyaloglardan c¸ok rahatsız oldugˆum ic¸in kalkmak istedim ve izin istedim. Ben evden c¸ıkmak u¨zere bu s¸ahıslarla vedalas¸ırken Erdal ismiyle kendisini tanıtan bu s¸ahıs bana 'Erzurum'da arkadas¸larımıza hakaret eden O¨mer Faruk Eminağaoğlu’nun dosyasına siz mi baktınız' dedi. Ben kendisine 'Bende bir su¨ru¨ dosya var bir hakime bo¨yle soru sorulmaz' diye tepki go¨sterdim ve evden ayrıldım. Bu olaydan sonra H.A.'ya ben tepkimi go¨stererek 'O s¸ahıs kimdi?' diye sordugˆumda bana 'Bir tanıdıgˆımdır, evde yalnız oldugˆumu bilince tesadu¨fen ugˆramıs¸' dedi. Yalnız ben bu s¸ahsın c¸antasını ac¸tıgˆında Fetullah Gülen'in kitaplarını da c¸ıkartarak sehpaya koydugˆunu go¨rmu¨s¸tu¨m."
 
"Ekrem Aydıner'e ulaşın, 17 Aralık dosyasını kapatmasın"
 
Gizli tanık 17/25 Aralık su¨recinden sonra Dursun Aygör'ün mesai saati ic¸erisinde kendisini o¨gˆlen yemegˆine davet ettiğini, ısrar edince birlikte lokantada yemegˆe c¸ıktıklarını, bir saat kadar oturduktan sonra, H.A.'nın evinde go¨rdu¨gˆu¨ "Erdal" isimli kişinin bu kez elinde c¸anta olmaksızın lokantaya geldiğini, tesadu¨fen gelmis¸ gibi " Siz de mi buradaydınız?" gibi s¸eyler so¨ylediğini, Dursun Aygör'ün ise onu da masaya davet ettiğini açıkladı.
 
Gizli tanık lokantada gelişen diyalogları şu şekilde anlattı:
 
"S¸ahıs oturduktan sonra bana 'Sizi go¨rmem iyi oldu, yas¸anan su¨reci biliyorsunuz, Ekrem Aydıner isimli savcı dosyalarda go¨revlendirildi, bizim abilerimiz ve hocamız, 'Ekrem Aydıner'e ulas¸ın, sorus¸turmayı kapatmasın, ne istiyor sorun?' diye talimat verdi, siz kendisi ile c¸alıs¸mıs¸sınız, go¨ru¨s¸me imkanınız olur mu?' diye bana sordu. Ben de zaten daha o¨nceden de kızgın oldugˆum ic¸in bu s¸ahsa 'Siz ne dedigˆinizi biliyor musunuz, bu so¨yledigˆiniz suc¸' diyerek kızdım ve masadan kalktım. Arkamdan gelen Dursun Aygör'e de 'Bo¨yle tesadu¨f mu¨ olur, Habip'in evinde tesadu¨f, burada tesadu¨f, bu ne bic¸im sac¸malık, kim bu adam benimle nasıl bo¨yle konus¸abilir?' dedim. Yukarıdaki olaylardan sonra yas¸anan su¨rec¸te bu o¨rgu¨tu¨n benim yas¸adıgˆım somut olaylarda oldugˆu gibi kendilerine yakın olmayan kis¸ilerle meslektas¸ diyaloglarım kullanarak baskı yapıp is¸ yaptırmaya c¸alıs¸tıkları kanaatine kapıldım."
 
FETÖ'cü savcıların dosyadan el çektirilmesinin ardından 17 Aralık soruşturmasını Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner devralmış ve takipsizlik kararı vermişti. (AA)

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı