• $32,3315
  • 35,0873
  • 2301.4
  • 9042.97
29 Temmuz 2016 Cuma 13:21 | Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel Harekat'ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel Harekat'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li General Joseph Votel'in skandal açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, ABD'li generale, "İnsan biraz sıkılır. Sen kimsin? Kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki bir darbe girişimini püskürten bu millete demokrasi adına teşekkür edeceğine ne diyorsun. Zaten bu darbeci senin ülkende. Besliyorsunuz." dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN


Cumhurbaşkanı Erdoğan Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyareti esnasında yaptığı konuşmada öne çıkan başlıklar şöyle;

Bir birlik beraberlik içerisinde bu anlamlı bir araya gelişte sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin milletimle beraber, aziz milletimle beraber müşterek duruşunuz bir hain grubun, özellikle saldırılarını püskürtmüştür. Ramazan iftarında sizlerle biraraya gelişimizde de söylemiştim. İçimizde hainler olabilir, bu hainler asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak, demiştim. Ve nitekim bu hainler işte geldiler, Özel Harekâtımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar. Şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar. Hani diyor ya şair şuheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da hüda etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

SEN KİMSİN? HADDİNİ BİLECEKSİN! KENDİNİ BİLECEKSİN! DARBECİ SENİN ÜLKENDE

Biz askeri, polisi, köy korucuları ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamdolsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Niye biliyor musunuz Türkiye olduk? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan geçmiş olsun diyor. Söyledikleri bu. Arkasından 'ama gelecek için endişe duyuyoruz' diyorlar. Beyefendilerin endişeleri şu. Acaba bu içeri alanlar, tutuklananlar bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika'da, aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, irtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanları görüyorum, duyuyorum, bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan darbe girişimine yönelik, kalkıp bu girişimi püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Sen ülkende o darbeciyi besliyorsun. Benim milletimi asla inandıramazsın. Milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor. Bu tür açıklamalar üst aklın kimler olduğunu, arkasında kimler olduğunu gayet iyi biliyor. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz.

ONLAR BİZİM SAKALIMIZI KESTİLER! YERİNE ÇIKAN SAKAL DAHA GÜR OLACAK

Türkiye bu oyunlara gelmeyecek. Bu gördüğünüz binada yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayan kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada proje bitmiş vaziyette inşa edeceğiz. Şehitlerimiz çok önemli bir yere gittiler. Onlar sevgili peygamberimize komşu oldular. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Nerede, nasıl ömrümüzü nasıl noktalacağımıza dair elimizde bir belge var mı? Kimi trafik kazasında, kimi kalp krizinden, kimi ayağa taşa takılıyor kimileri de bu kutlu yolda şehit oluyor Ben ne mutlu şehitlerimize diyorum. Askeri, polisi, köy korucularıyla, milletimi o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan genci, kadını, erkeğiyle o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne büyük bir milletimiz var. Bu dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır. Türk milleti bu destanı bir kez daha yazdı. Bundan dolayı kendilerini kutluyorum. Yerleri inşallah cennet olsun diyorum. Rabbim bizi sevgili habibimin sancağı altında birlikte haşretsin diliyorum. Aynı şekilde silahlı kuvvetler içinde bu hainlere karşı dik duruşunu sergileyen kardeşlerimi ayrıca tebrik ediyor, onları da kutluyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz, bu yolda aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Şahsım, milletim adına sizlere tekrar teşekkür ediyorum, kalın sağlıcakla diyorum. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMA NAMAZINI ŞEHİTLER CAMİSİ'NDE KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, cuma namazının ardından, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığındaki bölüme geçti.

Erdoğan'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile YAŞ üyeleri de eşlik ediyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında 50 kişi şehit olmuştu.

Bu arada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Özel Harekat Daire Başkanlığına yapacağı duyurulan ziyaret iptal edildi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'