• $32,3403
  • 35,0562
  • 2322.26
  • 9079.97
22 Nisan 2012 Pazar 12:58 | Son Güncelleme:

Bir başkadır bizim derbilerimiz

Bir başkadır bizim derbilerimiz

Dün Barça-Real derbisiyle coşan futbolseverler bugün de G.Saray-F.Bahçe heyecanına tanık olacak

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 42 puanlı lideri Cim-Bom, 37 puanla ikinci sırada yer alan Kanarya'yı konuk edecek. G.Saray kazanırsa, fark 8 çıkacak ve mutlu son için dev bir adım atacak. F.Bahçe galip gelirse, fark 2'ye iner ve ipleri eline alır

Barcelona-Real Madrid maçı henüz hafızalarımızdan silinmemişken, bu kez Türk futbolunun en büyük rekabetinin heyecanını yaşayacağız. Ezeli rakipler G.Saray ile F.Bahçe, Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak kritik derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un derbide yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Kemal Yılmaz yapacak.
SPOR Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki dev maç öncesi G.Saray 42 puanla lider, F.Bahçe 37 puanla ikinci. Cim-Bom, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı maçı kazandığı takdirde aradaki puan farkını 8'e çıkaracak ve son 4 maç öncesi şampiyonluk için çok büyük avantaj yakalayacak. F.Bahçe ise derbiden elde edeceği 3 puanla aradaki puan farkını 2'ye indirip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline almaya çalışacak.

RiERA'NIN YERiNE EMRE FORMA GİYECEK
DERBİ maçın ev sahibi G.Saray'da cezası biten Emre Çolak'ın da takıma dönmesiyle sakat veya cezalı futbolcu kalmadı. Teknik Direktör Fatih Terim bu oyuncuyu Riera'nın yerine 11'e alacak. Sarı-Lacivertli takımda ise PFDK'dan cezalı Emre Belözoğlu ile sakatlığı bulunan Sezer Öztürk forma giyemeyecek. Hasta olan Serdar Kesimal'ın durumu ise bugün netleşecek.

7 büyük maçta hiç kaybetmedi
G.SARAY, bu sezon Beşiktaş, F.Bahçe ve Trabzon ile oynadığı 7 maçta yenilgi yüzü görmedi. Sarı-Kırmızılılar bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı. G.Saray ayrıca, Süper Lig'de son 12 maçta yenilgi yüzü görmedi. Ligde en son 23. haftadaki Bursa maçını yitiren Cim-Bom, daha sonra oynadığı 12 karşılaşmadan 9 galibiyet ve 3 beraberlik çıkardı.

Fener tarihte 140'a 117 üstün
G.SARAY ile F.Bahçe, bugün yapacakları maçla birlikte, tarihlerinde 370. kez karşı karşıya gelecek. 103 yıllık rekabette geride kalan 369 maçın 140'ını Sarı-Lacivertliler, 117'sini Sarı-Kırmızılılar kazandı. 112 maçta ise eşitlik bozulmadı. İki takım arasındaki 109 lig karşılaşmasında ise Kanarya, galibiyet sayısında 44-30 üstünlük kurarken, 34 maç berabere bitti.

İSPANYA ve TÜRKİYE El Clasico'ları arasındaki farklar
1 - Real-Barça karşılaşmaları 140 ülkeden canlı olarak yayınlanır, bizimki sadece Türkiye'den.
2 - G.Saray-F.Bahçe derbilerinde Türkiye'nin, Real Madrid-Barcelona karşılaşmalarında dünyanın en pahalı futbolcuları forma giyer.
3 - Real-Barça rekabetinde milliyet farkı vardır (İspanyol-Katalan), bizimkinde ikisi de Türk'tür. Üstelik aynı şehrin takımlarıdırlar.
4 - G.Saray-F.Bahçe derbilerinde sahaya rakı şişesi atılır, İspanya'dakinde domuz kafası.
5 - Real-Barça maçları karaborsada 19-20 bin liraya satlır, bizim derbide en fazla bin lira.
6 -G.Saray-F.Bahçe derbilerinde yaşanan geri-lim, başka hiçbir ezeli rekabette yoktur.
7 - Real-Barça maçlarında teknik direktörler, rakip antrenörlerin kulağını çeker, tokat atar.
8 - G.Saray-F.Bahçe derbilerinde, kaybeden takımın taraftarı üzüntüden sokağa çıkamaz.
9 - Real-Barça maçları dünya üzerinde en çok turistin izlediği futbol karşılaşmalarıdır.
10 - G.Saray-F.Bahçe rekabeti dünya üzerindeki tek kıtalararası derbi mücadelesidir.

Aysal'dan Florya çıkarması
Şampiyonluk yolundaki en büyük engel olan F.Bahçe derbisi için geri sayıma başlayan G.Saraylı futbolcuların dün sürpriz ziyaretçileri vardı. Kulüp başkanı Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri, Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giderek, hem idmanı seyretti, hem oyuncularla bir araya geldi. Burada takıma hitaben bir konuşma yapan Aysal önce, bugüne dek ortaya koydukları başarılı mücadeleden dolayı futbolcuları ve teknik heyeti kutladı, ardından da beklentilerini anlattı.
G.SARAY camiasının şampiyonluk için tek yürek olduğunu vurgulayan Başkan Aysal, 'F.Bahçe önünde milyonlarca taraftarın duaları sizinle olacak. Herkes sizden şampiyonluk bekliyor. Bugüne dek yüzümüzü kara çıkarmadınız, bundan sonra da mahcup etmeyeceğinize canı görülden inanıyorum. Çıkın sahaya, aslanlar gibi oynayıp kazanın' ifadesini kullandı.

Küfür olursa ceza gelir
G.SARAY, bu sezon kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 3 kez para cezası aldı. Disiplin Talimatnamesi'ne göre, 4. küfürde 1 maç seyircisiz oynama cezası geliyor. Yani, G.Saray taraftarları bugünkü F.Bahçe derbisinde küfürlü tezahürat yaparlarsa, takımları 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılacak. Bu da 28 Nisan'daki Trabzon maçının sadece kadın ve çocuklar önünde oynanacağı anlamına geliyor.

Asla geriye çekilmeyeceğiz
F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, G.Saray ile hayati bir maç oynayacak futbolcularına 'cesur olun' uyarısında bulundu. Ezeli rakipleriyle 17 Mart'ta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları karşılaşmayı örnek gösteren Kocaman, 'O maça mükemmel başladık ve 2-0 öne geçtik. Fakat sonradan skoru koruma çabasına girince oyunun kontrolünü rakibe bıraktık ve iki gol yedik. Bu maç bize rakipten korkmanın  anlamsız olduğunu gösterdi. Arena'da öne geçsek bile geriye çekilmemeliyiz' dedi.
AYKUT Kocaman, defans ve orta alan oyuncularını uyararak, Melo, Selçuk, Necati ve Elmander'i iyi savunmalarını, bir an bile gözden kaçırmamalarını istedi. Sarı-Lacivertli çalıştırıcı, 'G.Saray'ın en golcü ismi Elmander ama bizim öncelikle ona bu gollerin pasını atan Necati, Selçuk ve Melo'yu iyi marke etmeliyiz' diye konuştu.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar