• $32,375
  • 35,1038
  • 2325.65
  • 9089.3
23 Ekim 2016 Pazar 14:13 | Son Güncelleme:

Türk topçusu Peşmerge'ye destek veriyor

Türk topçusu Peşmerge'ye destek veriyor

Barzani'ye bağlı Peşmerge güçleri, terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Başika kasabasına sabah saatlerinde operasyon başlatmıştı. Son gelişmelerde Reuters'ın geçtiği habere göre, Türk topçusu DEAŞ'a karşı Peşmerge'ye atış desteği vermeye başladığı bildirilmişti. Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada bu haberi doğruladı.

Peşmergenin bu sabah Başika kasabasının DEAŞ'tan almak için başlattığı operasyon sürüyor. Başika kasabasının tamamen kuşatıldığı, içeride çok sayıda DEAŞ'lı terörist olduğu belirtiliyor. Peşmergenin talebi üzerine bölgedeki Türk topçusunun DEAŞ'a karşı atış desteği  vermeye başladığı bildirildi. Türk askeri Fırtına obüsleriyle DEAŞ'ı vuruyor.

BAŞBAKAN DOĞRULADI: PEŞMERGE YARDIM İSTEDİ

Afyonkarahisar'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" dedi. 

Bir ABD yetkilisi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı arayarak, Başika'nın DEAŞ'ten temizlendiğini bildirdiğini açıkladı. Ancak çevrede operasyonlar sürüyor.

OPERASYON BU SABAH BAŞLAMIŞTI

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Peşmerge Başika'da DEAŞ'ı kuşatmaya aldı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memozini, Peşmerge güçlerinin Başika kasabasındaki DEAŞ militanlarını tamamen kuşatmaya aldığını, Başika'nın henüz tamamıyla kontrol edilmediğini bildirdi. 

Başika cephesinden telefonla AA muhabirinin sorularını cevaplayan Memozini, "Peşmerge güçleri, Başika'da ilerliyor. DEAŞ militanları kuşatma altına alındı. Çatışmalar sürüyor. Ancak DEAŞ militanları silahlarını, eşyalarını geride bırakıp kaçıyor. Peşmergenin ciddi bir ilerleyişi söz konusu. Peşmerge, Musul kent merkezine 9 kilometre yaklaştı. Fakat Başika'nın tamamı henüz kontrol altına alınmadı." dedi. 

Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Gazi Salih, "Naweran ve Başika cephelerindeki Peşmerge güçleri aynı noktada bir araya geldi. Bu güçler şu anda kasabayı kontrol etmek için ortak şekilde topyekün saldırıda" ifadelerini kullanmıştı.

İRAN PEŞMERGESİ DE KATILIYOR

Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah,  IKBY'li Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.Sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabasının DEAŞ'tan kurtarılması hedefleniyor.

Terör örgütü DEAŞ, iki buçuk yıldan uzun bir süredir, çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı söz konusu kasabayı elinde tutuyor.

TÜRK ASKERLERİ DE O BÖLGEDE

Tamamı Musullu savaşçılardan meydana gelen "Ninova Muhafızlarını" eğitmek için geçen yıldan beri Türk askerleri Başika bölgesinde konuşlanmış durumda. Çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölge ve kamp arasında sadece birkaç kilometre mesafe var.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim tarihinde Musul'u kurtarma operasyonun güney, doğu ve kuzey bölgelerinden başladığını duyurmuştu.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi