• $32,372
  • 34,9797
  • 2325.68
  • 9144.54
7 Şubat 2016 Pazar 18:22 | Son Güncelleme:

Bakan Eroğlu'ndan o ülkere sert tepki!

Bakan Eroğlu'ndan o ülkere sert tepki!

Denizli'de açılış ve temel atma törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, teröre destek veren ülkeleri eleştirdi.

Eroğlu, "Bazı ülkeler terör örgütünü üzerime salarak bize bir şey olacağını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar tamamen temizleyeceğiz. 21. asra bu millet mührünü vuracak. Buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya onlar da tarih sahnesinden silinir. Siz merak etmeyin" ifadelerini kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise, "Yeni başlayacağımız projeyle her ailenin sosyal danışmanı olacak" dedi.

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli'ye yapılacak 33 Milyon TL'lik 9 tesisin temel atma töreni ve orman köylülerini kalkındırmak için kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene bakanların yanı sıra Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, daire müdürleri, orman köylüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu konuştu.
 
"HER AİLENİN SOSYAL DANIŞMANI OLACAK"

Mardin'de açıklanan projelerden en önemlilerinden birinin kendi bakanlığını ilgilendirdiğini belirten Ramazanoğlu, "Bu bir Türkiye projesidir. Bu proje aile, sosyal destek projesidir. Artık biz ülkemize şöyle bakıyoruz. İzmir'den Van'a, Rize'den Adana'ya kadar biz büyük bir aileyiz. Biz parçalanmaz bir bütünüz. Yaptığımız projeye göre her ailenin sosyal bir danışmanı olacak. Sosyal danışmanlarımız en az bin aileden sorumlu olacak şekilde görevlendirilecek. O ailenin tüm problemleri ile ilgilenecek. Özellikle Güneydoğu'dan çok ihtiyacı olan 4 il ve 12 ilçe çok önemli. Bunu orada başladık. Ancak bu Türkiye projesidir. Sorunları yerinde çözerek sorunları büyütmeyeceğiz. Kadın cinayetleri, kız çocuklarının erken evlendirilmesini engellemeyi amaçlıyoruz. Aile yapımızı güçlendireceğiz" dedi.
 
"İSTANBUL'UN 2071 YILINA KADAR YETECEK SUYU VAR"

Bakan Sema Ramazanoğlu'nun ardından ise Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşma yaptı. Konuşmasında özellikle su kaynaklarının kullanımı ile ilgili bilgiler veren Bakan Eroğlu şunları söyledi:
"İçme suyu konusunda dikkatli olmalıyız. Biz bir yerin 40-50 yıllık suyu hazır olmazsa o suyu yeterli kabul etmiyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Bir şehre suyun yeterli olmasını söyleyebilmek için uzun vadeli düşünüyoruz. Biz hep bu anlayışla hareket ettik. İstanbul'da 2071 yılına kadar yani Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümüne kadar suyumuz var. Denizli için de 2060 yılına kadar yetmesi için çalışmalarımız var."’
 
"EGEDEP PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK"

Ege Bölgesi için dev bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, "Ege Gelişim Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu projemiz 2019 yılının sonuna kadar bitecek. 25 Milyar TL'lik yatırım yapılacak. Bu projenin ardından bölgede sulanmayan alan kalmayacak. Bölgemiz çok daha güzel olacak. Çalışma arkadaşlarım hedefe kilitlenmiş durumda. Büyük hedefi olmayan kurumlar zaman içinde kapanır. Bu projede 4 bin 547 tesis hayata geçirilecek. Denizli'ye de 31 tane baraj yapacağız. 74 adet sulama tesisi yapacağız, 126 dere tamamen ıslah edilecek" dedi.
 
"BİZİMLE UĞRAŞAN DEVLETLER TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİR"

Konuşmasının sonunda terör operasyonlarıyla ilgili konuşan Bakan Eroğlu, "2053 yılında ülkemiz çok daha büyük ve küresel bir güç olacak. Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında 2071 yılında çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşayacak. Şu anda etrafımız ateş çemberi ancak Türkiye dimdik ayakta. Son kale ilelebet ayakta kalacak. Bu topraklarda bayrağımız dalgalanacak, minarelerden ezanımız okunacak. Bazı ülkeler terör örgütünü üzerime salarak bize bir şey olacağını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar tamamen temizleyeceğiz. 21. asra bu millet mührünü vuracak. Buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya onlar da tarih sahnesinden silinir. Siz merak etmeyin" ifadelerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları verildi. Bakanlar son olarak Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi önünde adlarına dikilen ağaçlara toprak atıp can suyu verdi. 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı