• $32,3758
  • 35,0258
  • 2325.77
  • 9087.61
18 Mart 2018 Pazar 10:25 | Son Güncelleme:

Tüm dünyanın gözü Suriye'de! Sadece bir köy alınmadı

Tüm dünyanın gözü Suriye'de! Sadece bir köy alınmadı

Operasyonlarda ön saflarda yer alacak Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât timleri, bu haritalar üzerinden planlarını hazırlıyor. Güvenlik kaynakları, İHA’ların tespitlerinde teröristlerin kente giriş noktalarından başlayan ve kentin derinliklerine doğru kademeli olarak devam eden ‘savunma hatları’ hazırladığı bilgisini verdi. Savunma hatlarında zırhlı araçların geçişini zorlaştırmayı amaçlayan hendek ve çukurlar, yol kenarlarına ve bina girişlerine tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ve bubi tuzakları yer alıyor.

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Cevat Hattap ile ÖSO Genelkurmay Başkanı Ahmet, Afrin’e 700 metre mesafedeki cephe hattında Star’a konuştu. Cephe noktalarını teftiş eden Hattap ile Adnan terör örgütünün başvurduğu yeni stratejileri ve operasyonun son aşmasını anlattılar. Adnan Ahmet, terör örgütünün ayakta durmakta zorlandığını belirterek, “PYD/PKK o yüzden stratejisini siviller üzerinden yürütüyor. 

AFRİN SON DAKİKA GELİŞMELERİ İÇİN TIKLAYIN

Afrin şehitleri kimdir isimleri kimlikleri memleketleri

Afrin artık sadece 750 metre uzaklıkta

ZEYTİN Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden arındırılması hedeflenen ve hakim tepeleri kuşatılan Afrin kent merkezine Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu güçleri 750 metre mesafede duruyor. Ellerin tetikte olduğu sınır hattında Afrin kent merkezi girişinde ise teröristlerin hendekler kazdığı ve toprak siperler oluşturduğu görüldü.

TSK ve ÖSO güçleri sınır güvenliğinin sağlanması ve Afrin´in  terör örgütlerinden arındırılması için geçen 20 Ocak günü Zeytin Dalı Harekatı´nı başlattı. Harekat kapsamında TSK ve ÖSO güçleri havadan ve karadan ateş altına aldığı terör örgütü denetimindeki köy ve stratejik noktaları operasyonlarla özgürleştirdi.

Harekatın 50´nci gününde Afrin kent merkezini gören hakim tepeleri kuşatan ve buralarda konuşlanan TSK ve ÖSO güçleri, ilerleyişini sürdürüyor. Kent merkezini gören hakim tepelerde üslenen TSK ve ÖSO güçleri zaman zaman havan ve roketli saldırıları da anında teröristlerin bulunduğu bölgeleri havadan ve karadan ateş altına alarak püskürtüyor.

MESAFE 750 METREYE DÜŞTÜ

Hakim tepeleri kuşatılan Afrin kent merkezinin kuzey tarafında ise mesafe 750 metreye kadar düştü. Azez ile Afrin arasındaki yolu kontrol altına alan TSK ve ÖSO güçleri, Afrin kent merkezine 750 metre mesafeye ulaştı. Afrin´in kuzey girişinin net şekilde gözüktüğü bölgede kontrol noktası oluşturan ÖSO güçleri, Afrin yönüne kimsenin ilerlemesine izin vermezken, zaman zaman bu bölgeye yönelik saldırıları da anında karşılık vererek engelliyor.

AFRİN´İN GİRİŞİNE HENDEKLER KAZILI

Afrin kent merkezinin kuzey girişinde ise teröristlerin kara harekatına karşı çeşitli önlemler aldığı görüldü. Yerel kaynakların binaların çatılarında keskin nişancıların bulunduğunu belirttiği Afrin kent girişinde hendekler kazılı olduğu ve toprak siperler oluşturduğu görüldü.

Afrin sokaklarında sessizliğin hakim olduğu görülürken, sivil halkın teröristlerin baskısından kurtulmak ve TSK ile ÖSÖ'nun olası harekatında zarar görmemek için güney bölgesine yönelerek kentten ayrılmayı sürdürdüğü bildirildi.

PKK/PYD için süre verdi! En yetkili isimden çarpıcı açıklama

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Cevat Hattap ile ÖSO Genelkurmay Başkanı Ahmet, Afrin’e 700 metre mesafedeki cephe hattında Star’a konuştu. Cephe noktalarını teftiş eden Hattap ile Adnan terör örgütünün başvurduğu yeni stratejileri ve operasyonun son aşmasını anlattılar. Adnan Ahmet, terör örgütünün ayakta durmakta zorlandığını belirterek, “PYD/PKK o yüzden stratejisini siviller üzerinden yürütüyor. Çok büyük kayıplar veren terör örgütü bizi durdurabilmek için sivilleri kullanırken öbür yandan da dünyaya ‘siviller zarar görüyor’ yalanını yayıyor. Sivillerin mallarına ve paralarına el koyuyorlar öldürmekle tehdit ediyorlar ve direnenleri öldürüyorlar” diye konuştu.

KALLEŞ TUZAKLAR

Harita üzerinde harekatın geldiği son aşamayı anlatan Ahmet, şu bilgileri verdi: “Şuan Afrin’in neredeyse dört tarafını kuşattık. Kırsaldaki köylerini büyük çoğunu temizledik diğer köylerde de operasyonlarımız sürüyor. Bir haftaya kalmaz inşallah kenti tamamen temizleyeceğiz. PYD/PKK kaçtıkları yerlerde geride ölüm kusan tuzaklar bırakıyor. Bu tuzakların hedefi sadece biz değiliz orada kalan veya gelebilecek her canlı hedeftir. En olmadık yerlerde bile el yapımı bombalar tespit ediyoruz. Ama tüm çabaları boşuna.”

HER AİLEDEN İKİ REHİNE ALIYOR 

Başbakan Cevat Hattab da Afrin’in temizlenmesi için son aşamada olduklarını belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin desteğiyle epey mesafe kat ettik. Araplar ile Kürtler burada kardeştir. Örgüt Afrin’de sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştı. Ancak Afrin halkı buna direniyor ve kentten çıkmak istiyor. Teröristler ise şimdi kenti terk etmek isteyen her aileden iki kişiyi alıkoyuyor. Her aileden bir erkeği silâh altına alıp cepheye gönderiyor. Bu kişinin kaçmaması içinde bir kadını rehin alıp diğerlerinin gitmesine izin veriyor. Çok ahlaksızca bir yönteme başvuruyorlar. Buna rağmen başaramayacaklar. ”  

Teröristler savunma hatları hazırlamışlar

Operasyonlarda ön saflarda yer alacak Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât timleri, bu haritalar üzerinden planlarını hazırlıyor. Güvenlik kaynakları, İHA’ların tespitlerinde teröristlerin kente giriş noktalarından başlayan ve kentin derinliklerine doğru kademeli olarak devam eden ‘savunma hatları’ hazırladığı bilgisini verdi.

Savunma hatlarında zırhlı araçların geçişini zorlaştırmayı amaçlayan hendek ve çukurlar, yol kenarlarına ve bina girişlerine tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ve bubi tuzakları yer alıyor. 

KESKİN NİŞANCILAR

İstihbarat kaynaklarının bir diğer risk analizi de örgütün kent içine yerleştirdiği keskin nişancılar. Keskin nişancı teröristler için özellikle caddelere hâkim binalarda mevziler hazırlandığı tespit edildi. PYD/PKK mensubu teröristlerin tamamına yakınının sivil kıyafet kullandığı, kent merkezine yönelik harekâtta etkisiz hale getirilecek teröristlerin sivil kayıp olarak gösterilmeye çalışılacağı bilgisi de istihbarat raporlarına yansımış durumda. 

Afrin'de son durum ne? İşte son harita...

TSK'dan son dakika açıklaması: Afrin'de öldürülen terörist sayısı 3 bin 524'e yükseldi... Şimdiye kadar 233 nokta PKK/PYD'den temizlendi... Siviller kaçarken, PKK elebaşları da sivillerin arasında kaçıyor. İşte Afrin'in son haritası... AFRİN'deki terör varlığına yönelik Zeytin Dalı Harekatı 55. gününe girerken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan flaş açıklama geldi. TSK, Afrin'de öldürülen terörist sayısının 3 bin 524'e yükseldiğini açıkladı. TSK ve ÖSO'nun harekâtta kontrol altına aldığı bölge sayısı dün itibariyle 194'ü köy ve 39'u kritik nokta olmak üzere 233 oldu. Afrin kuşatıldı, sadece bir noktadan sivillerin çıkışına izin veriliyor. Teröristler sivillerin çıkışını engellemeye çalışırken, yönetici konumdaki teröristlerin ailelerini de alarak sivillerin arasına karışıp Afrin'i terkettikleri belirlendi. Afrin merkezi 24 saat gözleyen İHA'lar sayesinde PKK'nın Afrin'deki hazırlıkları tespit edildi. JÖH ve PÖH ona göre hazırlık yapıyor.

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı