• $32,3403
  • 35,0562
  • 2322.26
  • 9079.97
24 Ocak 2018 Çarşamba 09:32 | Son Güncelleme:

Afrin Harekatı komutanı kim? İsmail Metin Temel aslen nereli kimdir kaç yaşında?

Afrin Harekatı komutanı kim"  İsmail Metin Temel aslen nereli kimdir kaç yaşında"

Afrin harekatını 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetiyor. Korgeneral Metin Temel aslen Bayburtlu. Afrin harekatında birliklerin başında olan Metin Temel, şehit olan askerine verdiği sözü 11 yıldır eksiksiz yerine getiriyor. Korgeneral İsmail Metin Temel 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün suikast listesindeydi. Harekatta Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek. Afrin harekatı için tüm planlar hazırlandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve çoğu özel eğitimli personelden oluşan yaklaşık iki tugay büyüklüğünde askeri personel harekatda görev alacak. Fırat Kalkanı’nda terör örgütü DEAŞ’a yönelik süpürme harekâtı icra eden TSK, Afrin’de ise PKK/PYD’ye ‘kuşatma harekâtı’ uygulayacak. SK, Afrin’deki teröristleri kuzeyden, batıdan, doğudan ve güneyden (Hatay, Kilis, Azez, Tel Rıfat, İdlib) kuşatacak. FETÖ'yle mücadelede ön saflarda yer alan Orgeneral İsmail Metin Temel, son YAŞ'ta korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken Orgeneral yapıldı ve 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.

Afrin harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel FETÖ'nün bir numaralı hedeflerinden biriydi. TSK'daki yapılanmaya karşı çıktığı için hedefe konan İsmail Metin Temel için darbe girişim gecesinde suikast girişiminde de bulunmuşlardı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Helikopteri şüpheli bulan Temel birliğine inmesine izin vermemiş ve askerler suikastçileri püskürtmüştü. Aslen Bayburt'lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana'ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı. İsmail Metin Temel Fırat Kalkanı harekatını yöneten komutandı. Şimdi de Afrin komutanı olarak sahada bulunuyor. 

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

AZEZ HAREKATI FOTOĞRAFLARI İÇİN TILAYINIZ

PKK/YPG'liler teslim olmaya başladı! İşte o görüntüler... 

İSMAİL METİN TEMEL ASLEN NERELİ

Aslen Bayburt'lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana'ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı. İsmail Metin Temel Fırat Kalkanı harekatını yöneten komutandı. Şimdi de Afrin komutanı olarak sahada bulunuyor. 

İSMAİL METİN TEMEL KİMDİR?

Aslen Bayburt'lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana'ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı.

FETÖ'yle mücadelede ön saflarda yer alan Orgeneral İsmail Metin Temel, son YAŞ'ta korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken Orgeneral yapıldı ve 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.

İSMAİL METİN TEMEL'İN AİLESİNE BAKTIĞI ŞEHİT

İsmail Metin Temel yıllar Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getiriyor. Şehit asker son nefesinde 'annesine bakılmasını' istemişti. İşte o şehidin fedakarlığı ve İsmail Metin Temel'in alkışlanacak harekatı;

Tarih: 8 Nisan 2007... Bolu’daki Komando Tugayı’na bağlı birlikler Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda operasyon yapıyor. Daha doğrusu, bugün olduğu gibi, kalleşçe saldırılar düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için iz sürüyor. Dağ taş, mağaralar didik didik aranırken, gece yarısından sonra teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

KENDİNİ FEDA EDEN ASKER: Saatlerce süren çatışmada silahlar ölüm kusarken, PKK’lıların attığı bir el bombası komandoların bulunduğu mevziye düşüyor. Bombayı gören Şırnaklı 21 yaşındaki Şeref Bulut hiç tereddüt etmeden arkadaşlarının üzerine kapaklanıp vücudunu siper ediyor.

KOMUTANDAN SON İSTEĞİ : Ağır yaralı olarak Şırnak’taki askeri hastaneye kaldırılan Şeref Bulut son nefesini verirken de yanı başındaki Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Metin Temel’e şu sözleri fısıldıyor:

“Komutanım, anam, ailem sizlere emanet.”

Şırnaklı Şeref ertesi gün bütün komutanlarının ve hemşerilerinin katıldığı bir törenle doğduğu topraklarda sonsuzluğa uğurlanıyor. Ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun başındaki komutanı da onun 21 yıllık özgeçmişini okudu. Kendini feda eden Şehit Şeref Bulut 1986’da Şırnak’ın Uludere İlçesi Şenoba beldesinde dünyaya gelmişti. 30 Kasım 2006’da asker olmuş 2007 yılında şehit düşmüştü.

ŞEHİDİN ANNESİNİN KÜRTÇE DUASI : Orgeneral İsmail Metin Temel şehide son nefesinde verdiği 'anam size emanet' sözünün gereğini 11 yıldır yerine getiriyor. En son 2011 yılında şehidin annesi Hatun Bulut'un evine gitmişti. Oğlunun komutanına sarılarak ağlayan anne Hatun Bulut, Kürtçe olarak “Allah sizleri bu topraklardan eksik etmesin” diye dua etmişti.

KOMUTAN BİZİ HEP ARADI : Şeref Bulut’un Uludere’deki ağabeyi Sadık Bulut da komutanı bir ağabey ve baba gibi gördüklerini belirterek, şöyle konuşuyor : -“Kardeşim komutanını çok severdi ve bize hep anlatırdı haklıymış. Kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı, ‘eksiğiniz, ihtiyacınız var mı’ diye sordu. Biz de onu bir ağabey, baba gibi bildik.”

 

 

 

 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar