• $32,3137
  • 35,1572
  • 2282.31
  • 8873.39
28 Ağustos 2015 Cuma 13:18 | Son Güncelleme:

Gaziantepspor - Beşiktaş: 0 - 4

Gaziantepspor - Beşiktaş: 0 - 4

Hasan Doğan Sezonu'nun 3. haftasının açılış karşılaşmasında Gaziantepspor ile Beşiktaş, Kamil Ocak Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Sezona Mersin deplasmanında 5 gollü flaş bir başlangıç yapan ancak geçtiğimiz hafta Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı Trabzonspor'a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Hasan Doğan Sezonu'nun 3. haftasında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaştı. 

Beşiktaş ilk yarısında oldukça kötü bir oyun sergilediği Gaziantepspor maçının son 15 dakikasında fırtına gibi esti ve sahadan 4-0 galip ayrılmayı bildi.

Kamil Ocak Stadı'nda oynanan maçı Beşiktaş son dakikalarda bulduğu gollerle 4-0 kazandı

Siyah-beyazlıların golleri 76. dakikada Oğuzhan Özyakup'un serbest vuruşu, 83. dakikada Cenk Tosun'un penaltısı ile 87'de Olcay Şahan ve 90+1'de Kerim Frei'dan geldi.

Bu galibiyetle Beşiktaş puanını 6 yaptı. Gaziantepspor ise 3 puanda kaldı. Ligin 4. haftasında Beşiktaş sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Gaziantepspor ise deplasmanda Akhisar Bld ile mücadele edecek.

SOSA VE GOMEZ İLK DEFA

Spor Toto  Süper  Lig'in 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan Beşiktaş'ta, kart cezalısı Quaresma'nın yerine Sosa görev yaptı.

Siyah-beyazlı ekipte bundan önceki iki lig maçında sonradan oyuna giren Mario Gomez, ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

TERÖRE TEPKİ

Taraftarlar, maça saatler kala Kamil Ocak Stadyumu'ndaki yerlerini almaya başladı. Maçın başlamasıyla beraber Gaziantepsporlu taraftarlar, tribünde dev Türk Bayrağı açtı. Her iki takımın taraftarları da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaparak, terörü lanetledi.

TEMPOSUZ BAŞLADI

İki takım da maç boyunca oldukça düşük tempolu bir oyun sergiledi. Sıcak havada etkisiz bir futbol izleten taraftarlar özellikle ilk yarıda tatsız bir futbol sergiledi.

Beşiktaş'ta ilk defa 11 çıkan Mario Gomez istekli ancak etkisiz kalırken Gökhan Töre'nin de kötü denebilecek performansı dikkat çekti.

8. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Gökhan'ın sağ çaprazdan ceza alanına ortasında Olcay topu kale sahasına çevirdi ama Gomez'den önce son anda Arokoyo topa müdahale etti. 9'da ise sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan, çalımlarla ceza alanına kadar gelip pasını Tosic'e verdi. Tosic'in kale sahasına ortasında Gomez'den önce savunma topa müdahale etti.

28. dakikada kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Muhammet'in ters vuruşunda sağ direk dibinde son anda Karcemarskas topa uzandı ve çelmeyi başardı.

İlk yarıda iki takımda başka etkili atak gerçekleştiremeyince soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdiler.

SICAĞIN ETKİSİ

Beşiktaş'ın ikinci yarıda yaptığı Sosa-Cenk Tosun değişikliği hücumda sonuç vermezken Gaziantepspor'da Muhammet Demir maçın 64. dakikasında başının dönmesi nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Maçın ilk yarısı gibi ikinci yarısı da oldukça temposuz geçti. 45-60 arası iki takım sıcak havanın da etkisi ile vites yükseltemezken tribünleri heyecanlandıran ilk şut 65'te Gaziantepspor'dan geldi. John Chibuike'nin soldan kendi getirdiği topta çektiği şut yandan az farkla auta gitti.

GAZİANTEP TAM ÜMİTLENMİŞTİ Kİ...

Her ne kadar izleyenler açısından keyif veren bir maç olmasa da Gaziantespor özellikle sahasında Beşiktaş'tan puan almanın yollarını aradı maç boyunca. Alanı iyi daraltan Gaziantespor oyuncuları Beşikaş'ın kanattan etkili gelmesine de izin vermeyince ikinci yarıda sahanın hakimi oldu.

Beşiktaş için her şey kötüye gidiyor derken sahneye bu sezonun yıldız isimlerinden Oğuzhan Özyakup çıktı. 76. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Oğuzhan mükemmel bir kesme ile skor tabelasını değiştirdi ve takımını öne geçirdi: 1-0

YİNE DURAN TOP

Golle birlikte rahatlayan Beşiktaş oyunun son dakikalara gelmesi ile de psikolojik üstünlüğü de eline aldı. Kronometre 83. dakikayı gösterirken Beşiktaş da ikinci golü buldu. Ceza alanında yaşanan karambol sonucunda Cenk Tosun adeta iki G.Antepsporlu tarafından düşürülünce Cüneyt Çakır'a da penaltı noktasını göstermekten başka çare kalmadı.

Gaziantespor'un son penaltı golüne imza atan Cenk Tosun 3 sezon sonra bu sefer Beşiktaş forması ile penaltı noktasının başına geçti. Eski G.Antepsporlu golünü atarken sevinç gösterisi sergilemedi: 2-0.

...VE SON NOKTA

Beşiktaş'ta skoru 3-0'a getiren 87. dakikada Olcay Şahan'dan geldi. Beck'in orta alandan iyi bir savunma örneği sonucu kaptığı top bir anda savunmanına arkasındaki Gökhan'da kaldı. Gökhan süratle rakip ceza alanına girdi. Şut pozisyonu olmasına karşın yanındaki Olcay'ı düşündü ve Olcay da boş kaleye topu gönderdi: 3-0.

90+1. dakikada son nokrayı ise Kerim Frei koydu. 89'da Oğuzhan'ın yerine oyuna giren Frei, Gökhan'ın sağdan getirdiği topla ceza alanı içinde buluştu. Milli oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruş da maçın skorunu belirledi: 4-0

GAZİANTESPOR 0 - 4 BEŞİKTAŞ

M.S Karşılaşma Beşiktaş'ın 4-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

90' Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında İsmail'in ceza alanına ortasında Tolga topun sahibi oldu.

90' Maçın sonuna en az dakika ilave edildi.

90' Beşiktaş yine ani bir atak şansı yakaladı. Necip'in pasında Gökhan topla buluştu ve ceza alanı yakınlarına kadar gidip sol çaprazdan ceza alanına giren Kerim'e pasını verdi. Kerim'in kaleye plase vuruşunda fark 4'e çıktı.

89' Beşiktaş'ta Oğuzhan Özyakup'un yerine Kerim Frei oyunda.

87' Beşiktaş, ani kontra atak şansı yakaladı. Cenk'in pasında rakip yarı alanda bomboş durumda topla buluşan Gökhan, topu alıp ceza alanına kadar gitti ve sağ çaprazdaki Olcay'a pasını verdi. Olcay'ın boş kaleye gönderdiği top da ağlarla buluştu.

87' GOL! OLCAY ŞAHAN

86' Gaziantepspor, rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

85' Gaziantepspor'da Lima Abuda'nın yerine İsmail Odabaşı oyunda.

84' Zorlu Gaziantepspor deplasmanında farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş, iyice rahatlamış durumda.

83' Cenk Tosun, kullandığı penaltı vuruşunda topu sağ köşeye yakın bir noktadan ağlara gönderdi.

82' GOL! CENK TOSUN

82'PENALTI! Beşiktaş penaltı kullanacak. Ceza alanına yapılan ortada Vranjes ve Arokoyo birbiriyle çarpıştı. Topu alan Cenk, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.

79' Beşiktaşlı oyuncular golün ardından daha kontrollü bir oyun ortaya koyuyor.

78' Beşiktaş'ta ise Mario Gomez'in yerine Necip Uysal oyunda.

77' Gaziantepspor'da Abdülkadir Kayalı'nın yerine Erdem Şen oyuna girdi.

76' Oğuzhan, kullandığı serbest vuruşta topu sağ üst köşeye gönderdi ve top ağlarla buluştu.

76' GOL! GOL! GOL! OĞUZHAN ÖZYAKUP

74' Kullanılan serbest vuruşta Gökhan'ın doğrudan kaleye gönderdiği topa baraj içindeki Abdulkadir topa eliyle müdahale etti ve sarı kart gördü.

73' Gelişen Beşiktaş atağında Cenk, ceza alanına yakın bir noktada sağ iç koridorda Vranjes'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

71' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chibuike'nin ceza alanı içine ortasında kale sahasına çevrilen topta Camara, Tolga'ya faul yaptı.

70' Gelişen Gaziantepspor atağında Abuda'nın uzak mesafeden şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

69' Beşiktaş'ta Tosic, sol kanattan ceza alanına kadar bindirme yaptı ama topu kaybetti. Ardından hızlı gelişen Gaziantepspor atağında topu rakibinden çalarak hatasını telafi etti.

68' Gaziantespor'da savunmada görev yapan Vranjes bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. Oyun yine durmuş durumda.

67' Ev sahibi ekip rakip yarı alandan sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Larsson'un ceza alanına ortasında herkesi aşan top auta gitti.

66' Kaçan bu net fırsatın ardından Gaziantepspor tribünleri hareketlendi.

65' Maçın en net pozisyonlarından biri geride kaldı. Gaziantepspor'da Chibuike, sol çaprazdan rakibini geçip ceza alanına girdi ve çapraz açıdan uzak köşeye etkili bir şut gönderdi ama top direğin hemen yanından dışarıya gitti.

64' Gaziantepspor'da kaptan Muhammet Demir, bir sakatlık geçirdi ve yerini Orkan Çınar'a bıraktı.

63' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Oğuzhan'a sert faul yapan Lima Abuda, sarı kart gördü.
 
61' Gaziantepspor'un penaltı beklediği an. Larsson, ceza alanı içinde Rhodolfo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi ama pozisyona yakın olan Cüneyt Çakır devam etti.

60' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın pasında topla buluşan Tosic'in ceza alanına giren Oğuzhan'a pasında Oğuzhan topu kontrol edemedi.

59' Siyah beyazlı ekipte Andreas Beck, bir sakatlık yaşadı ve şu anda tedavisi yapılıyor.

58' Son bölümde yapılan faullerden dolayı oyun sürekli durmaya başladı.

57' Gaziantepspor, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Chibuike'nin ceza alanına ortasında top Tolga'da kaldı.

56' Bu arada Gaziantepspor'da Abdulkadir Kayalı bir sakatlık geçirdi ve tedavisi, yapılıyor.

55' Sol kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Camara'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan topu kaleci Tolga kontrol etti.

54' Etkili gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan, topu ceza alanına kadar getirip pasını Cenk'e verdi. Cenk'in şutu Gomez'den sekip Gökhan'ın önünde kaldı ve ofsayt bayrağı kalktı.

52' Kullanılan serbest vuruşta Abuda'nın doğrudan kaleye gönderdiği top yandan farklı şekilde dışarıya gitti.

51' Oğuzhan Özyakup, yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

50' Gaziantepspor'da Chibuike, orta alandan aldığı topla rakip yarı alana geçti ve çalımlarla rakibinden sıyrıldı ama Oğuzhan, Chibuike'nni daha fazla gitmesine izin vermedi. Faul.

49' İkinci yarı oldukça düşük bir tempoda başladı.

48' Gaziantepspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Gökhan, Larrson'a faul yaptı.

47' Gelişen Beşiktaş atağında Gomez, Arokoyo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Gbenka Arokoyo, sarı kart gördü.

46' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Sosa oyundan çıktı yerine Cenk Tosun girdi.

D.A. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45' Maçın sonuna 1 dakikalık ek süre ilave edildi.

44' Geride kalan bölümde topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın %64'e %36 üstünlüğü bulunuyor.

43' Son bölümde oyunun temposu iyice düşmeye başladı.

41' Gaziantepspor, rakip ceza alanına yakın bir noktadan, ön bölümden hafif sol çaprazdan serbest vuruş kullandı. Muhammet'in doğrudan kaleye göndermek istediği top direğin hemen yanından dışarıya gitti.

40' Kullanılan serbest vuruşta Sosa, topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top baraja takıldı.

39' Beşiktaş, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak. Ceza yayının sol köşesi, biraz gerisi.

38' Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanının hemen önünde Camara topa eliyle dokundu.

37' Kullanılan serbest vuruşuna ardından sol kanatta topla buluşan Sosa, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

36' Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Larsson, Tosic'e faul yaptı.

35' Gaziantepspor, yine sağ kanattan geldi. Barış'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

34' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chibuike'nin ceza alanına ortasında Tolga topu yumruklayarak uzaklaştırdı.

33' Hızlı gelişen Gaziantepspor atağında Vranjes'in pasında sağ kanatta topla buluşan Barış'ın yerden ceza alanına gönderdiği topu alan Muhammet, topu alıp kaleye şutunu çekti ama savunmadan seken top kornere gitti.

32' Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Oğuzhan, Chibuike'den topu kurtarmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

31' Beşiktaş'ın etkili gelişen atağında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Gomez, dönüp kaleye şutunu çekti ama Karcemarskas gole izin vermedi.

30' Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında Chibuike'nin ceza alanına ortasında Camara topa eliyle dokundu.

29' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

28' Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında Muhammet'in ters vuruşunda sağ direk dibinde son anda Karcemarskas topa uzandı ve çelmeyi başardı.

27' Bir başka Beşiktaş atağında Sosa, sol çaprazda ceza alanına yakın bir noktada yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

26' Geride kalan bölümde Beşiktaş'ın bir net pozisyonu dışında başka bir pozisyon olmadı. İki takım orta alanları çabuk geçiyor ama son vuruşlarda iki takım da etkisiz kaldı.

25' Yine sol kanattan gelişen bir başka Beşiktaş atağında Tosic'in ceza alanına ortasında top yine savunmadan döndü.

24' Kullanılan serbest vuruşta Sosa'nın ceza alanına ortasında savunmada Barış topu uzaklaştırdı.

23' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, Larsson'un darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

22' Son bölümde oyunun temposu biraz düşmüş durumda. Top Gaziantepspor'da...

21' Bir başka Gaziantepspor atağında Muhammet'in pasında topla buluşan Camara'nın kaleye sert şutunda top yandan dışarıya gitti.

20' Ev sahibi ekip rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Chibuike'nin ceza alanına ortasında yerden seken top kaleci Tolga'da kaldı.

19' Etkili gelişen Beşiktaş atağında Olcay'ın yerden pasında ceza alanına giren Sosa, topu hemen Gomez'e gönderdi ama Gomez, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

18' Gelişen Gaziantepspor atağında Muhammet'in ceza alanı dışından şutunda top kaleci Tolga'da kaldı.

17' Siyah beyazlılar yine sol kanattan geldi ama Tosic'in pasında Olcay'ın ceza alanına ortasında top oyun alanını terk etti.

16' Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında Barış'ın ceza alanına ortasında Camara, röveşataya yükseldi ama faul yaptı.

14' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Ardından Sosa, ceza alanına ortasını yaptı ama kafa topu mücadelesinde Rhodolfo rakibine faul yaptı.

13' Bir başka Beşiktaş atağında Oğuzhan, Olcay'dan aldığı pasla son çizgiye indi ama ortasında savunmaya çarpan top kornere gitti.

12' Beşiktaş karşı atağında rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Gomez'in sağ kanattaki Gökhan'a pasında top taca gitti.

11' Gelişen Gaziantepspor atağında Chibuike, rakiplerinden çok iyi sıyrılıp ceza alanına ortasını yaptı ama Muhammet'in zor pozisyonda kafa vuruşunda top Tolga'da kaldı.

10' Beşiktaş yarı alanında topla buluşan Beck, Muhammet'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

9' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gomez, çalımlarla ceza alanına kadar gelip pasını Tosic'e verdi. Tosic'in kale sahasına ortasında Gomez'den önce savunma topa müdahale etti.

8' Beşiktaş gole çok ama çok yaklaştı. Gökhan'ın sağ çaprazdan ceza alanına ortasında Olcay topu kale sahasına çevirdi ama Gomez'den önce son anda Arokoyo topa müdahale etti.

7' Beşiktaş rakip yarı alana yerleşmiş durumda.

5' İki takım da geride kalan bölümde çok fazla top kaybı yaptı. Top Beşiktaş'ta...

4' Abuda'nın Beşiktaş savunması arkasına koşu yapan Camaya'ya attığı uzun pasta araya savunma girdi.

3' Etkili gelişen bir başka Beşiktaş atağında Gökhan, ceza alanındaki Olcay'a çok iyi bir pas attı ama Olcay'ın penaltı noktası yakınlarına attığı top savunmada kaldı.

2' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Tosic'in ceza alanına etkili ortasında Marcal topu göğsüyle kalecine kazandırdı.

1' Ve haftanın açılış karşılaşması başladı. İki takımada başarılar dileriz...

GAZİANTEPSPOR VE BEŞİKTAŞ'IN İLK 11'İ

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Barış, Arokoyo, Vranjes, Marçal, Abuda, Abdülkadir, Larsson, Chibuike, Camara, Muhammet.

BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan Töre, Sosa, Olcay, Mario Gomez

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

'Zor süreç' iddialarına yalanlama! Bakan Şimşek üzerinden provokasyona geçit yok
'Zor süreç' iddialarına yalanlama! Bakan Şimşek üzerinden provokasyona geçit yok

'Zor süreç' iddialarına yalanlama! Bakan Şimşek üzerinden provokasyona geçit yok

CHP'li ABB'den 7 milyar liralık ihale aldı: Mansur Yavaş'ın ‘Kılavuz'undan PKK çıktı
CHP'li ABB'den 7 milyar liralık ihale aldı: Mansur Yavaş'ın ‘Kılavuz'undan PKK çıktı

CHP'li ABB'den 7 milyar liralık ihale aldı: Mansur Yavaş'ın ‘Kılavuz'undan PKK çıktı