• $32,3154
  • 35,1094
  • 2292.4
  • 9054.79
22 Şubat 2017 Çarşamba 10:54 | Son Güncelleme:

Fenerbahçe - Krasnodar: 1-1

Fenerbahçe - Krasnodar: 1-1

Rusya'da 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Krasnodar'la evinde 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Krasnodar ile karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan mücadelenin 90 dakikasında Fenerbahçe ile Krasnodar  1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi'ne son 32 turunda veda etti.

Mücadelede Fenerbahçe'nin tek golünü 41. dakikada Josef de Souza kaydederken, Krasnodar'ın golünü maçın 7. dakikasında Smolov attı. Fenerbahçe'de kaleci Volkan Demirel, mücadelenin 70. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Fenerbahçe, ilk maçta Rusya'da Krasnodar'a 1-0'lık skorla mağlup olmuştu.

DICK ADVOCAAT'TAN İLK MAÇA GÖRE 4 DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Rusya'nın Krasnodar takımı karşısında, son oynadıkları müsabakaya göre ilk 11'de 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Hollandalı teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile 0-0 berabere kalınan maçta cezalı oldukları için oynatamadığı futbolcularına, Krasnodar karşısında ilk 11'de şans verdi. Ligde cezalı olan Robin van Persie, Jeremain Lens ile Alper Potuk'un yanı sıra Şener Özbayraklı ilk 11'de formalarını geri aldı. Bu 4 isim Miroslav Stoch, Gregory van der Wiel, Ozan Tufan ve Volkan Şen'in yerine oynadı.

FENERBAHÇE ÇOK HIZLI BAŞLADI! 5. DAKİKADA 2 POZİSYON

Temsilcimiz Fenerbahçe karşılaşmaya daha istekli ve hareketli başlayan taraf oldu. Temsilcimiz ilk ciddi hücumunu 4. dakikada gerçekleştirdi. İsmail Köybaşı orta sahadan aldığı topla bir anda hızlandı. Rakip ceza sahasına doğru ilerlerken İsmail, pasını sol kanada çıkardı. Sow topu ceza sahasına ortaladı ve savunma ilk pozisyonda karşıladı. Boşta kalan topu Alper Potuk aldı. Alper ceza sahası yayına doğru ilerlerken kaleye sert bir şut çıkardı ancak top auta çıktı. 5. dakikada İsmail bir kez daha topla rakip sahaya geçti. İsmail bu kez uzak mesafeden şutunu çekti ve kaleci son anda topu kornere çeldi. Korner sonrası Sow kaleye çok sert bir şut çekti ve kaleci ilk hamlede topu yumrukladı. Ceza sahasında yaşanan karambol sonrası top bir kez daha Sow'un önüne geldi. Sow bekletmeden kaleyi düşündü ancak top az farkla auta çıktı.

BEKLENMEDİK GOL! MARTIN SKRTEL'IN HATASINI AFFETMEDİLER!

Mücadelenin 7. dakikasında Fenerbahçe Skrtel ile kendi sahasında hücum hazırlığı yaparken, Skrtel orta sahadaki arkadaşına pasını çıkarmak istedi. Ancak Skrtel'ın pasında araya Gazinski girdi ve Gazinski tek pasta topu Smolov ile buluşturdu. Smolov bir anda boş pozisyonda ceza sahasına girerken şutunu çekti ve top Volkan'dan sekip ağlarla buluştu. Krasnodar 7. dakikada bu golle temsilcimiz karşısında 1-0 öne geçti.

Mücadelenin 19. dakikasında Krasnodar hızlı hücuma çıktı. Sağ kanattan gelişen Krasnodar hücumunda sağ kanattan Podberezkin topla buluştu. 2'ye bir gelişen hücumda Podberezkin ceza sahası ortasında boş pozisyondaki Smolov'a pasını gönderdi. Smolov boş pozisyonda şutunu çekti ve kaleci Volkan Demirel ayaklarıyla bu pozisyonda gole izin vermedi. Bu pozisyonun devamında Fenerbahçe hızlı hücuma çıktı. Bir anda rakip sahaya geçen Fenerbahçe'de Souza, Sow'a pasını çıkardı. Sow ceza sahasında rakibinin yanından şutunu çekti ancak top istediği gibi gitmedi ve üstten auta çıktı.

Fenerbahçe beraberlik için rakip alanda daha fazla yer alan takım olurken, temsilcimiz 35. dakikada sağ kanattan Şener ile hücuma çıktı. Şener'in ceza sahasına ortasında Krasnodar kalecisi Kritsyuk Lens'ten önce topu yumrukladı. Kaleci Kritsyuk bu pozisyonda yerde kalırken, top Alper'in önünde kaldı. Alper'den seken top bir anda Sow'un önüne geldi. Sow boş kaleye şutunu çekti ancak top az farkla üstten auta çıktı.

KADIKÖY'DE BASKI GOLÜ DE GETİRDİ! DE SOUZA ATTI...

Baskısını arttıran Fenerbahçe, 41. dakikada hücum yönünün sol kanadından bir serbest vuruş kazandı. Lens serbest vuruş için topun başına geçti. Lens'in ortasında Souza kafa vurdu ve top direkten geri döndü. Kaleye paralel ilerleyen topa 3 Fenerbahçeli oyuncu hamle yaparken, topa son dokunan Josef de Souza oldu. Souza çizgi üzerinden yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe 41. dakikada Krasnodar karşısında skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının kalan kısmında skor değişmedi ve ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı öncesi tribünler Fenerbahçeli oyunculara çağırarak destek verdi. İkinci yarıya her iki takım da ilk yarıdaki 11'leriyle çıktı.

Krasnodar takımı oyunu yavaşlatırken, sağ kanattan bir anda oyunu sol kanada çevirdiler. Ramirez sol kanatta topu aldıktan sonra ceza sahasına girdi. Şener'i geçtikten sonra Ramirez kaleyi düşündü ve top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Gelişen Fenerbahçe atağunda Şener topla sağ kanatta buluştu. Şener'in ceza sahasına ortasında top savunmadan sekti ve bir anda Alper Potuk'un önünde kaldı. Alper topu kontrol ettikten sonra altıpasa yakın mesafeden sert bir şut çıkardı ancak top üstten auta çıktı.

54. dakikada İsmail'in sağ ayağıyla vurduğu top yükselerek kaleci Volkan Demirel'e doğru gitti. Volkan Demirel'in üzerinden geçen topu sağ çaprazdan Smolov kaleye gönderdi ancak Skrtel çizgide topu kontrol etmeyi başardı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra 59. dakikada Claesson verkaç yaparak ceza sahasına girdi. Claesson kaleci Volkan ile karşı karşıya kalırken, kaleci Volkan daha erken davrandı ve topu kontrol etmeyi başardı.

FENERBAHÇE'DE 3 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ BİRDEN GELDİ!

Mücadeleki ilk oyuncu değişikliğini Krasnodar gerçekleştirdi. Konuk ekipte Wanderson 64. dakikada kenara gelirken oyuna Laborde dahil oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 70. dakikada 3 müdahalede bulundu. Birkaç dakika önce sakatlanan kaleci Volkan Demirel oyuna daha fazla devam edemedi. Volkan Demirel'in yerine oyuna Fabiano girdi. Ayrıca Sow ve Şener kenara gelirken, oyuna Volkan Şen ve Fernandao dahil oldu.

Mücadelenin 78. dakikasından sonra Fenerbahçe tribünlerinden protesto sesleri yükseldi. Sarı-lacivertli tribünler bir süre ''Yönetim istifa'' diye bağırırken, son 10 dakikada zaman zaman oyuncular da protesto edildi.

Kalan sürede Krasnodar zaman zaman hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışırken, temsilcimiz rakip alanda önemli bir fırsat bulamadı. 90 dakikanın kalan kısımında başka gol olmadı ve Fenerbahçe ile Krasnodar arasındaki mücadele 1-1 sona erdi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'