• $32,3517
  • 35,1453
  • 2310.88
  • 9079.97
30 Nisan 2016 Cumartesi 10:51 | Son Güncelleme:

Kartal adım adım şampiyonluğa...
Beşiktaş - Kayserispor: 4 - 0

Kartal adım adım şampiyonluğa...<br> Beşiktaş - Kayserispor: 4 - 0

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Kayserispor, Vodafone Arena'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş'ın 4-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibini 4-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 73'e çıkardı Kayserispor ise 32 puanda kaldı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Gomez, 23. dakikada Oğuzhan, 34. dakikada Ricardo Quaresma ve 90+1'de Cenk Tosun kaydetti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN İKİ DEĞİŞİKLİK...

Şenol Güneş, Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik direktör, geçen hafta Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldıkları maçın kadrosundan Serdar Kurtuluş ve Alexis Delgado'yu yedeğe çekti. Bu futbolcuların yerine savunmanın sağında cezası biten Andreas Beck görev alırken, stoperde ise Dusko Tosic forma giydi.

Karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş çok iyi başladı. Siyah-beyazlı takım henüz 2. dakikada Quaresma ile sağ kanattan hücuma çıktı. Portekizli yıldız, sağ kanatta rakibinden şık bir hareketli sıyrıldı ve ceza sahasına ortasını açtı. Quaresma'nın güzel ortasına arka tarafta Mario Gomez vurdu ancak top direğin üzerinden auta çıktı.

BEŞİKTAŞ'IN BASKISI GOLÜ DE GETİRDİ

Beşiktaş ataklarını bu pozisyondan sonra da devam etti. Yine sağ kanattan gelişen atakta bu kez Jose Sosa topu ceza sahasına ortaladı. Sosa'nın ortasına Mario Gomez uçarak bir kafa vuruşu gerçekleştirdi ve Gomez'in vuruşunda top ağlara gitti. 10. dakikada bu golle Beşiktaş 1-0 öne geçti.

MARIO GOMEZ BU KEZ ASİST YAPTI...

Karşılaşmanın 22. dakikasında Beşiktaş yarı sahasının solunda İsmail ile Zeki arasındaki mücadele sonrasında ortam bir anda gerildi. İsmail ve Zeki arasında başlayan sert diyaloğa diğer oyuncular da dahil oldu. Kısa süreli tartışmadan sonra ortam sakinleşti.

Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Mario Gomez topla buluştu. Gomez ceza sahasına doğru ilerleken pasını Oğuzhan'a çıkardı. Oğuzhan rakibinin yanından şık bir hareketle geçti ve kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi. Beşiktaş bu golle rakibi karşısında skoru 23. dakikada 2-0'a getirdi.

İLK YARININ YILDIZI DA GOLÜ BULDU

Beşiktaş 2-0'dan sonra da oyun olarak üstünlüğünü sürdürdü. İlk yarının en etkili isimlerinden Quaresma, sağ kanattan topla ceza sahasına girdi ve şık bir hareketle topu soluna çekti. Portekizli oyuncu şık hareketinden sonra ceza sahasında sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, Quaresma'nın bu golüyle skoru 3-0'a getirdi.

Kayserispor farkı azaltmak için rakip alanda boşluk arasa da, Beşiktaş savunması rakibine boşluk vermedi. İlk yarının bitimine doğru siyah-beyazlı takım yine rakip alanda baskı kurdu. 43. dakikada Tosic, ceza sahası dışından çok sert bir şut çekti ancak Tosic'in bu şık şutu üst direkten auta gitti. İlk 45 dakikanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Beşiktaş, ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İKİNCİ YARI DA ÇOK HAREKETLİ BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Beşiktaş ilk 45 dakikadaki 11'iyle çıkarken, Kayserispor'da bir oyuncu değişikliği yapıldı. Konuk ekipte Simic kenara gelirken, oyuna Mabiala girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Beşiktaş, 57. dakikada Gomez ile farkı 4'e çıkarma şansını yakaladı. Olcay'ın sol kanattan gönderdiği pasta Gomez ceza sahası içinde topla buluştu. Gomez, aut çizgisine yakın noktada kaleci Ahamada'yı geçti ve vuruşunu gerçekleştirdi ancak top kale çizgisine paralel bir şekilde gitti. Pozisyonun devamında Kayserispor savunması topu kontrolü altına aldı.

Etkili oyununu sürdüren Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma ceza sahasına girdi ancak Zeki'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltıyı kullanmak için topun başına Mario Gomez geçti. Alman yıldız penaltıda topu üstten auta gönderdi ve 69. dakikada Beşiktaş farkı 4'e çıkarma fırsatını değerlendiremedi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN OYUNA İLK MÜDAHALE

Şenol Güneş, oyuna ilk müdahalesini 71. dakikada yaptı. Sahanın en etkili isimlerinden olan Ricardo Quaresma kenara gelirken, oyuna Cenk Tosun dahil oldu.

Kayserispor maçtaki ilk tehlikeli pozisyonuna 75. dakikada girdi. Oğulcan'ın pasında Derley topla ceza sahasına girdi. Derley kaleci Tolga ile karşı karşıya vuruşunu gerçekleştirdi ancak top auta gitti. Cenk Tosun, 90+1'de skoru belirleyen golü attı.

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Beşiktaş, Kayserispor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 4-0 mağlup etti. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'