• $32,3157
  • 35,0748
  • 2278.35
  • 9004.81
14 Şubat 2016 Pazar 11:47 | Son Güncelleme:

Başakşehir - Beşiktaş: 2 - 2

Başakşehir - Beşiktaş: 2 - 2

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Başakşehir ile Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir, taraftarı önünde Beşiktaş'ı konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın 90 dakikası 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Medipol Başakşehir'in gollerini 24'te Edin Visca ve 54'te Mahmut Tekdemir kaydederken, Beşiktaş'ın gollerini 78. dakikada Cenk Tosun ve 83. dakikada Atiba attı.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş puanını 45'e yükseltirken, Medipol Başakşehir'in puanı 35 oldu.

ŞENOL GÜNEŞ'İN MERAK EDİLEN SAVUNMA TERCİHİ

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Gaziantepspor maçının 11'inde tek değişikliğe giderken, cezalı Marcelo Guedes'in yerine stoperde Necip Uysal'a forma verdi. Kaleyi Tolga Zengin'e emanet eden Güneş, defansı Andreas Beck, Alexis Delgado, Necip Uysal ve İsmail Köybaşı dörtlüsünden oluşturdu.

Başakşehir, karşılaşnaya daha iyi başlayan taraftı. Ev sahibi ekip ilk dakikalarda daha fazla topla oynarken, daha fazla topa sahip olan taraftı. Siyah-beyazlı ekip ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna dengeyi getirdi.

MARIO GOMEZ İKİ NET POZİSYONA GİRDİ

Beşiktaş, 11. dakikada sol kanattan İsmail Köybaşı ile hücuma çıktı. İsmail Köybaşı ceza sahasına girdikten sonra rakibini geçti ve pasını Mario Gomez'e attı. Alman golcü gelen topu bekletmeden kaleye göndermek istedi ancak Gomez'in şutu üstten auta gitti.

Karşılaşmanın 18. dakikasında Beşiktaş bir kez daha Mario Gomez ile gole çok yaklaştı. Jose Sosa sağ kanattan ceza sahasına topla hareketlendikten sonra, ceza sahası içine topu gönderdi. Mario Gomez kayarak topa dokunmak istedi ancak yetişemedi ve siyah-beyazlı ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı.

BAŞAKŞEHİR VISCA'NIN ÇABASIYLA GOLÜ BULDU
 
Başakşehir, 25. dakikada etkili bir hücuma çıktı. Visca, Mehmet Batdal ile yaptığı verkaç sonrasında bir anda ceza sahasında kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Visca, yerden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Başakşehir, 25. dakikada bu golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

1-0'ın ardından Beşiktaş rakibi karşısında gol arayışlarını sürdürdü. 38. dakikada Oğuzhan ceza sahasına ilerlerken pasını Mario Gomez'e çıkardı. Gomez ceza sahası içinde topu kontrol etti ve rakibinin yanından yerden bir şut çıkardı. Alman golcünün şutu direğin az farkla dibinden auta gitti.

İLK YARININ SONLARI ÇOK HAREKETLİ!

İlk yarının son dakikalarda oyun oldukça hareketlendi. Özellikle 42. dakikadan sarı kartı olan Mehmet Batdal'ın 45. dakikada Necip'e yaptığı faul sonrası ortam biraz gerildi. Hakem faul düdüğünü çaldıktan sonra Beşiktaşlı oyuncular Mehmet Batdal'a sarı kart çıkmasını bekledi. Ancak hakem bu pozisyonda Mehmet Batdal'ı uyardı. İlk 45 dakikayı Medipol Başakşehir 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ GOL DURAN TOPTAN GELDİ...
 
Karşılaşmanın ikinci yarısına Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı oyuncu değişikliği ile başladı. Abdullah Avcı, ilk yarıda sarı kart gören Mehmet Batdal'ı kenara alırken, oyuna Sokol Cikalleshi dahil oldu.

Seyir zevki yüksek olan karşılaşmanın 54. dakikasında Başakşehir rakip sahanın sol kanadından bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruş için topun başına Doka geçti. Doka'nın ceza sahasına havalandırdığı topa Mahmut Tekdemir kafayla vurdu ve top ağlara gitti. Medipol Başakşehir 54. dakikada Mahmut'un golüyle skoru 2-0'a getirdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0'dan sonra oyuna ilk müdahalesini 61. dakikada gerçekleştirdi. Şenol Güneş, Olcay'ı kenara alırken, Ricardo Quaresma oyuna girdi. Şenol Güneş, 69. dakikada oyuna bir kez daha müdahale etti. Bu kez Oğuzhan kenara gelirken, oyuna Cenk Tosun dahil oldu. 

74. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan Özyakup ceza sahasından düzgün bir şut çıkardı ancak Oğuzhan'ın şutu direkten döndü. Dönen topa Quaresma dokundu ve ceza sahası çizgisine doğru giden topa son olarak Mario Gomez dokundu ve Gomez topu ağlara gönderdi. Ancak hakem bu pozisyonda Quaresma'nın ofsaytte olduğuna karar verdi ve siyah-beyazlıların bulduğu gol geçerli sayılmadı.

BEŞİKTAŞ 5 DAKİKADA 2 GOL BİRDEN BULDU

Rakibi karşısında baskısını arttıran Beşiktaş, aradığı golü 78. dakikada buldu. Ricardo Quaresma'nın sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topu Cenk Tosun kafa ile vurdu ve Cenk topu ağlara göndererek, 78. dakikada farkı bire indirmeyi başardı. Siyah-beyazlı takım, bu golün ardından da beraberlik için arayışlarını sürdürdü.

Beşiktaş karşılaşmanın 83. dakikasında rakip sahada bir serbest vuruş kazandı. Jose Sosa, serbest vuruşta topu ceza sahasına havalandırdı. Sosa'nın ortasına Atiba Hutchinson kafa durdu ve topu ağlara gönderdi. Hutchinson'ın bu golüyle Beişktaş skoru 2-2'ye getirdi.

Kalan dakikalar nefesleri kesti ancak iki ekip de mücadelenin kalan süresinde başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Medipol Başakşehir ile Beşiktaş arasındaki mücadele 2-2 sona erdi.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak