• $32,3428
  • 35,2026
  • 2245.42
  • 8718.11
25 Eylül 2017 Pazartesi 11:45 | Son Güncelleme:

Taşerona kadro çalışması son dakika haberleri Taşeron işçi son durum nedir?

Taşerona kadro çalışması son dakika haberleri Taşeron işçi son durum nedir"

Taşeron işçilere kadroda son durum ne taşeron işçiler kadroya ne zaman geçecek? Taşerona kadro konusu gündemden düşmüyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Sarıeroğlu konu hakkında ne dedi? Haberimizde... 720 bin taşeron işçinin beklediği haber Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamada taşeron işçilere müjdeli haberi geldi. Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir. Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro yasası için müjdeli bir haber verdi. Taşerona kadro ne zaman verilecek sorusunun cevabı verildi. Tarih belli oldu. Sarıeroğlu, bir gazetecinin 'Taşeron çalışanlarla ile ilgili yeni  çalışmalarınız var mı?' şeklindeki sorusu üzerine, bu meselenin çok uzun süredir ülkenin gündeminde bulunduğunu ve taşeron konusunu bakanlığı öncesi yürüttüğü faaliyetlerden ve çalışma ekonomisti olması dolayısıyla çok iyi bildiğini  aktardı.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu; "Taşeron işçilerin sıkıntılar ve beklentilerine yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız. Taşeron işçilerin kamudaki istihdam imkanlarıyla ilgili beklentilerini karşılamak için ciddi çalışma içindeyiz" ifadelerini kullandı." Taşerona kadro konusunda sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu çok önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile taşerona kadro konusunda sonunda müjde verildi. Peki tarih nedir, taşerona kadro ne zaman verilecek.

MÜJDELİ AÇIKLAMA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşerona kadronun ne zaman verileceği belirtildi. Buna göre Bakan Jülide Sarıeroğlu taşerona kadronun yıl sonuna kadar verileceğini duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro yasası için müjde bekleyen adaylar için Maliye Bakanlığı ile birlikte çok önemli çalışmalarının olduğunu önemli yolların katedildiğini ve yeni yıla girmeden taşerona kadro için müjdeli haberi paylaşacaklarını belirtti. Buna göre Bakan Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro müjdesi bekleyenler için çok önemli bir açıklama yapmış oldu. Taşerona kadro ne zaman verilecek, taşerona kadro son dakika gelişmeleri gibi aramalar yapan yüz binlerce adayın sonunda yüzü güldü. Taşerona kadro için net tarih verilmedi ancak yıl sonuna kadar kadronun verileceği öğrenildi.

 

TAŞERON KONUSUNDA İKİ ALTERNATİF GÜNDEMDE

Meclis Genel Kurulu'nda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, taşeron işçilerin merakla beklediği kadro konusunda önemli açıklama yaptı. Özlü, taşeron işçilerle ilgili kadro konusuna ilişkin soruya, "Bu konuda bir çalışma yaptı hükümetimiz. İki alternatif gündemde, Bakanlar Kurulu'na sunum yapıldı, bunlardan birisine karar vereceğiz" yanıtını verdi. Ancak Bakan Özlü, bu alternatiflerin ne olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

Taşeron ne demek? Taşeron işçi anlamı nedir?

Taşeron, Fransızca’daki “tacheron” kelimesinden gelmektedir. Bir taşeron genellikle bir projenin belirli bir görevini yerine getirmek amacıyla genel yükleyici tarafından tutulan firmaya denilmektedir. Örneğin bir inşaat işinde genellikle konutların elektrik donanımı, doğraması yada su tesisatı ayrı ayrı taşeronlara verilmektedir. Başka bir örnek daha verecek olursak günümüzde bazı askeri kurumlar yemek gibi organizasyonları dışarıdan bir firma ile anlaşarak yaparlar. İşte burada firmaya taşeron firma ve bu firmada çalışanlara da taşeron işçi denilir. Taşeron iş yapan firmalarda çalışanlara ise taşeron işçi denilmektedir. Taşeronlar, tali işveren, alt işveren, alt işletici, alt ısmarlanan gibi isimlerle de anılmaktadırlar.

Taşeron işçiler günümüzde artık bir çok iş ve birçok şirket tarafından yardımcı işlerde kullanılmaktadırlar.  Taşeron işçilerin bu denli fazla tercih edilmesinin sebebi, asıl iş sahiplerinin yani şirketlerin yanında çalıştırdıkları işçilerin sigorta, sosyal imkanı vb. masraflarından kurtularak üzerindeki yükleri taşeron firmalara atmak istemelerindendir. Şirketler bu şekilde daha fazla kar gütme amacı taşımaktadırlar.  Fakat henüz tam olarak tanımı yapılmamış, çalışma şartları iyileştirilmemiş hatta tam olarak oturtulamamış taşeron işçilerin hakları bu gibi durumlarda kenara atılarak haddinden fazla çalıştırılıp emeklerinin karşılığını tam olarak alamamaktadırlar. 

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'nun 'engellendik' iddialarına sert çıkış: 'Madem yaptırmadık 7 milyar dolar nerede'

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler
İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

İsrail ve Hamas heyetleri Katar'da! Aynı otelde kalıp ateşkesi görüşecekler

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek
'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek

'Şüpheli' sıfatıyla çağırıldı! Canan Kaftancıoğlu 'para sayma' soruşturmasında ifade verecek