• $32,3844
  • 35,0935
  • 2326.34
  • 9072.8
19 Mart 2018 Pazartesi 16:38 | Son Güncelleme:

Kadro başvuru sonuçları belli olan taşeron işçiler

Kadro başvuru sonuçları belli olan taşeron işçiler

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen uzun çalışmaların ardından taşeron işçilerin kadroya geçirilmelerine ilişkin düzenleme 696 sayılı KHK'da yayımlanmıştı. Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci sınava katılacakların görev yaptıkları alanlar dikkate alınarak farklı işlerde çalışanlara farklı yöntemde sınav uygulanabilecek.

Taşeron işçilerin çalıştıkları kurumlarda kadrolara geçirilmelerine ilişkin düzenleme kapsamında düzenlenen sınavlarda adaylara sorulan bazı sorular hakkında detaylar belli olmaya başladı. Taşeron işçilerin kadro sınavlarında sorulan soruları haberimizde bulabilirsiniz. 

Taşeron kadro başvuru sonuçlarında kesin listeler belli oldu- TIKLA ÖĞREN 

Taşeron başvuru sonuçlarından ilk listeler için tıklayınız

SON DAKİKA HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVLAR MART İÇERİSİNDE YAPILACAK

KHK'da yayımlanan düzenlemeye göre taşeron işçiler 2-12 Ocak tarihleri arasında kadro başvurusunda bulunmuştu. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ise kurumlar yayımladıkları duyurular ile taşeron işçilerin kadro başvuru sonuçlarını açıklamışlardı. 

Kadro başvuru sonuçları belli olan taşeron işçiler ise Mart ayı içerisinde kadro sınavına girecekler. Bazı kurumlar ise sınavları yapmaya başladı.  SGK Rehberi'nin haberine göre, sınavları yapılan kurumlarda elde edilen bilgilere göre işçilere sorulan soruları sizlere aktarıyoruz.

KURUMLAR SÖZLÜ, YAZILI VEYA UYGULAMALI SINAV YAPABİLİRLER

Söz konusu düzenleme kapsamında kadro sınavına girecek taşeron işçileri kurumları  belirlediği yöntem ile sınava girecekler. Bu bağlamda bazı kurumlar yazılı, bazı kurumlar ise uygulamalı sınav yöntemini uygulayacaklar. Bu iki yöntemin dışında ise çoğu kurum sözlü sınav yapacaklarını duyurdular. Söz lü sınav yapacağını açıklayan ve sınavları tamamlayan bazı kurumlardan alınan bilgiler doğrultusunda adaylara sorulan soruları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO SINAVINDA SORULAN SORULAR

Taşeron işçilere sözlü sınav uygulayan kurumların adaylara yönelttiği bazı sorular,

Genel Sorular

* Yöneticilerinizin adı nedir? Sayınız, * Bağlı olduğumuz bakanın ve genel müdürün ismi nedir?, * Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın isimlerini söyleyiniz?, *Afrin Harekatı'nın amacı nedir?, *Ülkemizin coğrafi ve stratejik önemi nedir?, * Genel ve yerel seçimler kaç yılda bir yapılır?, * 15 Temmuz darbe girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?* Bulunduğunuz ilin tarihçesini anlatın?

Mesleki Sorular

* Çalıştığınız kurumun hakkında bilgi veriniz?, Kurumdaki görevleriniz nelerdir?, Özel güvenlik görevlisi nedir? (güvenlik görevlilerine yöneltiliyor), Özel güvenlik görevlisinin yetkileri nelerdir?, Kurum içindeki sorumluluklarınız nelerdir?, Temizlik araç ve gereçlerini kullanırken nelere dikkat ediyorsunuz?, Temizlikteki hijyen kurallarının önemi nedir?

Sürekli işçi kadrosuna geçirilme süreci

MADDE 6 – (1) Kapsama giren kamu idarelerinde sürecin sağlıklı işletilebilmesi ve öngörülen sürelerde işlemlerin tamamlanabilmesi açısından mutlak olmamak, süreçler arasında geçişkenlik olabileceğini kabul etmek ve idareler açısından yol gösterici mahiyette olmak kaydıyla aşağıdaki takvime benzer bir çalışma periyodu belirlenir.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi