• $32,3958
  • 35,1019
  • 2326.94
  • 9089.3
19 Nisan 2017 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

Konukoğlu: Ekonomiye odaklanalım

Konukoğlu: Ekonomiye odaklanalım

Referandum sonrası 'ekonomiye odaklanalım' çağrısı yapan iş dünyasının önde gelen isimleri "Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Üretim, yatırım ve istihdam adımlarını bir an evvel atmalıyız" diyor.

İş dünyasının önde gelen isimleri, referandumun sonuçlanmasıyla artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtiyor. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 'Evet' çıkmasıyla Türkiye'de koalisyonların önüne geçilmiştir. Böylelikle sanayici önünü daha net görebilir" diye konuştu. Konukoğlu, bundan sonra ekonomiye odaklanmak gerektiğini belirterek, "Biz sanayiciyiz. Enerjimizi işimize, yatırıma, üretime, ihracata harcamalıyız. Türkiye'nin geleceği açıktır" ifadelerini kullandı. 

DAHA DA GÜÇLENME DÖNEMİ 

Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise referandum sonucuna ilişkin, "Bütün dünyaya bir demokrasi dersi verdik" dedi. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki dönem ve referandum beklentisinden dolayı iş dünyasının, önünü göremediği bir süreç yaşadığını ifade eden Kadooğlu, "Ama bunların hepsi geride kaldı. Bu süreci ülke olarak ekonomimizi ve demokrasimizi daha güçlü hale getirmek için kullanmalıyız" şeklinde konuştu.

Bir an önce yeni reformlar yapılmalı

Kadooğlu, kaybedilen süreçleri Türkiye'deki iş insanlarının çok kısa zamanda telafi edeceğini belirterek, bir an önce yeni reformların yapılması gerektiğini söyledi. Kadooğlu, iş dünyasının yeni sistemle beraber bürokrasinin, bir an önce daha aktif ve karar verici hale getirilmesini beklediğini kaydetti.

Her alanda büyümeye devam 

KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da, Türkiye'nin daha da güçlü bir birlik ve beraberlik içinde bundan sonra da her alanda büyümesini sürdüreceğine yürekten inandığını kaydetti. Kibar, "İş dünyasının temsilcileri olarak Türkiye'nin gücünü artıracak çalışmaların devamlılığını görmekten büyük bir memnuniyet duyarız" diye konuştu.

Üretim ve istihdam adımları 

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sürecini tamamladığını belirterek, yeni yönetim sistemi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edildiğini hatırlattı. Türkiye'yi güzel günlerin beklediğine yürekten inandığını ifade eden Özdemir, "Bundan sonra vakit kaybetmeden ülkenin gündemi ekonomiye dönmeli. Üretim ve istihdam konusuna dönük adımları bir an evvel atmalıyız" dedi. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi