• $32,3904
  • 35,0921
  • 2326.8
  • 9142.4
21 Haziran 2017 Çarşamba 01:00 | Son Güncelleme:

İzmir'in incisi 1.7 milyara  Teknik Yapı'nın oldu

İzmir'in incisi 1.7 milyara  Teknik Yapı'nın oldu

Emlak Konut GYO'nun İzmir Konak ihalesinin kazananı 1 milyar 672 milyon TL satış toplam geliri ve yüzde 35'lik şirket payıyla Teknik Yapı oldu. Teknik Yapı arsaya rezidanslar, sosyal tesisler ve bir de otel inşa edecek.

Şenay Büyükköşdere

Geçen hafta ilk oturumu yapılan Emlak Konut GYO İzmir Konak ihalesinde ikinci ve son oturum dün yapıldı. İhalenin kazananı 1 milyar 672 milyon TL satış toplam geliri ve yüzde 35'lik şirket payı ile Teknik Yapı oldu. Bu durumda Emlak Konut GYO kasasına 585 milyon 200 bin TL girecek. Teknik Yapı söz konusu arsaya içinde rezidanslar, sosyal tesisler ve bir de otelin olacağı karma proje inşa edecek. 

ANADOLU'YA 2. AÇILIM

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Umut Durbakayım, Teknik Yapı olarak Anadolu'ya açılım stratejisi çerçevesinde ilk olarak Denizli'ye gittiklerini, İzmir Konak projesinin ise bu stratejinin ikinci halkasını oluşturacağına dikkat çekerek, "Anadolu her zaman hedefimizde. Emlak Konut nereye giderse biz de orada olmaya talibiz" diye konuştu. Bu projeyle birlikte Teknik Yapı markasının İzmirlilerle de buluşacağının altını çizen Durbakayım, "Deluxia, Uphill, Evora gibi İstanbulluların çok iyi tanıdığı markalarımız var. Yeni projeyle birlikte bu markalardan birini İzmir'e de taşıyor olacağız. Ancak şu an için hangisi olacağına karar vermedik" diye konuştu. 

İkinci etabın ihalesi bugün

Emlak Konut GYO İzmir Konak arazisinin, ikinci etap ihalesi ise bugün yapılacak. 1. Etap'ın devamı niteliğindeki arazi için de talip olduklarını söyleyen Durbakayım, "Burası İzmir'in en güzel, en kıymetli bölgesi. Buraya İzmir'e yakışan bir proje yapacağız" diye konuştu.

İhaleler sektöre moral oldu

Geçen hafta ihalesi yapılan Riva arazisinde teklif edilen rakamların 3 milyar TL'nin üzerine çıkmasından sonra, İzmir Konak ihalesine de katılımın yüksek olması ve rakamın 1.7 milyar TL'ye kadar çıkması gayrimenkul sektörüne de moral oldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bu ihalelerin Türkiye'ye olan güvenin göstergesi olduğuna işaret ederek, "Burası Alsancak'ta limanın arkasında 'yeni izmir' diyebileceğimiz çok kıymetli bir bölge" dedi. Kurum, söz konusu ihalenin TARİŞ'e bağlı birlikleri yani 150 bin çiftçiyi, aileleriyle birlikte de 600 bin kişiyi ilgilendirdiğini  sözlerine ekledi. Geçen hafta yapılan Galatasaray’ın İstanbul Riva arazisi ihalesine sektörün önde gelen şirketleri büyük ilgi göstermişti. Hasılat paylaşım modelli ihaleyi Fema İnşaat-KLV İnşaat ortaklığı kazanmıştı. Ortaklar satış değeri olarak 3.1 milyar lira taahhüt ederken, şirket payı olarak 1.2 milyar önerdi. İstanbul Zeytinburnu’nda askeri lojmanların bulunduğu 97 bin metrekare alan ihalesini de 1.7 milyar lirayla Güney Gayrimenkul, Baş Yapı, Esta İnşaat ve Elit Vizyon ortaklığı kazanmıştı. 
 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi