• $32,3916
  • 35,0762
  • 2326.71
  • 9138.22
21 Ekim 2014 Salı 13:29 | Son Güncelleme:

Bir metrekarenin kirası 335 dolar!

Bir metrekarenin kirası 335 dolar!

Türkiye’nin en değerli noktalarından biri İstiklal Caddesi oldu.

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre Galataport ve Haliçport projelerinin faaliyet geçmesiyle birlikte Türkiye’nin tartışmasız en değerli noktalarından biri olarak konumlanacak Beyoğlu ilçesinde ziyaretçi sayısında da ciddi artış bekleniyor.

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. Lisanslı Değerleme Uzmanı Özdil Şahin, alışveriş merkezlerinden dahi geniş ölçekte bir cadde perakendesine sahip, büyük otellerin, tiyatroların, sinemaların, okulların, konsoloslukların, yabancı kültür merkezlerinin, sanat galerilerinin bulunduğu Beyoğlu’nun, İstanbul’un en canlı ve gözde semtlerinden biri olma özelliğini uzun yıllar sürdüreceğini artmakta olan gayrimenkul değerleri ile gösterdiğini ifade etti.

Şahin, restoranlar, giyim mağazaları, kitabevi-kafeler, bankalar ve sinemaların bulunduğu, yerli yabancı pek çok markanın yer aldığı Taksim’den Galatasaray Lisesi’ne kadar olan bölümün caddenin en değerli kısmı olduğunu, burada dükkânların kira değerlerinin metrekare aralıklarının 125 ile 335 dolar arasında değiştiğini ve dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık yüzde 15-20 oranlarında artış gözlemlediklerini açıkladı.

Sanat galerilerinin, kitabevlerinin, iş hanlarının ve konsoloslukların ağırlıkta olduğu Galatasaray Lisesi ile Tünel arasındaki kısmın önceki yıllara oranla gittikçe değer kazandığını, bu aralıktaki dükkanların kira değerlerinin metrekare aralıklarının 50 ile 145 dolar arasında değiştiğini belirten Şahin, bu bölgedeki dükkanların kira değerlerinde genellikle yıllık yüzde 10 -15 oranlarında artış görüldüğünü söyledi.

“YATIRIMCILAR BÖLGEDEKİ ATIL VAZİYETTEKİ BİNALARI RESTORE EDİP APART OLARAK DEĞERLENDİRİYOR”

Şahin ayrıca şunları söyledi: “Beyoğlu’nda atıl vaziyetteki binaların çoğunun yatırımcılar tarafından satın alınıp restore edildiğini ve apart olarak değerlendiriliyor. Bunun özellikle yabancı turistler için bölgeyi daha cazibeli hale getiriyor. Genellikle düşük oda kapasitesine sahip apartların günlük kiralarının sezonuna göre 80 ile 160 Euro arasında değişiyor. 

5 yıldızlı otellerde 2014 yılı ortalama gece konaklama fiyatının 150 - 400 Euro aralığında görülüyor. Bir önceki yıla göre 5 yıldızlı otel fiyatlarında yüzde 25 -30 oranlarında düşüş gözlemliyoruz. Bir önceki yıla göre 4 yıldızlı otel fiyatlarında yüzde 25, yüzde 30 oranlarında artış yaşanıyor ve butik otellerde 2014 yılı içerisindeki talep edilen ortalama gece konaklama fiyatlarının kahvaltı ve ek servis ücretlerinin dahil olup olmamasına göre 65-265 euro arasında değişti ve bir önceki yıla göre fiyatlarında yüzde 15-20 oranlarında artış görüldü” dedi. İHA

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi