• $32,3825
  • 35,0554
  • 2325.79
  • 9099.95
29 Eylül 2016 Perşembe 01:00 | Son Güncelleme:

Birileri ‘operasyon’ yapıyor; biz işimize bakıyoruz

Birileri ‘operasyon’ yapıyor; biz işimize bakıyoruz

Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına dikkat çeken Bakan Berat Albayrak, "Birileri operasyon yapıyor. Boşverin bunları. Biz işimize bakacağız. Biri notu indirmiş, kaldırmış; vız gelir tırıs gider" dedi. 

MİRAY ÇİMEN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye yönelik algı operasyonlarına dikkat çekerek, felaket tellallığı ve algı yönetimine kulak asılmaması gerektiğini söyledi. Albayrak, “Birileri operasyon yapıyor. Boş verin bunları. Biz işimize önümüze bakacağız” diye konuştu. 
Bereket Enerji, mevcut çağrı merkezi kapasitesini dört katına çıkaran ADM-GDZ Çağrı Merkezi’ni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve EPDK Başkanı  Mustafa Yılmaz'ın da katılımıyla Denizli’de hizmete açtı. 

Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa'daki 4,8 milyon müşteriye hizmet verecek olan ADM-GDZ Çağrı Merkezi’nde 400 kişi çalışacak. Grubun hedefi genişletilmiş kapasitesi sayesinde bölgede hizmet alan tüketicilerin çağrılarını 20 saniyede karşılayabilmek. 
Buranın açılışında konuşan Bakan Berat Albayrak, “Son 14 yılda, AK Parti iktidarında enerji sektöründe başarı hikayesini ortaya koyduk. Enerji sektöründeki alt yapı ihtiyacını da beraberinde getirdi. Dünyada Çin’den sonra enerji büyümesi ikinci sırada olan bir ülkeden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

AVRUPA STANDARDI 

Albayrak, “Elektrik dağıtım sektörü yaklaşık 40 milyon haneye dokunması sebebiyle hayati bir sektör. Türkiye’nin büyümesinde alt yapı ihtiyacının karşılanması için yatırım hamlesinde 2020’ye kadar stratejik adımlar atacağız. Önümüzde iki şerit bir yol var. Sadece çukurlar yok ama nüfus ve araba sayısı arttığı için şerit sayısı da yetmiyor. Şerit sayısı da artırılmalı” diye konuştu.

DAHA çok ÇALIŞACAĞIZ 

“Ülkemizin başkumandanı, lideri Cumhurbaşkanımızın stratejik vizyonundan hareketle 15 Temmuz’dan ve öncesinden daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız” diyen Albayrak, "Türkiye 15 Temmuz’da çok büyük bir milat yaşadı. Kelimelerin tükendiği, 79 milyonunun ülkesine demokrasisine canını hiçe sayma pahasına sahip çıktığı, tüm dünyaya haykırdığı bir tarih olarak deftere geçti” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDİYOR 

Türkiye’ye yönelik algı operasyonları yapıldığına da dikkat çeken Albayrak, felaket tellallığı ve algı yönetimine kulak asılmaması gerektiğini söyledi. Albayrak, “Birileri operasyon yapıyor. Boş verin bunları. Biz işimize bakacağız. Hakikat çerçevesinde sonuna kadar mücadelemizde uyanık ve teyakkuz halinde olacağız. Ekonomi olarak rol ortada. Biri notu indirmiş, kaldırmış; vız gelir tırıs gider. Türkiye para politikaları noktasında her geçen gün istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor” dedi.

Her şey millete emanet 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, 15 Temmuz’daki ihanet gecesinde milletin geleceğine saldırıldığını belirterek Bereket Enerji’ye darbecilerin elektriğini kesmesi nedeniyle teşekkür etti. Zeybekci, “Türk ekonomisi artık eski ekonomi değil. Biz geldiğimiz noktaya Moody’s, S&P, Fitch ile gelmedik. 2017 yılından itibaren Türkiye ekonomi destanı yazmak için harekete geçmiştir. 2016 yılında başımıza gelmedik kalmadı. Bütün emanetler millete teslim edildi. Ekonomi üzerindeki tüm operasyonlara karşı her şey bu millete emanet” dedi.

Darbe püskürtme rekoru için Venezüela'dan tebrik

Bakan Albayrak, yaklaşık bir ay önce Venezuela’dan bir heyet geldiğini belirterek “Resmi toplantıyı yaparken ilgili Dışişleri Bakanı olan hanımefendi şu tebrikle giriş yaptı: ‘Sizleri tebrik ediyoruz. Niye biliyor musunuz? Dünya rekoru kırdınız. 79 milyon insanınızla Türkiye devleti olarak bizim 2002 elde ettiğimiz darbeyi tersine çevirme rekorunu 10-15 saatte püskürtüp süreci alaşağı ederek dünya rekoru sizde’ diye tebrik ettiler. Dünyanın dört bir tarafından takip ediliyor izleniyor. Sonuna kadar farkındayız" diye konuştu.

İLK TELEFONU ALBAYRAK AÇTI

Açılışın ardından çağrı merkezini de gezen Albayrak, çalan ilk telefona da yanıt verdi. Albayrak, Muğla’nın Milas ilçesi Dörttepe köyünden bir ev hanımı olan Hanife Kurt’un sokak aydınlatmasının yanmamasına yönelik şikayetine “ En kısa sürede sorun çözülecek” yanıtını verdi. 

Elektriğe bağlı hastaya müjde

EPDK Başkanı Yılmaz ise yeni bir düzenleme taslağı hazırladıklarını belirterek, “Elektrikli cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdüren ve borcundan dolayı kesinti söz konusu olabilecek tüketicilerimizin elektriğinin kesilmemesini hedefliyoruz. Bu abonelere borçlarını taksitlendirme olanağı sunulacak ve bu tip mağduriyetlerin önünü geçilecektir. Planlı kesintilerle ilgili de bu aboneleri önceden bilgilendireceğiz” diye konuştu. 

Çalışmaya devam deceğiz

Algı operasyonlarıyla ilgili de konuşan  Albayrak, "Oyunun farkındayız. Hazine ihalelerine bakıyorsunuz. Borçlanma maliyetlerine bakıyorsunuz her geçen gün iyiye gidiyor. En zor zaman ve iklimde güçlü duruşu gösterdiğinizde diğer zamanları düşünemiyorum. Dünyadaki en tehlikeli terör örgütleriyle mücadele ediyoruz; 
DAEŞ, PKK, FETÖ. Çok çalışmayı, büyümeyi sürdüreceğiz" dedi.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı