• $32,4176
  • 35,0143
  • 2324.87
  • 9079.97
30 Ağustos 2014 Cumartesi 02:00 | Son Güncelleme:

Yaşınız kaç olursa olsun daima yapacak bir şeyiniz var

Yaşınız kaç olursa olsun daima yapacak bir şeyiniz var

İnsanların kişisel gelişimlerinde ihtiyacı olan rehberliği; geliştirdikleri ‘Norbekov’ ve ‘Bykama’ sistemleriyle iki metot altında toplayan ‘Kama Gelişim’ çalışmalarına 8 Eylül’de başlıyor. Kişisel Gelişim Uzmanları Mahram Satymbaeva ve Kabuljan Murzaev “Bedeninizi ve yaşamınızı yönetmek sizin elinizde” diyor.

EMİNE BIYIK / emine.biyik@aksam.com.tr

KAMA GELİŞİM MERKEZİ NE YAPIYOR?

Mahram Satymbaeva: Kama Gelişim Merkezi’nde 2006 yılından beri ‘Norbekov’ ve ‘Bykama’ sisteminin eğitimini veriyoruz. İnsanların bedenine ve yaşamına gereken önemi vermeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bedenimiz doğanın bize sunduğu muhteşem bir psiko-fizyolojik mekanizma. Her iki sistemle insanda var olan bu mekanizmayı yeniden keşfetmesini ve bulmasını sağlıyoruz. Bu sayede bedenimiz kendisini koruyor, iyileştiriyor, yeniliyor ve dengeliyor. 8000 yıllık kadim bilgilerin, Uzak Doğu savaş sanatlarını, İbni Sina’nın bilgilerini ve modern tıbbın senteziyle bütünleştirip anlatıyoruz.

NORBEKOV SİSTEMİ NEDİR?

Mahram Satymbaeva: Bu sistem, organizmayı gençleştirmeye, bedenimize hâkim olmaya ve yönetmeye yönelik asırlar boyunca denenmiş seçkin egzersizlerin en etkili ve en basit sentezidir. Hem fiziksel hem ruhsal hem de duygusal anlamda ne yapabileceğinize, neleri başarabileceğinizi öğreten de bir sistem. Mesela gözlük kullanıyorsunuz. Diyelim ki gözlük numaranız bir ya da iki dereceyse artık gözlük kullanmıyorsunuz. Numaranız daha yüksekse iki derece indirmeniz mümkün oluyor.Bunu da seminerimizde öğretilen egzersizleri uygulayarak aşıyorsunuz. 

Kabuljan Murzaev: ‘Norbekov’ dört aşamalı bir sistem olup her sistemin 10 gün sürdüğü bir çalışmadır. 10 yöntemden oluşuyor. Bunlar; ‘Omurga ve eklem jimnastiği’, ‘kas jimnastiği’, ‘damar jimnastiği’, ‘irade jimnastiği’, ‘hayal gücü jimnastiği’, ‘duygu jimnastiği’, ‘hormonal denge jimnastiği’, ‘görün, işitin, koklayın jimnastiği’, ‘cildinizdeki pürüzleri giderin egzersizi’ ve son olarak da ‘yüzünüz ve fiziksel görünüşünüz güzelleşsin egzersizi.’ Her biri ayrı bir yöntem, ayrı bir egzersiz oluşturuyor. Bu 10 yol bize içimizdeki kendi kendimizi iyileştirme mekanizmasını harekete geçiriyor. Yani katılımcılar seminerin sonunda kalıcı bir sonuç elde etmekle kalmıyor, ömür boyu kullanabilecekleri bir anahtar edinmiş oluyorlar.  

Mahram Satymbaeva: ‘Norbekov’ Kendi içinde dört seviyeden oluşuyor. 1. Seviye ‘ Bedeninizi ve Yaşamınızı Yönetmek Sizin Elinizde.’ Sağlıklı bir şekilde dünyaya geliyoruz. Daha sonra bir şeyler olmaya başlıyor ve sağlımızı kaybediyoruz. Burada önce kaybolan sağlığımızı kazanıyoruz, hücre hafızamıza ulaşmaya çalışıyoruz. Beynimizin iyileştirme mekanizmasını harekete geçiriyoruz. Çünkü bedenimiz ve hücrelerimiz o sağlıklı halimizi hatırlıyor; biz oraya ulaşmaya çalışıyoruz. 2. Seviye ‘Duygularınızı ve Toplumsal İlişkilerinizi Yönetmek Sizin Elinizde.’ Duygularımızı dizginlemeyi öğreniyoruz. Nerede, nasıl davranacağımıza dair kişiliğimize uygun yöntemler oluşturuyoruz. Geçmişin yükünden de kurtulmayı ve hayata farklı bir bakış açısıyla bakmasını sağlıyoruz. 3. Seviye ‘Ön Sezinizi Uyandırın.’ Kişi kendini kendisine kanıtlıyor, “Ben bunu yaparım” diyebiliyor. Program dâhilinde yapılan egzersizler sonucunda ikinci-üçüncü gün mucizeleri görüyorsunuz. Bu seminerlerden sonra 4. Seviye çalışması ‘Özümüze Yolculuk Orta Asya gezi- Semineri’ 
şeklinde gerçekleşiyor. 

HASTALIKLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Kabuljan Murzaev: Her insanın bu hayatta bir hedefi olması gerekiyor. Kişinin yol ortasında kaldığında bir şeyler yapamaması, bir hedefinin olmamasından kaynaklanıyor. Biz ikinci seviyede daha çok bunun üzerinde duruyoruz. Çünkü hedefi olan insan ne yapacağını daha iyi biliyor. Seminerlerimize katılanlara daima şunu söyleriz; “Yaşınız kaç olursa olsun daima yapacak bir şeyiniz vardır.” Bir örnek vereyim katılımcılarımızdan birine “Sizden iyi bir yazar çıkacak, kitap yazsanız iyi olur” dedim. “Zamanım yok” diye geçiştirdi. Aradan birkaç ay geçti, “Hocam kitabım yayınevinden çıktı, size gönderiyorum” dedi. 
Mesela aileler geliyor, çocuklarının olmadıklarını söylüyorlar. Seminerimize katılıyorlar. Şimdi hepsi bir çocuk sahibi…  

Mahram Satymbaeva: Hastalıklara yönelik çalışmalarımız daha çok oluyor. Mide, fıtık, menüsküs, karaciğerde yağlanma gibi hastalıklar tamamen ortadan kalkıyor. Şeker hastalığını düzene koyuyor. 

BYKAMA SİSTEMİ NEDİR?

Kabuljan Murzaev: ‘Bykama’ kadın ve erkek doğasının gizemine doğru yolculuk yapıyor. Kadının kadın, erkeğin erkek gibi olmayı unuttuğu bu dönemde; her iki kimliğin birbirine eşit fakat farklı olduğunu, bunu idrak etmemizi ve ona göre doğru adımlar atmanın yöntemlerini öğretiyor. Bu sistemle kadın-erkeğin birbirini daha iyi tanıması, kendi kimliklerinde var olan yeteneklerini yeniden keşfetmesi, kadın-erkek farkındalığının sağlanmasıyla da hem aile ortamında hem iş hem de toplum ilişkilerindeki başarıyı sağlıyor. 

Mahram Satymbaeva: Kendi doğasıyla barışık olan bir kadın karşısındaki erkeğe erkek olma cesaretini verir. Aynı şekilde erkek de... Bunu size ne anneniz ne babanız ne kardeşiniz ne de arkadaşınız verebilir. 

Kabuljan Murzaev: Üç aşamada gerçekleşen Bykama Metodu seminerlerinin, her aşaması yedi gün, üçer saatten oluşuyor. Birinci aşamasında ‘Kadın ve Erkek Doğasının Gizemi’, ikinci aşaması ‘Yeteneklerinize Sahip Çıkın’, üçüncü aşama ‘Geleceğinizi Siz Yaratın.’ Seminerin üçüncü aşaması Snt. Petersburg şehrinde yedi gün süren bir gezi şeklinde gerçekleşiyor.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!