• $32,3766
  • 35,0439
  • 2325.76
  • 9094.29
17 Şubat 2018 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Vizyondakiler / Enfes bir dönüşüm hikâyesi: Sofra Sırları

Vizyondakiler / Enfes bir dönüşüm hikâyesi: Sofra Sırları

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Oscar gecesi yaklaşırken, bu yılın önde gelen filmleri sinema salonlarını doldurmaya devam ediyor.  Suyun Sesi ve Ben, Tonya görülmesi gereken yapımlar olurken; Sofra Sırları, haftanın en iyisi. 

Sofra Sırları - Benim Puanım: 8

Yılın en iyi yerli filmlerinden biri vizyonda! Adana Film Festivali’nin, Ulusal Yarışma seçkisinde yer alan ve İşe Yarar Bir Şey ile birlikte seçkinin en iyi iki filminden biri olan Sofra Sırları, Demet Evgar’ın delişmen oyunculuğuyla göz dolduruyor. Anadolu’nun ücra bir kasabasında sıradan bir hayat sürdüren bir kadının, bir dizi cinayetten sorumlu hale gelmesini enfes bir hikâye anlatımıyla birleştiren film, karakter betimlemesinde de uzun süre akıllardan çıkmayacak bir işe imza atıyor. Bittabi Demet Evgar’ın, akıllara durgunluk veren performansının karakterin inandırıcılığındaki payı büyük ancak, orijinalliği hususunda Ümit Ünal’ın hakkını da teslim etmek gerekiyor. Bir suç öyküsü, ancak bu denli naif ve eğlenceli işlenebilirdi… Sofra Sırları, basit güldürü eserleriyle dolu sinema salonlarında, her daim yakalayamayacağınız türden bir film. Sakın kaçırmayın!

Suyun Sesi

Şeytanın Belkemiği (El espinazo del diablo, 2001) ve Pan’in Labirenti (El laberinto del fauno, 2006) ile gönüllerimizde taht kuran Guillermo Del Toro,  son olarak Kızıl Tepe (Crimson Peak, 2015) ile bir parça yaklaştığı masalsı anlatım tarzına yeniden kavuşuyor. Venedik’ Film Festivali’nden Altın Aslan ödülüyle dönen ve bu yılki Akademi Ödüllerine 13 dalda birden aday olarak yılın en merak edilen filmlerinden biri haline gelen Suyun Sesi (The Shape of Water), yönetmenin uzun yıllardır çektiği en iyi film olsa da, ne yazık ki senenin en overrated filmi olmaktan kurtulamıyor. Soğuk Savaş yıllarında, bir devlet laboratuvarında deneylere maruz kalan insansı bir yaratık ile bir kadının masalsı aşkını anlatan film keyifle izleyebileceğiniz fakat “geleneksel Oscar sezonunun haddinden fazla kıymet verilen filmleri”nden biri olduğunu unutmamanız gereken bir yapım.

Ben, Tonya - IMDb: 7.7 - Benim Puanım: 7

Bu hafta Sofra Sırlarıyla birlikte etkileyici bir kadın hikâyesi daha beyazperdede… Olimpiyat ödüllü Amerikalı buz patenci Tonya Harding’in çalkantılar ve sansasyonlarla dolu hayatı, Margot Robbie’nin büyüleyici performansıyla karşımıza çıkıyor. Harding’in kendisi, annesi ve eski eşi Jeff Gillooly’la gerçekleştirilen bir röportaj üzerinden kaleme alınarak, sporcunun tüm kariyerini ve hayatını resmeden Ben Tonya (I, Tonya), uzun süresi sebebiyle zaman zaman senaryo sarkmaları yaşasa da, Margot Robbie için görülmeye değer…

Black Panther

Solo filme sahip süper kahramanlar kervanına nihayet Marvel’ın Black Pather’i de katıldı. Marvel Sinematik Evreni’ne, Captain America: Civil War ile giriş yapan kahramanın filmi Black Panther, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek üzere Afrika’daki yuvasına dönen T’Challa’nın serüvenini konu ediniyor. 

Hadi Be Oğlum

Kıvanç Tatlıtuğ uzun bir aradan sonra yeniden beyazperdede…  Tatlıtuğ’un, Büşra Develi ile birlikte başrollerinde yer aldığı Hadi Be Oğlum, hayatını oğlu Efe’ye adayan balıkçı Ali’nin hikâyesini konu ediniyor.

Kapıdaki Sır

Mehmet Ali Zaim’in yönettiği Kapıdaki Sır, oğlunun elinden alınmasına sebep olan bir lanetin tutsak ettiği bir kadının yaşadıklarını merkezine alıyor. Film, haftanın korku türündeki tek filmi…

Antep Fıstığı

Ivana Sert ve Orhan Uslu’nun başrollerinde yer aldığı Antep Fıstığı Almanya’da doğup büyümüş Simge’nin, dedesinin kendisine miras bırakması sonucu Gaziantep’e gelmesiyle gelişen eğlence yüklü olayları anlatıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Oğuz Yalçın oturuyor.

Mutlu Canavar Ailesi

Holger Tappe’nin yönettiği animasyon türündeki Mutlu Canavar Ailesi (Happy Family), ailesini bir araya getirip mutlu olmalarını sağlamak için eğlenceli bir gece düzenleyen Emma’nın, planlarının ters gitmesiyle birlikte tüm aile bireylerinin canavara dönüşmesini mizahi bir dille anlatıyor. 

 

 

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı